Vem skyddar mot mobbande lärare?

Camilla Blomberg, 19 år, är stark på många sätt. Inte minst är det starkt att hon berättar sin historia. Den kan hjälpa andra.

Fredag 21 juni klockan 21.20
”Har du fått dina sjukdomar via inavel?”
Den frågan fick 19-åriga Camilla Blomberg i Sandviken.
Den ställdes inte av en skolkompis som mobbade henne.
Det var en lärare som uttalade orden.
I Arbetarbladet i dag intervjuas Camilla Blomberg, som nyss gått ut Bessmerskolan i Sandviken, av vår reporter Mats Jonsson.
Camilla har kämpat hårt. Hon lider av en reumatisk sjukdom. Den smärtar, men även den behandling hon har fått av lärarna har inneburit smärta.
Camilla gick ut med högsta betyg. Hon är stark – och inte minst är hon stark som berättar sin historia. Du kan läsa den här.
– Skolan har svikit mig, säger hon.
Artikeln är den mest lästa på arbetarbladet.se just nu.
Jag noterar också att den sprids flitigt i sociala medier.
Det är bra.
För det är viktigt att denna historia berättas och sprids.
– Ingen annan ska behöva bli utsatt för samma saker som jag. Skolan måste lyssna på eleverna. Alla har rätt att känna sig trygga i skolan, säger Camilla.
Lärarna bör skydda sina elever mot mobbning.
Men vad händer när lärarna själva är mobbare? Vem i skolan skyddar eleverna då?
Bessmerskolans biträdande rektor Marie Nilsson säger till Arbetarbladet att hon ska ta upp Camilla Blombergs upplevelser direkt när lärarna är tillbaka till hösten.
Det är för sent.
Sommarlov eller ej för lärarna. Om Marie Nilsson tar detta allvarliga på allvar, vilket jag förutsätter, bör hon kalla in lärarna redan på måndag.

 

Publicerat av

3 reaktioner till “Vem skyddar mot mobbande lärare?”

 1. Nu får du väl skärpa dig. En kvinna påstår att hon blivit kränkt av en lärare på sin skola. Ingen har blivit anmäld, ingen utredning har gjorts, ord står mot ord. Men du hänger automatiskt ut lärarna på Bessemersgymnasiet som mobbare. Nu finns det tydligen inget behov att inte döma på förhand. Skäms du inte? Eller fattar du inte vad du håller på med? Pinsamt

 2. Jag har inte direkt blivit kränkt av lärare öga mot öga, men en del har sagt till min mamma att jag var lat och att jag inte ville lära mig. Min mamma gjorde allt för att dom skulle kolla upp varför det tog sån tid för mig med uppgifter i skolan.

  Detta skedde under tiden i grundskolan i Hofors. Gymnasiet så blev det Bessemersgymnasiet i Sandviken. Där fick jag en mentor (som de hette då) som misstänkte att något inte stämde med mig. Så frågade hon om jag ville göra en undersökning på vad det kan vara. Jag sa varför inte, de behövde inte vara något, men man vet ju aldrig. Vårterminen andra året, så visade sig att jag har lätt dyslexi. Som man kan säga; ” Bättre sent än aldrig.”

  Men det värsta jag har hört en lärare säga till mig när jag berättade om detta var: ”Ja, det var det vi misstänkte, när du gick på högstadiget..”

  Öhh… VA?! Vadå misstänkte.. Varför gjorde dom då inte åt det då? Den frågan har man ställt sig väldigt ofta genom åren som har gått.

  Idag är jag 29 år och utbildad till bilmekaniker.

  Så jag vet vad hon går igenom. Jag gick igenom detta med, fast på andra grunder. Det är inte kul när lärare håller på så här oavsett om man har någon sjukdom, synlig eller dold handikapp. Vi ska behandlas lika i skolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *