Om jag skrivit så om Axel Kjäll – hade jag fått behålla jobbet då?

Hej

Satt och åt frukost och bläddrade i mobilen på olika appar och läste olika tidningar! Mitt i mitt bläddrande så hittar jag en artikel som Aftonbladet (Robert Laul) har skrivit! Den handlar om den krissituation inom IFK Göteborg och framför allt om Poya Asbaghi som är huvudtränare i IFK Göteborg.

Poya Asbaghi.

Jag har själv spelat där och vet att det är tufft att spela där medan det går sämre. Jag hade inte min bästa tid där som spelare och människa för den delen.

Jag skulle dit för att klubben ville byta riktning! Från att spela långa bollar på Tobbe Hysén till att försöka spela snabb fotboll efter marken med många tekniska spelare och kvicka spelare. Resultaten uteblev i första omgångarna och då blev det ett jäkla tryck på tränaren att ändra för att IFK inte spelar så här. Vi känner inte igen IFK skrek många inom klubben framför allt dom som spelade på IFK:s storhets tid. Så vårt korta spel försvann och tillbaka till IFKs klassiska fotboll långa bollar och kamp!

Nu blev Poya anställd för att han står för en modern fotboll och IFK ville ändra sitt spel igen! Från att vara ett kontrande och riskminimerande lag till att försöka spela och styra matcher med sitt passningsspel. Men nog om det.

Tillbaka till artikeln, som jag tycker går över gränsen! Jag blir kritiserad av media och det hör till sporten så det tycker jag är helt rätt. Kritisera och var saklig om vad jag gör och varför jag inte borde spela på denna nivå! ( Då är vi överens). Men att gå på en människa för nån egen agenda och komma med personliga påhopp är över gränsen enligt mig!

Laul skrev ”Poya säger bara saker som folk vill höra. Tjusiga termer om nån modern fotboll, han är en snickesnackare och en bluff”.  Hur jävla respektlös kan man vara?!?! Inte bara mot Poya utan hela svenska tränarutbildningen!!

Jag har aldrig under mina fotbollsår läst att nån journalist har skrivit så om nån annan spelare eller tränare, inte ens om Hamrén som dom alla ogillade!

Vad tror ni hade hänt om jag jobbade på NA och kallade Axel Kjäll för snickesnackare och bluff, hade jag fått behålla jobbet?

Så Laul har bett om ursäkt. Det gör inte ett sånt här påhopp ok, och jag hoppas att Poya markerade och var väldigt tydlig med det!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *