Jag inleder med en krönika

Torsdag 2 maj klockan 13.55
I dag gör jag min första arbetsdag som chefredaktör och ansvarig utgivare på Arbetarbladet.
Jag inleder med att skriva en krönika om pressfrihet, en av de viktigaste hörnstenarna i en demokrati.
Jag skriver krönikan med anledning av att det är 3 maj i morgon. 3 maj firas alltid världsdagen för pressfrihet. Dess syfte är dels att hedra alla de uppoffringar som gjorts runt om i världen för pressfrihet, dels att påminna regeringar runt om i världen om deras skyldighet att upprätthålla yttrandefriheten, som finns angiven i artikel 19 i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna:
”Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.”
Min krönika publiceras här på bloggen och i Arbetarbladets papperstidning i morgon.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *