SD arga på MP för att de ger bort platser gratis till Örebropartiet

Idag blev det klart att MP samverkar med 6 andra partier för att få nämndplatser. Detta har gjort SD jättearga eftersom de tycker det är orättvist.

MP samarbetar för att få nämndplatser

Som ni förstår har den här överenskommelse varit väldigt viktig för oss i Miljöpartiet. Det har ju funnits två stora partigrupper med S, C, KD och V samt M och L som redan kommit överens om valsamverkan sinsemellan. Att vi i MP verkat för och ingått en större valsamverkan har varit en förutsättning för att vi som parti att säkra inflytande i nämnder

Får minsta partiet platser bör ju MP som större parti få det!

SD som valt att samverka med Örebropartiet på exakt samma sätt. Örebropartiet som är ett mindre parti än MP och fullmäktiges minsta parti får därmed nämndplatser. Men eftersom de inte är tillräckligt stora tillsammans får de inga fler platser än de som SDs väljare har gett dem i valet.

Det är ju ganska rimligt tänker jag att MP ska få nämndplatser om fullmäktiges minsta parti ska få det. Och får SD och ÖrP samverka så måste ju även MP få göra det.

Det är SD som gjort bort sig!

Att SD är upprörda handlar kanske främst om att de gjort bort sig. Nu ger de bort platser till Örebropartiet som skulle vara deras för att representera SD-väljarna. Men det är ju ingen anledning att vara sura på MP. Här behövs nog lite självkritik!

Publicerat av

Niclas Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *