Anders Åhrlin (M) är desperat och vill skrämma dig med bilbränder

Moderaterna i Örebro gör allt för att väcka oro hos människor för att veckorna innan valet få prata sin paradgren: Trygghet! I en kampanj på sociala medier går de till attack på de styrande partierna ledda av Socialdemokraterna. Moderaterna menar att Örebro är otryggt då Örebro hade väldigt många bilbränder förra året.

Men varför ta siffror från just förra året?
Jo, allt pekar nämligen på att antalet bilbränder gått ned i Örebro under 2018. Och det passar ju inte i Moderaternas kampanj som går ut på att sprida oro. Räddningstjänst och polis har talat om en positiv trend med färre bilbränder, och det kan ju göra de flesta Örebroarna lugna.

Varför nämner M inte seriepyromanen som eldade 30 bilar?
Moderaterna i Örebro vill gärna påskina att bilbränderna är ett tecken på symptom på social oro och bristande integration. (och att allt är kommunledningens fel). Men en anledning till att antalet bildbränder under 2017 måste tas med en nypa salt är att en ensam person misstänks för 30-tal av bilbränderna.

Moderaterna svartmålar Örebro och Sverige
Självfallet är det ett jäkla skit att bilar brinner och att det sker även i Örebro. Det måste vi förebygga och förhindra. Men att blåsa upp frågan och skruva till statistiken bara för att göra människor oroade för framtiden, för att påverka deras beslut på valdagen, är så otroligt lågt. Att svartmåla Örebro och Sverige är dessutom skadligt för demokratin och förtroendet för politiken.

Jag hoppas att folk vägrar köpa den falska verklighetsbild som Anders Åhrlin och Moderaterna i Örebro sprider under sin valkampanj. Istället för politiker som sprider oro behövs de som sprider framtidstro! Örebro har tillräckligt stora utmaningar för framtiden utan att några ska hittas på av Moderaterna.

Själv tänker jag på att vi måste ta itu med ojämställdheten som finns i Örebro, framförallt inom den kommunala organisationen. Att vi måste bryta upp bostads- och skolsegregationen för att få ett Örebro där människor med olika bakgrund möts. Jag tänker även på att vi måste minska vår klimatpåverkan och skydda vår natur och miljö!

Vill du ha politik med framtidstro kan du läsa mer på www.orebro2030.se

Publicerat av

Niclas Persson

4 reaktioner till “Anders Åhrlin (M) är desperat och vill skrämma dig med bilbränder”

 1. Örebro är inte världens eller Sveriges tryggaste stad.
  Många tycker att den är mindre trygg idag än tidigare.
  Har de fel?

  Vems felet är, eller inte är, kan debatteras länge.
  Men debatteras bör det göra.
  Och erkänna faktum.

  Jag ser desperata politiker och partier visa både sin inkompetens och sin panik genom att nu inför valet ändra sin tidigare förda politik 180 grader i flera stora frågor.
  Samtidigt kommer de först nu, i slutet på valrörelsen, med minst ett utspel i veckan fulla av ”lösningar” på alla problem de aldrig löste under de år de satt vid makten och hade chansen att göra något.

  Vem tror på alla utspel nu?
  Och varför kom inte de tankarna tidigare?

  Förtroende har bara de partier som agerar konsekvent och inte vänder kappan efter vinden.
  Väljarna bedömer nu de partier som suttit vid makten och hur man tycker att de lyckats eller misslyckats.
  Denna mandatperiod (S) och de två förra (M) och även mandatperioder innan dess där S och M haft makten växelvis.
  De partier som agerat stödpartier får också sina insatser bedömda.
  Jag kan ge er i MP lite kred för att ni inte alls vänder kappan efter vinden lika mycket som de flesta andra partier nu gör.

  I opinionsundersökningar, men framförallt i valet, ser vi vad väljarna tycker.
  Vi får se vad betyget blir.

  1. Klart det finns otrygghet i Örebro och saker vi måste ta tag i. Men även om en har en orolig magkänsla så kan det vara skönt att veta att de flesta upplever att tryggheten ökar, att förtroendet för polisen och samhället ökar och att statistiken visar att risken att utsättas för ett allvarligt brott i ett historiskt perspektiv är lågt.

   Men visst är det genomskinligt de som ändrar ställning i frågor med två veckor kvar till valet! Håller helt med dig där.

 2. En trolig anledning till att man använder sig av föregående årets siffror kan ju även bero på att det återstår en tredjedel av detta året. Med andra ord så vet man inte vart det slutar för 2018 även om ”trenden” är på nedåtgående.
  Sen kanske man inte ska stirra sig blind på siffror i första hand när det kommer till bilbränder, utan snarare att det ÄR och har blivit en ”trend” till följd av en totalt misslyckad förd migration- och integrationspolitik.

  Visst har anlagda bilbränder säkerligen funnits i olika grader enda sedan bilens intåg i samhället, men hur, av vem och av vilken anledning det utförs idag jämfört med 10-20 år sedan är en helt ny företeelse.

  1. Det är en rimlig invändning, men det är samtidigt just på tvärs med vad polisen och räddningstjänsten säger. Så en måste ju vara medveten om att det. Det är uppenbart inte en pågående trend just nu, eller med anledning av en aktuell händelse i Örebro. Så slutsatsen är ju att de hittat sätt att försöka aktualisera frågan med siffror för att sprida en bild av oro. Tycker det känns himla onödigt.

   Känns ju rimligare att analysera vad som gjorts som verkar fungera och hur vi ser till att trenden håller i sig – istället för att säga att läget är akut och kommunledningen ska bytas ut för att bränderna är deras fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *