Motsatsen till nolltolerans

Ett år efter järnrörsskandalen tillhör Kent Ekeroth återigen Sverigedemokraternas innersta krets. Det säger allt om Sverigedemokraternas politik. FOTO: ANDERS WIKLUND/SCANPIX

Fredag 22 november klockan 16.40
Kent Ekeroth har på nytt tagit plats i Sverigedemokraternas innersta krets.
Den som ännu inte förstår vad det innebär behöver bara göra ett enda besök på Ekeroths hemsida. När det finns personer som Ekeroth i partitoppen kan partiledaren Jimmie Åkesson prata hur mycket som helst om nolltolerans. Åkessons ord kommer för evigt att klinga falskt.
För ett år sedan publicerade Expressen den omtalade järnrörsfilmen. Ledande Sverigedemokrater gick runt i centrala Stockholm. Berusade och beväpnade med järnrör uttalade de främlings- och kvinnofientliga kommentarer. Ekeroth höll i kameran som spelade in allt.
Ekeroth var då SD:s rättspolitiske talesperson. Efter skandalen lämnade han sitt uppdrag, men behöll sin plats i riksdagen, medan de två andra inblandade i järnrörsskandalen Erik Almqvist och Christian Westling tvingades gå.
Jimmie Åkesson bedömde uppenbarligen Ekeroth som allt för viktigt för att sparkas och enligt Dagens Nyheter har Ekeroth nu åter en nyckelposition i Sverigedemokraternas ledning. Han uppges ha inflytande över såväl SD:s EU-program som  kriminalpolitik(!).
– Jag känner att jag har ett väldigt starkt stöd i partiet, säger Ekeroth till DN.

Förmodligen har Ekeroth helt rätt. Han har ett stort stöd inom Sverigedemokraterna. Det säger exakt allt om partiets politik.
Partiledaren Jimmie Åkesson har tidigare sagt att det råder nolltolerans mot extremism och rasism inom Sverigedemokraterna. Det är förstås tomma ord. Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti, men vill utåt sett framstå som mer rumsrent än det är för att locka fler väljare.
Uppenbarligen har den strategin varit framgångsrik, åtminstone om man ska lita på opinionsundersökningarna där SD går framåt.

Kent Ekeroth är emellertid motsatsen till nolltolerans.
Han står nära rasistiska Avpixlat, vars inlägg också länkas på hans hemsida. Det faktum att han står i regelbunden kontakt med Avpixlat medger han i denna artikel i Dagens Nyheter.
Ekeroths egen hemsida påminner för övrigt också mycket om just Avpixlats, med den lika typiskt som märkligt vinklade problematiseringen med invandringen. De två topprubrikerna på Ekeroths hemsida just nu är ”Mångfald skadar samhället visar färsk forskning” och”80 procent av grova återfallsförbrytare är invandrare”.
Ekeroth tillåter inga kommentarer på sin blogg. Hans motivering: ”Denna blogg har sedan en tid ingen kommentarsmöjlighet. Detta p.g.a Sveriges konstiga lagar om ansvar för vad andra skriver i form av kommentarer.”
Att Jimmie Åkesson låter Kent Ekeroth vara kvar i Sverigedemokraterna beror förstås på att han har stöd av Åkesson.
Det om något avslöjar Sverigedemokraternas sanna ansikte.

I går skrev Borzoo Tavakoli, som kom till Sverige från Iran för 25 år sedan, ett öppet brev till Kent Ekeroth. Det publicerades på DN Debatt och har fått enorm spridning i sociala medier. Om du inte har läst brevet bör du göra det.
I Expressen berättar Tavakoli om reaktionerna och varför han skrev brevet, som han kände att han behövde skriva efter att Ekeroth blivit polisanmäld i september. Ekeroth vägrade plocka bort en kommentar som lämnades av en okänd person på hans blogg: ”Muhammedaner är djur enligt mig och en bra Muhammedan är en död Muhammedan.”
Att sådana kommentarer anmäls och därefter inte tas bort är förmodligen det som Ekeroth kallar ”Sveriges konstiga lagar.”

Jimmie Åkesson flirtar med ”lightrasister” genom att prata om nolltolerans.
Kent Ekeroth flirtar med de mer hårdföra och öppet rasistiska väljarna genom att – med partiledarens tillåtelse – bete sig som en politisk huligan.
Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra och Kent Ekeroth avslöjar med all tydlighet dess rasistiska ansikte.

Publicerat av

7 reaktioner till “Motsatsen till nolltolerans”

 1. Så vitt vet jag så höll han i ett järnrör efter de hade blivit hotade med ett kriminellt gäng. Är konstigt att ni inte nämner ett ord om det.

  1. Då vet du fel, Håkan. Anledningen till att det inte nämns är för att det inte hände. Ännu ett försök av SD (anhängare) att försöka ljuga till sig sympatier. Skäms. Kolla fram till 6.42 i detta klipp. http://youtu.be/V2YF9TDr_Ww

 2. Ingen kan väl förneka att SD är det parti som utvecklats mest under senare år. Kanske väldigt tydligt vad gäller antalet sympatisörer, men inte desto mindre viktigt på längre sikt är hur man rensat bort rötägg och breddat sin politik. Dock är det väl uppenbart för alla som någonsin varit nära politken att ett sådant utvecklingsarbete är en komplicerad balansgång. Visst kan man förstå att det som här kommer kritik mot enskilda beslut, men jag hävdar att vi måste erkänna att Åkesson här visat att han i stort sett handskats med detta balans- och utvecklingsproblem på ett mycket kompetent sätt. Obs, att man kan instämma i detta påstående oavsett partitillhörighet.

 3. Lite tjafs på stan efter en blöt kväll innan de ens kommit in i riksdagen håller media på och tjatar om, än.

  Får man skriva såsom han på Aftonsnusket om norrmän måste man få skriva så om t.ex. somalier. Så, låt oss pröva:
  Somalier har inte direkt gjort sig kända som några hårdjobbande, smarta eller innovativa världserövrare.
  JK har friat texten, så ni behöver inte oroa er: lagar som ger olika rättigheter beroende på vilken ras man tillhör kan ju näppeligen existera i ett land där inte ens SD är rumsrena! HMF behöver revideras/avskaffas. Förtalslagstiftningen också (bl.a. bör smygfilmade sexakter flyttas dän — totalt malplacerat! NÅT bör det vara, men att ha påvisat att en kvinna haft sex bör knappast ha någonting med ”missaktning” att göra, vad är det för kvinnosyn liksom? De som annars är så förtjusta i lagars ”normerande” kraft har helt missat detta.) Fast jag tror han syftar på BBS-lagen. Det ÄR lite knepigt att kommentarers laglighet måste avgöras av ej lagfarna för att den som INTE skrev det ska slippa finkan. Som upplagt för strypt yttrandefrihet! Än knepigare med kommentarsfält blev det ju med Göta hovrätts utslag om ej förhandsmodererade (var det va?) sådana. Uppenbarligen problematiskt detta med att låta folk tala från sitt hjärta, tycker de som skriver lagar. Eller vad säger du herr ingen-har-rätt-att-skrika-i-ditt-eget-hem? (När kommentarsmöjligheten mystiskt nog var ’ur funktion’ flera dagar.)

 4. SD är ensam om nolltolerans. Detta är ett väl ett bra initiativ som borde stöttas istället för att hånas av ABs chefredaktör, som dessutom anser sig ha förmåga att se partiets ”rätta ansikte” bakom deras listiga falska förslag. Ekeroth är mycket aktiv i riksdagen, något man tyvärr inte kan säga om många andra ledamöter. Det behövs fler som anstränger sig lika mycket som han.

 5. Samtidigt i Göteborg går vänster i demonstration samman med revolutionära fronten som polisen blev tvungen att raida

 6. Jag har ytterst svårt för att klassa den s.k. ”järnrörsskandalen” som media fortfarande blåser upp som en av vårt lands största ”skandaler”? Vad jag förstår bestod ”skandalen ” av att två unga män greppade varsitt järnrör, som de viftade med under en kortare promenad, utan att över huvud taget på minsta sätt skadat någon person. Vad jag kan förstå är det inte brottsligt att bära på ett järnrör, men ändå har Svensk media haussat upp denna händelse som att av Sveriges största politiska skandaler. Den av Arbetarbladet chefredaktör omtalade Kent Ekeroth var på platsen för ”skandalen” men greppade aldrig ett järnrör utan var den som filmade händelsen? Vari består brottet filmning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *