Socialdemokraternas svek mot utsatta barn

Papperslösa barn som går hungriga eller fryser ska inte kunna få mat eller en värmande jacka, kommunerna ska förbjudas från att ge barnen hjälp. Är ett förslag när Socialdemokraterna presenterar sina hårdare nypor mot flyktingar. Med sin strängare migrationspolitik kommer barn till papperslösa straffas för sina föräldrars val. Något de omöjligt kan påverka.

Jag har som de flesta andra svårt att förstå vad det är för mytomspunnen ”svensk modell” som Socialdemokraterna vill utveckla. (Den verkar innehålla allt och inget). Det blir ännu svårare att förstå att den här svenska modellen utvecklas av att inte ge mat till barn som är hungriga. Jag har svårt att förstå hur Sverige blir bättre när barn som lever under fruktansvärt svåra förhållanden inte ska få stöd till mat eller en vinterjacka när de fryser.

Om dessa rättigheter till papperslösa är en kostnad vi orimligt har råd med, är sannolikt nästa steg att förbjuda skola och sjukvård för dessa barn. Jag är stolt att leva i ett land där vi ger barn oavsett bakgrund dessa rättigheter och denna trygghet. Men jag bävar för den dag då Socialdemokraterna och andra partier vill riva sönder detta. Det vore inte osannolikt då vård och skola för papperslösa barn är rättighetsreformer som är långt mer kostsamma.

Man undrar ju, vart är egentligen Socialdemokratin som står upp för den svage?

*Det ska tilläggas att det idag är väldigt få kommuner som ger bistånd till papperslösa familjer. Det handlar om en tolkning av socialtjänstlagen, där vissa kommuner anser att bara medborgare ska få rättigheter. Samtidigt som andra tolkar det som att alla människor och framförallt barn som är i behov inom kommunen ska få stöd. Stockholm Stad och Malmö är två kommuner som valt att göra en generösare tolkning för att utsatta barns situation ska göras något drägligare. Så det föreligger inget tvång idag, så det är knappast stora kostnader som får kommunerna och välfärden att rämna. Däremot bör fler kommuner, framförallt Örebro, göra som Malmö och Stockholm.

Publicerat av

Niclas Persson

3 reaktioner till “Socialdemokraternas svek mot utsatta barn”

  1. Det är viktigt att göra skillnad på vad Socialdemokraterna driver för frågor inför valet och vad regeringen kommer överens om. Miljöpartiet är tydliga kring att vi inte tänker medverka till ytterligare försämringar i flyktingpolitiken.

 1. Om ni i MP är tydliga med att ni inte vill ha ”ytterligare” försämringar i flyktingpolitiken får ni nog hitta en annan kompis att bilda regering med.

  S försöker vinna ett val. I panik.
  Inget är då heligt. Allra minst begreppet ”människors lika värde”.
  Byta åsikt från ena ytterligheten till den andra går utmärkt.
  Det är svårt att tro dem i nästan alla frågor efter att de så totalt, och mycket snabbt, bytt åsikt i den viktigaste valfrågan enligt alla undersökningar.
  Gör man rätt nu efter att ha gjort helt fel mycket och länge innan?
  Eller hur var det nu…….?

  Minskar gör också era väljare.
  Kanske skulle ni sätta ner foten innan valet och visa var ni står i den för er så viktiga frågan?
  Kan ni det?
  Törs ni?

  Valet avgör av väljarnas förtroende för partierna.
  Förtroende är något man förtjänar.
  Något man vinner genom långvarigt konsekvent agerande.
  Vallöften som strider mot sitt egna tidigare agerande är ingen direkt hit.
  Varken för er, för S eller för något annat parti.
  Att kompromissa bort sin själ är lika illa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *