SD och nolltoleransen

Riksdagsmannen Kent Ekeroth styr främlingsfientliga Avpixlats redaktion. Det avslöjar Aftonbladet i dag. FOTO: ANDERS WIKLUND/SCANPIX

Torsdag 27 juli klockan 11.40
Sverigedemokraterna har förnekat all inblandning i den främlingsfientliga sajten Avpixlat.
I dag avslöjar Aftonbladet att riksdagsmannen Kent Ekeroth är den som har styrt redaktionens arbete.
I normala fall borde det bara finnas en konsekvens, men Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra.
Här kan du läsa Aftonbladets avslöjande.
Sverigedemokraternas pressansvarige, Martin Kinnunen, har tidigare sagt till Aftonbladet att SD inte var något med Avpixlat att göra, att SD inte kan påverka innehållet på sajten och inte vet vilka som ingår i redaktionen.
Den mejlväxling Aftonbladet har kommit över bevisar motsatsen.
Riksdagsmannen Kent Ekeroth styr Avpixlats arbete.
SD:s partiledare Jimmie Åkesson har, som bekant, tidigare pratat om nolltolerans mot rasism inom partiet, vilket du kan läsa om i denna artikel i Expressen. Samtidigt säger han också att han uppskattar Avpixlat, vilket kommer fram i denna artikel i Aftonbladet.
Hur det går ihop förstår nog bara Jimmie Åkesson, men hans ord om nolltolerans har aldrig gått att ta på allvar.

Avpixlat är en anonym och hatisk sajt utan ansvarig utgivare. Den är central för SD:s framgångar.
– Avpixlat är en oerhört viktig mobili­ser­ande kraft för Sverige­demokraterna. Den bild av samhället de ger där, är den bild SD förmedlar och vinner väljare på, säger stats­vetaren Andreas Johansson Heinö, vid Göteborgs universitet till Aftonbladet.
Kent Ekeroth var fram till november i fjol SD:s rättspolitiske talesperson. Han avgick efter att Expressen avslöjat den så kallade järnrörsskandalen.
Partikollegan Erik Almqvist fick lämna partitoppen i samband med händelsen, men Kent Ekeroth fick av någon anledning fortsatt förtroende – förmodligen helt enkelt för att han är allt för viktig för Åkesson.
Frågan är också vad som händer nu?
I normala fall borde Åkesson endast ha ett alternativ. Kent Ekeroth måste gå.
Men nu är inte Sverigedemokraterna ett parti som alla andra.
Ekeroth lär förmodligen bli kvar. Både han och Avpixlat är allt för viktiga för Jimmie Åkesson.
Det säger allt om Sverigedemokraternas politik.

 

Publicerat av

4 reaktioner till “SD och nolltoleransen”

 1. Hänvisar du till Aftonbladet som har 13% förtroende av läsarna i Medieakademins mätning i våras? Tro inte på vad de skriver.

  Igår skröt Aftonbladet att de hade över tre miljoner läsare varje dag. Detta betyder att många nya kommer att hitta till Avpixlat och själv läsa artiklar/krönikor/insändare där och inse att de inte är någon hatsajt (de har till och med krönikörer med utländsk bakgrund). Till skillnad från journalister lever läsarna i verkligheten ute i samhället och kan själva avgöra vilken beskrivning som skildrar samhällsutvecklingen bäst.

  Janne Josefsson har sagt: ”Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet.”

 2. Kan bara hålla med Erik. Media förskönar ofta invandringen och använder i bland till och med rena lögner i sina reportage. Självklart så finns det bra invandring och bra invandrare också. Är själv nära vän med ett par stycken. Hur jag då kan definieras som rasist av media kan jag inte förstå. Jag har inget emot någon som kommer hit och sköter sig. Själv så lever jag i verkligheten och jag vet själv vad jag ser och har varit med om. Så hur kan någon journalist bestämma vad jag ska tycka? Har jag växt upp i någon slags låtsasvärld där jag inbillat mig saker? Eller vad är det media försöker få mig att tro?

 3. All text som publiceras bör läsas med ett kritiskt öga oavsett om texten kommer från SD, Avpixlat, Aftonbladet eller Expo. Det är något som min generation fick lära sig barnsben.

  Att en journalist och tillika chefredaktör slår på stora trumman för ett scoop som varit allmän känt i flertalet år ter sig lite absurt. Ironin är att om svensk media hade en nyanserad bild av invandrings- och migrationspolitiken och inte en bild baserad på ideologi sådan hade inte ens Avpixlat existerat eller Sverigedemokraterna haft några riksdagsmandat. Monstret är ert!

  Själv läser jag norsk, finsk och dansk press om svensk inrikespolitik för den ”oretuscherade bilden” när svensk media inte är trovärdig. Men våra nordiska vänner är väl främlingsfientliga islamofobiska rasister de med?

 4. Det mest skrämmande med titeln
  SD och nolltoleransen

  Är att man på samma sätt kan ta antingen Ab eller GD framför nolltolerans och sätta av denna titel

  Ab och nolltoleransen mot att ansätta inte vita personer.

  Den titelen låter ju mer rasistiskt än vad SD någonsin kommer att göra och är 100% sanning om ansatta i GD och AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *