En befrielse att festen ställs in

Torsdag 13 juni klockan 20.20
Landstingets omdebatterade och kritiserade jubileumsfest i Gävle ställs in.
Det känns ärligt talat som en befrielse.
Landstingen i Sverige fyller 15o år. Därför planerade landstingsfullmäktige en påkostad fest för politiker, mediechefer, chefer inom landstinget med flera. Tanken var att det skulle bli middag, konsert med Gävle symfoniorkester, mingel och dans.
Jag tillhörde den skara som fick ett inbjudningskort.
När jag fick inbjudan tänkte jag spontant att festen kunde bli ett alldeles utmärkt tillfälle för mig att – som ny i Gävle – knyta nya och intressanta kontakter.
Då visste jag inte att det var tänkt att det skulle satsas dubbelt så mycket på min kuvertavgift som på de anställda under deras seperata fest. Det avslöjades av SVT Gävledala.
Det var alltså skillnad på fest och fest och skillnad på person, vilket Arbetarbladet skrivit om här.
– Man kan inte jämföra. Det ena är en personalfest, det andra en tillställning för att visa uppskattning till våra samarbetspartners och marknadsföra landstinget, sade landstingsfullmäktiges ordförande Björn Brink C till Arbetarbladet då.
Men det är självklart att man kan jämföra festerna och det var också vad alla, utom kanske Björn Brink då, gjorde.
Varför i hela friden ska det satsas dubbelt så mycket på oss specialinbjudna – där de flesta av oss dessutom har arbetsgivare som garanterat skulle betala för festen – än det görs på de egna anställda?
Den frågan fick inget svar, helt enkelt på grund av att det nog inte fanns något bra svar.
Kritiken var därför både väntad och berättigad. Det planerades också demonstrationer i samband med festen. vilket denna insändare i Arbetarbladet och denna artikel i Gefle Dagblad berättar om.
Inbjudningar till fester är i regel alltid roliga. Men när uppgifterna om att de olika festgästerna behandlades så olika kom fram kändes plötsligt denna fest inte alls speciellt festlig längre.
I dag kom ett pressmeddelande, vilket Arbetarbladet skriver om här.
Den planerade festen för oss inbjudna ställs nu in helt.
– Det har varit en intensiv debatt kring jubileumsfesten, nu väljer vi istället att inrikta oss på andra aktiviteter för att uppmärksamma landstingets 150-årsjubileum, säger Björn Brink i pressmeddelandet.
Björn Brink och personerna runt honom borde ha valt att rikta in sig på andra aktiviteter från första början. Den planerade lyxfesten var uppenbarligen ett feltänk och det känns som en befrielse att den nu är inställd.
Det är emellertid hedrande att Björn Brink och övriga har insett att festen bör ställas in. Det är bra att landstingsledningen har lyssnat på kritiken och att misstaget nu har rättats till.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *