Det brutna Miljöpartiet finns inte längre kvar.

Efter helgens kongress i Västerås är det så tydligt att hela partiet är redo för valrörelse. När jag pratat med andra miljöpartister från olika delar av Sverige säger de samma sak. De vill ut och möta människor och väljare. De flesta som varit ute och kampanjat de senaste veckorna har samma intryck som jag själv – människor är otroligt positiva. Det arbete vi gjort i regeringen och som nu börjar märkas är uppskattat. Det är en slående kontrast mot när en läser på internet eller i media. Det är dessa möten som kommer vara vår styrka. Det är i samtalen med Örebroare och andra väljare som vi kommer värva röster. Det är så vi får ett starkt mandat att fortsätta det samhällsbygge och den omställning som vi påbörjat.

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin håller tal till kongressen.

Isabella Lövin sa det väldigt klokt i sitt tal till kongressen att vår viktigaste roll denna valrörelse blir att grönmåla framtiden. Det finns alldeles för många partier som just nu tävlar i att svartmåla Sverige. De spär på rädslor och oro hos människor för att de inte har svaren och politiken för att skapa hopp och framtidstro. Då är det vårt ansvar att måla upp visionerna och vilka beslut som krävs för att komma dit.

Miljöpartiets roll är att stoppa NEJ-sägarna!
Men det är oroväckande att andra partier, framförallt Moderaterna, gör allt för att stoppa de viktiga reformer som vi drivit fram. Det är tydligt att det är de och andra partier som är NEJ-sägarna. Det går inte längre att beskylla Miljöpartiet för att vara bakåtsträvare och stoppkloss. Det är en roll som framförallt Moderaterna nu tagit över när de vill riva upp flygskatten, stoppa höghastighetståg och hindra städer att inrätta miljözoner för bättre luft.

Jag tror att Miljöpartiet kommer att göra ett bra val. Allt fler ser de avtryck som Miljöpartiet gjort i regeringen och uppskattar de reformer och lagförslag som vi drivit fram. Elcykelpremien, flygskatten, klimatlagen och samtyckeslag är bara några få av allt vi drivit igenom. Många längtar efter mer och vill rösta på ett parti som pratar om framtiden och vart vi ska som samhälle.

Jag är redo att jobba stenhårt för att människor även ska inse att det är #nu det gäller. Ska vi forma framtiden måste vi börja #härochnu. Omställningen vi behöver sker inte av sig själv. Den kommer inte att ske av sig självt, och framförallt inte om de som svartmålar och som säger nej får styra.

På tal om visioner för framtiden.
Här kan du läsa mer om våra visioner för Örebro!

Publicerat av

Niclas Persson

2 reaktioner till “Det brutna Miljöpartiet finns inte längre kvar.”

 1. Och var står MP i invandringsfrågan?
  Det är valets största fråga enligt samstämmig media.

  Det ”brutna” MP finns inte kvar skriver du.
  Fråga är om MP alls finns kvar i Riksdagen efter valet.

  Bland alla era förslag och reformer antar jag att höghastighetsjärnvägarna är er största seger.
  De flesta logiskt tänkande medborgare förstår att det är extremt tokigt och miljömässigt vansinne att bygga dem.

  1. Ser ju faktiskt rätt bra ut i opinionen, kommer nog bli bättre och bättre fram till valdagen.

   Vi vet ju att det behövs en ny stambana för att kunna rusta upp den gamla. Då är det vår inställning att den nya stambanan ska ha högre hastigheter. Vi ser det som att ta steg in i framtiden. Men sen har det väl alltid funnits de som är emot framtidssatsningar.

   Du kanske har missat att de flesta svenskar rankar klimat och miljöfrågor som de allra viktigaste utmaningarna på sikt. Bara att läsa SOM-institutets undersökning där oro för klimatförändringar rankas högst.

   Och vi driver på för en mer human flyktingpolitik. Därför är vi glada för att 9000 ensamkommande får en ny chans till uppehållstillstånd om de får jobb efter avslutad utbildning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *