Vårt klantiga löp

I torsdags hade vi på ÖP en löpsedel som antydde att åldringar på ett boende i Kall tvingades bort för att ge plats åt flyktingar.

Läser man artikeln så ser man att det inte stämmer. Åre kommun vill spara pengar på äldrevården och flytta boende på Skogsbygården till ett annat boende. Då skulle lokalerna stå tomma eller kunna användas till asylboende. Isåfall skulle Migrationsverket stå för kostnaderna.

De som läser vårt, ÖP:s, löp kan förstås hårdra det till att de äldre kastas ut för att flyktingar ska in.

Jag tar avstånd från det. Jag ber om ursäkt för löpet.

En bild på löpsedeln sprids nu i raketfart på sociala medier. ÖP framstår som en tidning som piskar upp hat och rädsla. Jag förstår frustrationen.

Samtidigt vädjar jag till läsare att se till helheten. Detta enskilda misslyckande får inte bli till en helhetsbild av ÖP. De som läser oss dagligen vet vilken värdegrund vi står på. Dagligen gör vi relevanta och genomarbetade artiklar. Även den här specifika artikeln var välskriven och förklarande.

Löpet blev fel.

Men det är inte medvetet. Inte genomtänkt steategi, inte ändrad vindriktning. Det är inte heller i avsikt att tjäna pengar eller klick på nätet. Det är bara riktigt klantigt av oss.

 

 

 

Publicerat av

Stefan Nolervik

Stefan Nolervik

Bloggare, skribent & krönikör på Östersunds-Posten.

4 reaktioner till “Vårt klantiga löp”

    1. Jag tar bort en del som är rena påhopp och en del som innehåller spekulationer kring fakta och siffror. I övrigt så kommer de flesta med. Totalt finns nu i min blogg 66 ej godkända kommentarer och närmare 2 000 godkända. Så det stämmer inte att alla kommentarer från folk med en annan åsikt tas bort.

  1. Det var måhända ett klantigt löp men till saken hör att det inte var osanning, tjänstemän har föreslagit att det ska bli flyktingboende

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *