Broberg är tillbaka – han har en bild på min plats att leva upp till

Hej.

Nu är det semester tider för oss fotbollsspelare, jäkligt skönt att få komma ifrån lite och göra nåt annat!

Det närmar sig inflyttning!

Vi hade en avslutningsfest innan vi alla drog åt varsitt håll! Vi åkte upp till Stockholm!

Lagfest i Stockholm.

Husbygget rullar på för fullt nu är plåtslagarna på plats och satt plåt runt hela huset och taket! Garaget insatt också.

Den här bilden satte Broberg upp senast han var här. På min plats! Vi får se om det blir fler.

Grymt roligt att Martin Broberg är tillbaka hos oss, det var en bra nyhet. Den här bilden är från några år sen (han satte upp den på min plats och den har faktiskt hängt där sen dess) när han gjorde 3 tur mål i samma match och fick 5 getingar i Expressen. Så han ville visa mig att det inte är bara jag som har fått det betyget. Nu får vi se om det blir samma succé igen.

Jag gjorde en intervju om mina tankar och åsikter kring utvecklingen av ungdomsspelare, den kan ni läsa här!

Jag hade blivit galen på Sebastian Larsson

Tjena

Livet är ganska hetsigt nu! Huset börjar ta sig nu är alla fönster uppe och huset är i stortsätt tätt så nu börjar det lika hus, vi är sjuk nöjda med valen av fönster och våra snickare! Men nu kommer det vara jätte mycket val, vad ska man ha för färg på innerväggar? vilket golv ska man ha? va för lister ska man ha? Hur ska garderoberna vara? Och mkt mkt mer!

Skolan är just nu väldigt jobbig! Håller på med en tenta som tar väldigt mkt tid, men det är kul också!

Mitt i allt pluggande så hade jag på AIK – Malmö i bakgrunden och kunde inte slita blicken sista 20 minuterna! Sjuk match med väldigt mkt känslor och frustration, men det bästa kom i sista sparken! Seb Larsson skruvar in en galen frispark i sista sekunden och springer full fart och glider på knä framför MFF bänken Och en galen tumult utbröt med spelare,vakter, tränare, ja typ alla som fick plats på planen! Underhållande måste jag säga! MEN jävligt dåligt gjort av Larsson och några aik spelare, folk snackar om att man tar bort känslor från fotbollen så är fotbollen död,( det håller jag med om till 100%) men det är en jävla skilnad mellan känslor och vara respektlös vilket jag tyckte Larsson va i detta läge, hade jag suttit på MFF bänken hande jag blivit helt galen alltså! Sen en applåd för Rickard Norling som säger att det va bedrövligt gjort av hans spelare👏👏

Viktigt att hänga med ungdomarna – ibland är hästar roligare än fotboll

Tjena!

Som fotbollspelare gör man ganska mycket saker även utanför fotbollsplan, och en grej som jag tycker är viktig är att vara ute bland ungdomar på skolan och fritidsgården.

Senast var vi i Brickebacken och skulle spela fotboll med ungdomar där, men när vi kom fram dit så såg jag att det fanns hästar som man kunde rida på så jag frågade några grabbar om dom hade ridit nån gång men det hade dom inte! Så istället för att vi skulle spela fotboll så tog jag med och red, det var mer uppskattat än fotboll som dom spelar varje dag.

Idag (torsdag) ska jag ut till Vivalla och träffa massa sköna ungdomar, så vi får se vad vi hittar på idag. Det är öppet hus på fritidsgården, så alla är välkomna dit.

Läste igår att offside sätter stopp för all spelbolagsreklam på deras sida! Fantastiskt bra gjort!

Jag återkommer i det ämnet.

 

Om jag skrivit så om Axel Kjäll – hade jag fått behålla jobbet då?

Hej

Satt och åt frukost och bläddrade i mobilen på olika appar och läste olika tidningar! Mitt i mitt bläddrande så hittar jag en artikel som Aftonbladet (Robert Laul) har skrivit! Den handlar om den krissituation inom IFK Göteborg och framför allt om Poya Asbaghi som är huvudtränare i IFK Göteborg.

Poya Asbaghi.

Jag har själv spelat där och vet att det är tufft att spela där medan det går sämre. Jag hade inte min bästa tid där som spelare och människa för den delen.

Jag skulle dit för att klubben ville byta riktning! Från att spela långa bollar på Tobbe Hysén till att försöka spela snabb fotboll efter marken med många tekniska spelare och kvicka spelare. Resultaten uteblev i första omgångarna och då blev det ett jäkla tryck på tränaren att ändra för att IFK inte spelar så här. Vi känner inte igen IFK skrek många inom klubben framför allt dom som spelade på IFK:s storhets tid. Så vårt korta spel försvann och tillbaka till IFKs klassiska fotboll långa bollar och kamp!

Nu blev Poya anställd för att han står för en modern fotboll och IFK ville ändra sitt spel igen! Från att vara ett kontrande och riskminimerande lag till att försöka spela och styra matcher med sitt passningsspel. Men nog om det.

Tillbaka till artikeln, som jag tycker går över gränsen! Jag blir kritiserad av media och det hör till sporten så det tycker jag är helt rätt. Kritisera och var saklig om vad jag gör och varför jag inte borde spela på denna nivå! ( Då är vi överens). Men att gå på en människa för nån egen agenda och komma med personliga påhopp är över gränsen enligt mig!

Laul skrev ”Poya säger bara saker som folk vill höra. Tjusiga termer om nån modern fotboll, han är en snickesnackare och en bluff”.  Hur jävla respektlös kan man vara?!?! Inte bara mot Poya utan hela svenska tränarutbildningen!!

Jag har aldrig under mina fotbollsår läst att nån journalist har skrivit så om nån annan spelare eller tränare, inte ens om Hamrén som dom alla ogillade!

Vad tror ni hade hänt om jag jobbade på NA och kallade Axel Kjäll för snickesnackare och bluff, hade jag fått behålla jobbet?

Så Laul har bett om ursäkt. Det gör inte ett sånt här påhopp ok, och jag hoppas att Poya markerade och var väldigt tydlig med det!

Det gjorde inte ont att göra mål igen – men mest är jag glad att det lossnat för Sköld

Tjena!

Var ska jag börja? Känns som att jag har en del att skriva, men ska försöka göra det kort!

Som alla vet har det varit en tuff period för oss fotbollsmässigt ett tag. Men vi har lyckats vända på det genom ett jäkla jobb och slit, men också med finess.

Som alla som följer oss också vet så har jag varit borta ganska mycket under sommaren på grund av en idiotgrej, blev avstängd i tre matcher för den, och på det har jag varit sjuk och inte kunnat träna så mycket som man behöver och vill.

Så till matcherna nu på slutet:

Mot Kalmar tycker jag att vi gör en väldigt bra bortamatch, spelar smart och med mod i både defensiven och offensiven.

Många spelare gör väldigt bra prestationer i Kalmar och jag är sjukt imponerad av den mentala styrka vi visar upp, för det är inte lätt när man har förlorat många matcher i rad  och alla tycker att man är dålig.

Jag och Viktor Sköld, så glad att det lossnat för honom! Foto: Conny Sillén/TT

I lördagsmatchen mot Östersund så tycker jag att vi var jäkligt bra hela matchen i stort sett, både offensivt och defensivt. Väldigt aggressiva i försvarspelet och gjorde det mesta rätt, vår höga press var riktigt bra igår. När vi kan vinna bollen högt blir det oerhört mycket lättare att skapa målchanser

I det defensiva spelet tycker jag att vi inte hade det tålamodet som krävdes i början på matchen men blev väldigt bra efter 20 minuter.

Sen har vi Victor sköld som är en maskin just nu! Jag unnar honom verkligen det här, en fantastisk spelare som har haft det tufft på plan men som har lyckats vända på det.

Sedan kan jag väl säga att det inte gjorde ont att få göra mål igen. Det var länge sedan. Att få de där tillbakaspelen, Sköld den här gången, gör det ganska lätt att hitta rätt. Jag tränar mycket på avslut ur just såna lägen, och hoppas så klart att få fler passningar som den Viktor levererade.

Grym jäkla skönt med 2 vinster i rad!

Utanför fotbollen går mycket tid till vårt husbygge.

Det rullar på bra. Nu är grunden helt klar, nobb/Glenn Kihlström  har gjort ett kano jobb! Så nu är snickarna på plats. Dom gör allt utvändigt och invändigt men plåtslagarna gör taket och takterrasserna. Hittills har dom varit kanon på alla plan. Jag har fått väldigt bra förtroende för alla byggarna.

Så när det inte har varit sjukdom eller träning så har det varit skytteltrafik mellan tomten och företaget som fixar alla maskiner och byggbod till snickarna. Jag har inte gjort det lätt för personalen, de har varit tvungna att lösa saker i sista sekund, så tack för fantastisk service!

Har sagt det förut men det är sjukt vad mycket tid det tar att bygga hus. Nu är vi väldigt involverade i bygget och har inte bara lämnat över allt till en leverantör. Men tack vare att jag litar så mycket på Patrik & hans snickare så känner man sig trygg ändå fast vi är ”nybörjare” i allt som har med husbygge att göra.

Svärfar Tommy håller koll på stommen till huset.
Husgrunden är klar. Nu är det bara resten kvar!

Vi hörs av i veckan!

Det finns bara en väg ur det här – att kriga för varje centimeter

Hej

Just nu är det ganska tungt att vara ÖSK:are. Ingenting går med oss för tillfället.

Min avstängning är över och jag startade matchen mot BP i lördags, men tyvärr blev det ännu en förlust!

Men jag tycker faktiskt att vi kontrollerar matchen på det sätt vi vill i spelet och har fem-sex riktigt, riktigt bra lägen. De har två avslut på hela matchen och vinner med 1–0. Fotboll är inte alltid rättvis, men går fortfarande ut på att göra fler mål än motståndet. Och det lyckades inte vi med.

En av alla chanser mot BP.

Just nu har det gått troll i spelet på sista tredjedelen av planen. Men jag vet att vi har de kvaliteter som krävs för att ändra på det.

De är väldigt väldigt tungt nu, det går inte att komma i från, men det finns bara ett sätt att ändra på det och det är att jobba som fan och kriga för varje centimeter på planen.

Det positiva är att vi har värvat tre nya spelare, och jag tycker att alla tre är duktiga spelare! Johan Bertilsson, Victor Tranberg och Fabio de Souza Silva kommer höja den befintliga truppen med kvalitet och energi, det är jag övertygad om!

Jag vill återigen tacka alla som var på plats och stöttade. Ni betyder allt för oss!

Sjukt tråkigt att inte kunna träna – hoppas vara med för kidsen i morgon

Hej!

Skrev i förra inlägget att jag har varit sjuk. Tyvärr så är jag det igen, jag hann med att träna några pass med laget innan febern slog till igen. Jag blev hemskickad av vår läkare igår (fredag) från träningen och har legat i sängen sen igår förmiddag.

Det är så jäkla tråkigt att vara hemma och inte kunna träna! Så det enda man gör är att kolla tv-serier.

I förra veckan bröt vi den tråkiga trenden med förluster och fick med oss en pinne från Hisingen, i morgon väntar Häcken igen men nu på Behrn arena och jag tror på vinst! Det är den sista matchen på min avstängning också, och jag är väldigt glad över att den är över sedan. Jag hoppas att laget får jättemycket stöd från örebroarna i morgon på plats, det behöver vi ha.  Tre poäng ska vi ha!

Om jag känner mig bättre i morgon så kommer jag att vara på aktivitetsområdet utanför arenan, där kommer det finnas minifotbollsplan, hoppborg, ansiktsmålning och en picknick-yta. Jag och Arre Brorsson kommer vara på plats för att skriva autografer och om folk vill ta bilder!

Så alla ungdomar är välkomna, äldre också för den delen. Hoppas vi ses där!

 

Värmen har gjort mig till sjuk pendlare – men jag klagar inte

Tjena!

Så sjukt varmt ute nu, ska verkligen inte klaga, men att vara i stan går knappt. Så vi har sovit i min sambos familjs stuga i Hampetorp två veckor nästan. Så det har blivit lite pendlande till träningarna på mornarna!

Det har blivit lite fix på tomten till husbygget i Ekeby Almby nästan varje dag. Otroligt mycket saker som ska ordnas som man inte tänker på innan man ska bygga hus, små saker men ändå. Men det är sjukt roligt när man ser att det händer saker hela tiden!

Här är det lite bilder från de senaste dagarna:

Här ska vårt nya hus stå.
Byggström på plats, nu är det bara att köra!
Bad från båt med Elins brorsdotter Ebba.
Värmt är det, men klaga duger inte.
Kan man ha det bättre? Jag, Elin, Ebba och lilla Fanny (i mitt knä).

Avstängningen går vidare, och tur i oturen är ju att jag blivit sjuk just nu. Halsont, feber och hosta, så avstängd eller inte så hade jag inte kunnat spela mot Häcken i dag.

Nu får jag kolla matchen hemma på soffan. Då är jag som vilken supporter som helst, skriker och härjar. Om jag inte varit sjuk hade jag ändå åkt med laget ner till Göteborg i går, men det fick jag så klart inte på grund av smittrisken.

Nu går vi stenhårt för att ta tre poäng och bryta förlustsviten!

Vi hörs och ses snart!

 

Tuff vecka – jag känner mig skyldig till de två senaste förlusterna

Tjena!

Den senaste veckan har varit väldigt tuff på många sätt. Det är aldrig roligt av förlora tre matcher i rad och framför allt inte när man känner sig skyldig till dom två senaste matcherna.

Det är alltid jobbigt att förlora fotbollsmatcher och man är grymt besviken/arg efteråt, men efter att man har pratat med sig själv och rannsakat sig själv (konstigt att prata med sig själv, jag vet) så brukar det bli bättre när man vet att man har gjort allt man kan för att man ska vinna matchen.

Och då menar jag inte prestationen, utan det hårda jobbet på planen och i omklädningsrummet, för alla kan göra en dålig match rent tekniskt, men alla kan ändå alltid ge 100 procent i arbetsinsats.

Rött kort i Göteborg. Det kostade tre matchers avstängning, och jag har inga problem med det beslutet i sig.Det värsta är att jag inte riktigt har kunnat smälta dom  senaste matcherna för det känns som att det är mitt fel att vi förlorat dom. Jag har inte kunnat vara med och bidra, vilket är helt och hållet mitt eget fel, och den känslan vill jag aldrig mer ha!

Men för att vända detta finns det bara en sak att göra, och det är att ha mod och en stor arbetsinsats.

Idag fick jag min dom att det blev.  Det blev tre matchers avstängning för mitt beteende mot IFK Göteborg, så jag missar Malmö och dubbelmötet mot BK Häcken.

Gult kort för ett stryptag. Var är konsekvensen i det beslutet. Jag tycker att det haltar vid en jämförelse.

Jag är inte besviken på domen, tvärtom jag tycker att det jag gjorde måste bort från fotbollen. Men jag tycker inte att de som bestämmer är konsekventa i sina bedömningar. Vet inte hur många av er läsare som har sett vad som hände i matchen mellan Djurgården och Häcken där en spelare – Jonas Olsson – tar strypgrepp på en motståndare. Jag snackar inte om att det var värre än det jag gjorde, men jag tycker att båda är illa!

Han får ett gult kort och inget mera (man får inte ge bestraffning efteråt för han har redan fått bestraffning med gult kort). Om Olsson fått rött kort så hade de kunnat stänga av honom ytterligare. För mig är det åt helvete för galet, han får ett gult kort och jag får tre matcher avstängning. Inte konsekvent nånstans, båda grejerna får inte hända på en fotbollsplan, eller nån annanstans för den delen, men på fotbollsplanen är det 10 000-tals som kollar!

Till sist så rullar det på med husbygget, markarbetet är helt klart, nu väntar vi bara på startbesked för gjutningen. Min svärfar har lagt alla golvbrunnar i marken, han har byggt en väldigt stor stenkista och dragit alla avloppsrör, utan hans hjälp och kunskap så hade det inte gått så bra att bygga hus på det sättet jag och min sambo vill. Vi har ritat ett hus helt efter våra egna huvuden och så klart så har vi fått hjälp av Hans Gunnar Frebran som är vår arkitekt. Vi har valt alla som ska vara med på bygget, vi har helt enkelt tagit dom som vi vet är väldigt väldigt duktiga på sin grej, så snart börjat stomresningen av huset. Det ska bli sjukt roligt!

Jag uppdaterar med bilder under veckan!

PS! Nu kommer jag skriva i bloggen oftare än vad jag har gjort så det kommer bli 2-3 ggr i veckan och ibland mera!

Njut av solen nu gott folk

Hur man än vänder på det – man beter sig inte som jag gjorde

Hej!

I veckan har ganska mycket hänt i mitt liv (som vanligt nu för tiden). Har provat på en sak som jag aldrig har gjort förut och aldrig tänkt att göra!

Jag fick en inbjudan från Örebrotravet att vara kusk i ett lopp. Det var sjukt roligt faktiskt. Man känner sig så liten när man sitter bakom en häst som väger 500 kg. Det var jag och Peter Flack och två tjejer som jag tyvärr inte kommer ihåg namnen på (förlåt tjejer). Jag kom tvåa i loppet, och jag vill tacka alla tjejer som hjälpte till och lärde mig hur jag skulle göra.

En ny upplevelse. Mitt första lopp i sulkyn bakom en travhäst. Tvåa!I fredags var det dax för sista träningen innan matchen på lördagen mot Göteborg. Vi sov i Borås natten till lördag, och det var en  väldigt lång matchdag. När vi spelar på helgen brukar det senast vara avspark 17.30, men nu var det 20.00. Inte mig emot, jag gillar sena matcher, jag sover extremt länge under matchdagar. Om vi spelar klockan 19 som på vardagar brukar jag gå upp 13.00…

Tyvärr förlorade vi matchen, och det var mitt fel. Jag gjorde nåt som inte är försvarbart och som inte får inte existera, varken på en fotbollsplan eller nån annanstans för den delen.

Hur jag än vrider och vänder på det, att det var ingen frispark. Att han söker upp mig, att han lägger sig lätt eller att det brann till i stridens hetta eller vilken annan anledning som helst, så kommer jag fram till samma slutsats. Man gör inte nån huvudrörelse mot nån eller beter sig så som jag gjorde, och framför allt inte om man är en lagkapten och en förebild för många.

Så det  finns ingen förklaring, inget annat att säga än att jag  svek mina lagkamrater och alla som jobbar för klubben, och alla som håller på ÖSK. Ni som som hade rest till Göteborg för att se matchen, ni som var hemma: Jag ber ödmjukast och helhjärtat om ursäkt för mitt beteende.