Live-tv när Årets Gävlebo utses

Fredag 22 november klockan 13.55
Omröstningen pågår fram till söndag 24 november. Vi håller spänningen vid liv ytterligare en vecka efter det. Söndag 1 december avslöjas vem som blir Årets Gävlebo 2013.
Årets Gävlebo har den stora äran att inviga Gävlebocken på den stora scenen i samband med invigningen på Slottstorget. Någon timme innan dess avslöjas vinnaren inför Arbetarbladets läsare i samband med att vi håller öppet hus på redaktionen. Då är kandidaterna på plats på plats på Arbetarbladet. När vinnaren förkunnas kan ni följa allt via live-tv på arbetarbladet.se.
För ett år sedan utsågs Wellington Ikuobase, livsmedelsfackets ordförande på Cloetta, till Årets Gävlebo. Nu ska Årets Gävlebo 2013 utses och det är som vanligt Arbetarbladets läsare som avgör. I den första nomineringsfasen fick totalt ett 20-tal framgångsrika Gävlebor röster av våra läsare. De fem som fick flest röster är nu slutkandidater till titeln Årets Gävlebo 2013 – och det är fem ytterst värdiga kandidater som Arbetarbladets läsare röstat fram.

Kandidat nummer 1 är tillgänglighetsrådgivaren Lars-Göran Wadén, som har vigt sitt liv åt kampen för funktionshindrades rättigheter i samhället. Som vapen i den kampen använder han ofta sin drastiska humor.
– DHR skulle lika gärna kunna betyda dissad, hatad, ratad, för det är det som vi oftast blir, säger han.
Kandidat nummer 2 är historiebevararen Lise-Lotte Danielson, som bygger webbplatsen Gävledraget. Den berättar Gävles historia från 1400-talet fram till nutid.
– Det här är min gåva till kommande generationer, säger Danielson.
Kandidat nummer 3 är människoletaren Mats Huldt, operativ chef för Missing People, som varit i strålkastarljuset under det senaste året.
– Alla vi sökt efter har hittats. Vi slutar inte förrän vi hittat personen. Och hittar vi dessutom personen vid liv är det fantastiskt, säger han.
Kandidat nummer 4 är flyktingstödjaren Maud Lindgren, ordförande i Asylkommittén Gävleborg. Hon hjälper gömda flyktingar att klara vardagen.
– Det är väldigt tråkigt att myndigheter i så hög grad misstror flyktingar när de beskriver sin fasa och fruktan över att återvända, säger hon.
Kandidat nummer 5 är hyllade fotbollstränaren Pelle Olsson, Gefle IF, som i veckan presenterades som ny tränare för Djurgården.
– Det är en jäkla skön känsla att se en spelare utvecklas till det bättre. Det är både tränarens och klubbens belöning, säger han.
Du kan läsa mer om alla kandidater och se tv-intervjuer med dem på arbetarbladet.se.

En av dessa kandidater ska nu Arbetarbladets läsare utse till Årets Gävlebo 2013. Ta chansen att rösta på din kandidat och missa inte vår livesända tv-satsning när vinnaren avslöjas på Arbetarbladet cirka 14.30 söndag 1 december. Vinnaren presenteras därefter på stora scenen på Slottstorget cirka 16.00 samma dag och får då äran att inviga Gävlebocken.

Apropå de fem nominerade kandidaterna tänker jag på ett citat från skådespelaren, muskelberget och politikern Arnold Schwarzenegger:
”Styrka kommer inte från att vinna. Din kamp utvecklar din styrka. När du går igenom svårigheter och beslutar att inte ge upp. Det är styrka.”

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *