Det här är problemet med utländska spelbolag

Som alla vet så har jag en historia med spelberoende i bagaget.

Därifrån så tycker jag att en intressant debatt har dykt upp om kändisar som gör reklam för spelbolag. Jag tycker att folk har haft en del bra åsikter och en del mindre bra.

Jag tycker att folk har hakat upp sig på fel sak. När svenska landslagen gör  reklam för Svenska spel då är det inte många röster som höjs, eller när all reklam på tvn är om spel eller när man går in på en tidning så är det första man möts av reklam för spel. Så därav tycker jag att det är dubbel moral!

Min klara åsikt om det hela är ganska enkel, är det lagligt så kan man inte säga så mycket, hur folk väljer att leva eller vad dom står för är väl upp till var och en att avgöra, jag lever ju som jag vill och står för det jag vill stå för.

Men det finns en annan aspekt i det hela som så många inte har tagit upp.

Hur mycket pengar som försvinner ur landet varje dag, där spelbolagen håller till i andra länder och inte betalar skatt eller avgifter i Sverige. Så mitt förslag är gör en lagändring. Ska du göra affärer i Sverige så ska du betala skatt och avgifter som alla andra företag gör.

Och det sista, jag tycker inte att det ”kändisarna” gör är bra. För jag vet vad spel kan göra med en människa.

Publicerat av

2 reaktioner till “Det här är problemet med utländska spelbolag”

  1. Bra inlägg. De flesta spelbolagen håller till på Malta av just skatteskäl. På SR play finns en mycket bra och skrämmande dokumentär i två delar som heter Casinomiljarderna som behandlar ämnet på ett jättebra sätt. Har lyckligtvis aldrig haft ett spelintresse/problem själv och efter att ha hört den dokumentären har jag även helt rationella skäl till att aldrig skaffa mig det heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *