Beckmans åsikter, Gävle och stoltheten

Moderaten riksdagsledamoten Lars Beckman anser att Arbetarbladet skjuter förtroendet i sank. Detta för att vi gör en artikelserie om #50skäl att vara stolt över Gävle.

Tisdag 2 juli klockan 11.45
I dag har Arbetarbladet inlett en ny artikelserie: #50skäl att vara stolt över Gävle.
Jag är inte helt överraskad över att moderaten Lars Beckman ser rött.
Däremot är jag som så ofta förr förvånad över hans argument.
Ni som har Twitter lär knappast ha undgått moderate riksdagsledamoten från Gävle, Lars Beckman. Han twittrar som @beckmansasikter och han har sannerligen gott om åsikter som roar och retar. Här kan ni följa hans blogg. I dag skriver han om Arbetarbladets nya artikelserie. Beckmans åsikter har för övrigt blivit så omtalade att de till och med fått en ironisk hyllningsblogg. Den kan ni kan läsa här.

I dag publicerades avsnitt 1 av 50 i Arbetarbladets stora artikelserie. Det första avsnittet är skrivet av vår reporter Hanna Lundquist. Du kan läsa det här.
I min krönika i dag skriver jag att vår serie tar sitt avstamp i en debatt mellan Carina Blank (S) och just Lars Beckman (M).
Stisse Åberg, sportchef för Arbetarbladets och Gefle Dagblads gemensamma sportredaktion, har också varit inne på detta tema tidigare. Du kan läsa hans utmärkta krönika i ämnet här.

Debatten om Arbetarbladets artikelserie är redan i full gång och inte oväntat är det Lars Beckman som hörs mest. Åtminstone på Twitter.
Beckman anser nämligen att Arbetarbladet förbrukar sitt förtroende genom artikelserien. På sin blogg skriver han: ”Arbetarbladet startar kampanjen 50 skäl att rösta rött i dag”.
På Twitter orerar han om att Arbetarbladet går Carina Blanks och Socialdemokraternas ärenden och till sin hjälp som pådrivare får han moderate partikollegan Ulf Berg, riksdagsledamot från Dalarna.
Jag kan bara konstatera att Beckmans åsikter utan tvekan är rätt så underhållande, om än de ofta också är märkligt absurda.

Carina Blank skrev i ett debattinlägg i våras. Hon ville få en mer positiv bild av Gävle och lyfte fram att det finns anledningar att vara stolt över Gävle. Beckman anklagade henne då för att blunda för de problem som utan tvekan finns i Gävle.
När nu Arbetarbladet lyfter fram #50skäl att vara stolt över Gävle är det i Beckmans värld i själva verket en kampanj för Socialdemokraterna.
Hur han får ihop det har jag ingen aning om.
Det Lars Beckman inte verkar – eller vill – förstå är att Arbetarbladet hade gjort exakt samma artikelserie om det hade varit Beckman som i den nämnda debatten fört fram att det finns anledningar att vara stolt över Gävle.
Sedan är det frågan om vad som skulle ske om det blir maktskifte i Gävle vid kommande val.
Hur menar Beckman då?
Finns det då inte längre anledning att vara stolt över Gävle eller hur ska man egentligen tolka Beckmans åsikter?

Ulf Berg skyndar till sin partikollega Lars Beckmans undsättning på Twitter.

Publicerat av

4 reaktioner till “Beckmans åsikter, Gävle och stoltheten”

  1. Jag har vid två separata tillfällen fått förklara för personer från annan ort att Lars Beckman är en riktig person.
    De har gått helt i tron om att Beckman, eller i alla fall Twitter-kontot och bloggen varit på skämt, med tanke på innehållet.

  2. Nu tycker jag förvisso att själva konceptet med stolthet över sådant man inte själv varit delaktig i är absurt, men inte tillnärmelsevis lika absurt som Lars Beckmans tankegångar. Jag förstår till fullo varför Marcus Zingmarks vänner trodde Beckman var någon form av humoristisk samhällskommentar i pseudomänsklig skepnad. Men det bisarraste av allt är ju att folk verkligen kryssar i honom på personröststalongerna.

  3. de kryssar inte Beckman……. Moderaterna placerar honom så högt på sin valsedel att inte han behöver personröster – de vill nämligen bli av med honom i det lokala politiska arbetet (riksdagen är enda kvar för att åstadkomma detta).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *