Mänsklig känsla räcker, Hoforshus

Fredag 11 oktober klockan 11.15
Trots att hyresgästerna angreps av kackerlackor fakturerade Hoforshus full hyra.
Förklaringen från fastigheten: Vi har ingen erfarenhet av kackerlackor.
Så är det förmodligen, men Hoforshus har förhoppningsvis ha erfarenhet av människor. Det borde räcka-
Arbetarbladets reporter Anton Emanuelsson berättar i dag historien om gravida småbarnsmamman Jenny Eriksson. Du kan se tv-klippet med hennes känslosamma berättelse här.
Kackerlackorna tog över hennes hem. Hon har inte kunnat bo i det på fyra månader. Trots det kräver Hoforshus henne på 12 000 kronor för den obeboeliga lägenheten.
– Det är en mardröm, säger hon.
Jag förstår henne.
Jag skulle tro att alla förstår henne.
När Arbetarbladet pratar med Hoforshus fastighetschef Markus Wallin förklarar han att de inte har någon erfarenhet av kackerlackor.
– Kackerlackorna är inte farliga i sig. Men jag förstår att hon upplever obehag, det hade jag också gjort, säger Markus Wallin i denna artikel.
Självklart känner hon obehag.
Vilken hyresgäst vill leva ihop med kackerlackor – och dessutom betala full hyra?
Först efter att Arbetarbladet talat med Hoforshus ringde de upp Jenny Eriksson för att förhandla om sanering och hyreskostnader.
– Det hade inte hänt om jag inte kontaktat er, säger Jenny Eriksson till Arbetarbladet.
Denna historia är ytterligare ett bevis på vikten av god journalistik. God journalistik gör skillnad, även om det är beklagligt att inte Hoforshus agerade även innan Arbetarbladet uppmärksammade fallet.
Man behöver inte vara expert på kackerlackor för att begripa det.
Det borde räcka gott att ha vanligt sunt förnuft och ett intresse för andra människors känslor.

Publicerat av

Daniel Nordström

2 reaktioner till “Mänsklig känsla räcker, Hoforshus”

  1. otrolig historia. det är helt sjukt att hyresvärden kan agera så här. kanske hyresvärden vill byta bostad med familjen ett par månader och bo bland krypen! Tips till hyresvärden. En god härlig frukost på morgonen med kackerlackor som springer på golvet och tre stycken grillade med vitlök på en hård smörgås, föresten lägg ner ett gäng i kaffemaskinen oxå så ska hyresvärden få smaka på kackerlackkaffe ala Hoforshus. Mums

  2. ”God journalistik” ? Ja, journalister tillhör ju ”de goda”, enligt de själva, men ”bra journalistik” tycker jag att det ska heta och i det aktuella fallet tycks det ha gjort skillnad för den drabbade hyresgästen. Mer sånt !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *