Östersundare som ballat ur

Så är vi där igen.

En fb-grupp kapas av ett antal få men skräniga och röststarka ”sanningssägare”.

Gruppen heter Östersundare och består av drygt 9 000 medlemmar. Syftet med gruppen är att sprida information om Östersund. 

”Det ska vara en trevlig och positiv grupp att vara medlem i, och det är inte tillåtet med personliga påhopp.”

Just nu verkar administratören av gruppen ha tappat kontrollen. Just nu kryllar gruppen av otrevligheter, taskig stämning och personliga påhopp. Just nu pågår en diskussion där ett antal ylande vargar hålls i schack av i stort sett en eller två personer. En hel flock av vargar som hela tiden nafsar och hugger efter bytet, som bemöter med väl grundade argument. Men inget hjälper.

De lyssnar inte. Reptilhjärnorna går på instinkt, känner doften av blod.

Nog nu.

Gruppen Östersundare har ballat ur. 

Av alla 9 000 medlemmar sitter de flesta tysta utan att ta kampen. Nån promille av gruppens medlemmar styr agendan, och jag undrar var ni alla är som som skulle diktera villkoren?

Och var är administratören som tillåter detta fortgå? En grupp där främlingsfientlighet och rasism frodas?

Jag efterlyser de goda krafterna. Jag saknar människor i debatten som skulle kunna sätta ned foten. Det är dags att ta tillbaka det goda samtalet.

Publicerat av

Stefan Nolervik

Stefan Nolervik

Bloggare, skribent & krönikör på Östersunds-Posten.

15 reaktioner till “Östersundare som ballat ur”

 1. Admin sitter och låter ingen annan bli hjälpadmin för han och ingen annan ska ha makten i gruppen…..i alla andra grupper blir det nya admin allt eftersom grupperna blir större…..men inte östersundare

 2. Därför är jag mer på gruppen du vet att du är från Jemtland Där accepteras inte påhopp.Östersundare är lite si o så.Har med administratör som inte tar tag i saker

  1. I en så stor grupp finns det och kommer alltid att finnas olika åsikter. Positiva och negativa. Rasistiska inlägg, personliga påhopp och olämpliga inlägg och kommentarer tas kontinuerligt bort/Admin för gruppen.

 3. Det var flera år sen den gruppen ballade ur. Har varit med men gick ur för minst 2 år sen p.g.a. otrevlig stämning.

 4. Gruppen Östersundare har inte kapats av någon eller några. Du skriver som om några hackers skulle gjort intrång i gruppen och tagit över den, vilket inte är sant. Jag som admin har inte alls tappat kontrollen som du vill påskina. Men sånt har du ju anklagat mig för förut. Jag städar upp kontinuerligt. Så vad menar du med det påståendet? Sen försöker du utmåla att gruppen skulle krylla av otrevligheter och personliga påhopp. Vilken är lögn. I en så stor grupp finns det och kommer alltid att finnas olika åsikter. Positiva och negativa. Rasistiska inlägg, personliga påhopp och olämpliga inlägg och kommentarer tas kontinuerligt bort. Så du ska inte svartmåla mig och påstå att jag tillåter sånt. Det är väldigt fult gjort och oproffisionellt. Främlingsfientlighet och rasism frodas inte i gruppen. Sånt tas bort. Majoriteten av alla inlägg och kommentarer handlar om saker som bilder som medlemmar tagit, evenemangstips, gamla bilder.

  1. Kan bara Hålla med Stefan Falkelind i detta. Men en som förstör gruppen är DU Stefan Nolervik ingen annan än DU med dina personangrepp. Kalla folk för reptilhjärnor etc. Folk som inte tycker som DU förkastar DI Ingen annan än DU som gör bort dig med lögner och skitsnack DU inte törs stå för

  2. Gå in och läs alla kommentarer som skrivs under tidningslänkarna och säg sen att det inte är otrevlig stämmning. Du vet att jag skickade pm till dig här om dagen ang detta. Men det verkar som om du blundar för hatet som sprids.
   Fler administratörer till en sida med så många medlemmar säger jag bara!

 5. Jag gick med för någon vecka sedan men gick ur den igen för några dagar sedan. Om ’de’ ska få uttrycka sitt hat helt öppet mot det mångkulturella måste ju jag få utrycka min kärlek till det mångkullturella, men näääää då blir man påhoppad av en flock blodtörstiga vargar. Jag gick en hel dag och va arg och irriterad för att varenda liten sak jag skrev bet dom på. Det hat dom har, smittade mig och jag fick samma känsla av hat i kroppen. Usch!

  Jag va lite mogen och skrev till admin att det skulle vara på sin plats med fler admins till en så stor grupp. Men icke sa Nicke.

 6. Jag tycker ”Larry Andersson” hade ett väldigt bra inlägg i Östersundsgruppen på FB om att några få förstör, i den här gruppen är det alldeles åt h-e som förtjänar ett långt orerande blogginlägg av Nolervik…men när han gick med i Bajenfans då fick man ha överseende med att några få förstör..!

  1. Det spelar ingen roll vad jag skriver om, invandring, utvandring, rundvandring eller som nu supporters som beter sig illa, så har du någon föraktfull eller dräpande kommentar om mig. Jag har ett yrkesuppdrag att driva opinion och skriva personliga reflektioner i olika ämnen. Diskutera sakfrågan på ett trevligt och konstruktivt sätt, eller bara lämna mig nu. Det blir nästan lite stalker-varning. 😡

 7. Om det är mej du menar så ska du få slippa mina inlägg hädanefter…..men jag kan inte påstå att mitt inlägg om supporterkulturen var speciellt spydigt, föraktfullt eller dräpande.
  Så tack för mej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *