SvP försöker skrämma till tystnad

Måndag 25 november klockan 12.10
Nazistiska Svenskarnas Parti har genomfört en aktion mot ett antal svenska tidningar runt om i landet.
Partiet kallar det en ”symbolisk aktion”, men dess syfte är uppenbart.
Svenskarnas Parti försöker skrämma till tystnad.
När de anställda på Hudiksvalls Tidning kom till jobbet i morse möttes de av en skylt, signerad Svenskarnas Parti.
Budskapet på skylten: ”STOPP! Denna byggnad har blivit förseglad av blågula band på grund av den svenskfientliga propaganda som sprids härifrån”.
Svenskarnas Partis ordförande, Stefan Jacobsson, säger till Hudiksvalls Tidning att han inte har någon förståelse för att de anställda känner obehag inför händelsen.
– Nej. Då tycker jag faktiskt att man ger saken för stora proportioner, säger han.
Stefan Jacobsson bedyrar att ingen behöver känna oro beträffande sin person.
På Twitter skriver han så här:
”Massmedia verkar inte uppskatta Svenskarnas partis aktioner… Vi uppskattar inte den svenskfientliga propaganda som pumpas ut”
Hudiksvalls Tidnings chefredaktör Gunilla Kindstrand säger att hon tror att det som utlöst reaktionen är den granskning som HT gjorde förra veckan av Sverigedemokraternas nätbeteende.

Flera har blivit utsatta för samma slags aktion under de senaste veckorna. Under natten till måndag blev bland annat redaktionerna på Norra Skåne i Hässleholm och Östran i Kalmar utsatta, liksom Hudiksvalls kommun.
Svenskarnas Parti uppger på sin hemsida att ett 40-tal liknande aktioner har gjorts runt om i landet.
”Svenskfientligheten är bred och innefattar en rad olika områden, allt från den påtvingade massinvandringen med dess konsekvenser, till den medvetna diskriminering som sker mot svenskarna i ökad takt. De förtroendevalda tillsammans med mediekåren står som ytterst ansvariga för den negativa samhällsutvecklingen och gårdagens symboliska aktion riktade sig därför åt deras håll”, skriver Svenskarnas Parti.

Stefan Jacobssons partikamrat, Ludvig Dehlin, skriver på Twitter:
”Ett tips till drabbade tidningar som fick sina redaktioner avspärrade: Sluta med svenskfientlig propaganda så slipper ni avspärrning.”
Han skriver också i samma forum:
”Att man försöker framhäva våra aktioner som olagliga är bara patetiskt. Det som ska vara olagligt är den svenskfientlighet som sprids.”
Aktionerna och argumentationen säger allt om Svenskarnas Parti och dess aktioner. Syftet är att skrämma till tystnad. Svenskarnas Parti vill markera sin närvaro genom aktioner som ska framstå som oskyldiga och de sker i skydd av yttrandefriheten.
Den viktiga yttrandefriheten ska alltid värnas, men begreppet missbrukas tyvärr grovt av Svenskarnas Parti, vilket jag skriver om i den här artikeln som publicerats såväl på min blogg som i Medievärlden.
Det budskap som Svenskarnas Parti ger via sin aktion är att aktionerna kommer att fortsätta ifall inte skriverierna upphör. Den drabbade upplever naturligtvis att risken är stor att dessa aktioner ökar i styrka. I skydd av yttrandefriheten vill alltså Svenskarnas Parti strypa yttrandefriheten.
Hudiksvalls Tidnings chefredaktör, Gunilla Kindstrand,  uttrycker allt mycket väl:
– Det kan tyckas vara oförargliga demonstrationer, men de berättar tydligt om vilket sorts samhälle de här krafterna vill ha: ingen öppen debatt, inga granskningar, inget offentligt samtal om det gemensamma, säger hon till till den egna tidningen.
Gunilla Kindstrand kommer nu att göra en anmälan till polisen.
Det är naturligtvis helt rätt att anmäla.
Svenskarnas Parti är ett hot mot demokratin.

Publicerat av

11 reaktioner till “SvP försöker skrämma till tystnad”

 1. Ni hade ju en artikel för ett tag sedan om hur vanliga odömda svensson skänkte pengar till en site på nätet. Där gick vissa tidningar så långt att de ringde till ”svenssons” chefer å frågade om det var okey enligt de.

  Så det är ju inte endast SvP som försöker skrämma oliktänkade till tystnad.

 2. Detta är lika illa som organisationer som revolutionära fronten och deras samarbete med det ”demokratiska” partiet Vänster.
  Men också som Håkan säger blir ju lite att kasta sten i glashus detta med att klaga på det med att skrämma till tystnad……..
  Så då det handlar om Avpixlat och Donationer är det ”rätt” att göra det
  men då det samma händer då blir det fel..

  I min värld är bägge två sakerna lika illa men men ………
  Hyckleri kunna man kalla det med

 3. Hr Chefred tyckte tidigare att hans eget tilltag att ange en person som haft fräckheten att donera en hundring till Avpixlat inte alls var ett försök att skrämmas. För mig var det ett betydligt grövre övergrepp än detta tilltag av SvP.

  1. Avpixlat saluför åsikter som inte hör hemma i en demokrati. Som bygger på att du och jag har olika värde. Jag tjänar förmodligen tio gånger så mycket som du. I Avpixlat värld skulle jag helst se att du flyttade jävligt långt härifrån, så du inte kunde få några bidrag eller ta plats före mig på hälsocentralen. Flytta till något land där de är lika fattiga som du.
   Känns det bra?
   Nä, tänkte väl det. Dumpixlat är och förblir rasistiskt. Och om en anställd på ett stort företag stöder dem, ja då får det uppmärksamhet, ty det är ju sant. Och i tidningens uppdrag ligger att berätta sanningen. Fast det blir jäkligt obekvämt för killen som det handlade om. Det får han räkna med. Han har gjort ett val.

   1. Då passar du och Avpixlat Åsikter på samma sophög ser det ut som med din demokratiska ide som påminner lite om Che Guevara ideal och åsikter…

    1. Om du läste ordentligt hade du sett att det inte var mina egna värderingar, utan Avpixlats sätt att resonera, överfört på två vanliga svenskar. Men det bommade du. Kanske har färgade glasögon? Min demokratiska idé är att alla människors värde och rättigheter ska var desamma, oavsett var man kommer ifrån. Jag anstränger mig hårt för att kontrollera varor jag köper, om de är producerade under rättvisa förhållanden. Och, nä, jag handlar inte på HM eftersom de anlitar underbetalda arbetare. Och, nä, mitt bolag köper inte produkter från Sandvik heller så länge SD-nissen är kvar. Så ser det ut på min sophög.

     1. Du visar till exakt det samma mentalitieten som du sätter på AVPIXLAT

      din sk ”Demokrati” bara går på korrekt åsikt och andras åsikter ska inte ha den rätt till demokratien…

      Demokrati har inget med vissa åsikter ska inte vara lov at

      Demokrati handlar om blir att alla ska kunna ha en åsikt och att faktiskt kunna ta den på tal .

      Hur skruvad än den andra personen vid sidan av tycker den är att starta med att attackera det är långt från demokrati du kan komma

 4. Jag o flera med mej tycker det är kränkande när vi infödda svenskar pratar med invandrare som pratar på deras språk med varandra samtidigt som man står där själv o inte fattar något.
  Vad pratar dom om då,känns inte ok att göra så.
  Det känns kränkande o lika får man höra hur dåliga ”svennar” är.
  Jag vet vad jag pratar om o är med om det varje vecka genom jobbet.
  Är inte det också hets mot folkgrupp?
  Men det är väl för känsligt att ta upp kanske.
  Tycker ni borde lyssna på alla som röstar på SD.
  Det är faktiskt helt vanliga människor o inga rasister som ni verkar tro.
  Med vänlig hälsning en ”svenne” som man får höra

  1. Så du och sd vil begränsa människors rätt att prata på sitt eget språk? Ni strider då direkt mot FNs mänskliga rättigheter. To bad for u fascists

   1. Joakim A: Kan du komma med en källa där SD vill begränsa utlänningar att prata sitt språk ?

    Just nu är det endast SK svenne som sa det.

 5. Nazismen språk har alltid varit att skrämma till tystnad, och inget nytt har det blivit heller. Oftast med mycket paranoia bakom sig. Att man kör över svenskarna. Men utlänningar för kämpa mycket mer för att få arbete, får ofta arbete som ligger helt under det de kan prestera. Vilket är faktiskt ganska dumt i sig. Det är de som blir diskriminerade. Några vänner till mig fick inte ha sin båt på en båtklubb som låg nära deras hus bara för att de var utlänningar, räknas bland de bästa inom segling internationellt, en av de bästa konstnärer som finns vid liv idag, som säljer till USA, Brasil, Argentinga, Spanjen, bör i Stockholm men ingen galleri vill ha honom här. Vilka som blir överkörda här, inte svenskarna. Men de tror på en komplot där Illuminatia och Frimurare är huvudfigurerna och där kulturerna ska krössas och mycket annat (paranoia) och dödar gärna för att få sin vilja fram. Skulle de få makt, då blir alla de svenskarna som de säljer stödja, också skrämda till tystnad, för det är i att skrämma till tystnad som deras horribla politik grundar sig i. Känner bara en nazist som man kan tala med, de flesta är stakare mindre värdiga agressiva horribla paranoider som vill bara förstöra för de andra. En del gömmer sig under demokratiska lamm fasader, SD, men de är inte bättre än alla andra, fårliga fygurer som påmminer om att det finns så mycket ondka på jorden och de är en del av denna ondska. Tyvärr på kris-tid kan sådana rörelse växa, och tyvärr har även media hjälpt till SD genom att göra nyheter av varje dumhet de gör. Hälsningar. Cecilia Raivonen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *