Nu börjar vi med dagliga nyhetssändningar

Arbetarbladet tar nästa steg i tv-satsningarna. 27 januari har vi premiär för vårt nya dagliga nyhetsprogram. Evelina Davidsson kommer att vara en av programledarna.

Tisdag 21 januari klockan 15.55
Rörliga bilder bör stå i fokus för den lokala journalistiken.
Nu tar Arbetarbladet nästa steg i våra tv-satsningar.
Från och med måndag 27 januari kommer vi att ge dagliga nyhetssändningar via arbetarbladet.se.
”Sätt den rörliga bilden i fokus för den lokala journalistiken.”
Så har min chefredaktörskollega på Östersunds-Posten, Hans Lindeberg, uttryckt sig.
Hans Lindeberg är en klok man och han har helt rätt. Den rörliga bilden blir allt viktigare och tidningarna utmanar allt mer de traditionella tv-kanalerna på detta område. Östersunds-Posten ligger till exempel långt fram när det gäller tv-satsningar när det handlar om lokaltidningar.
På riksplanet har framför allt Aftonbladet och Expressen lagt stora resurser på tv och vunnit mark inom tv-området på senare tid. Aftonbladet TV är till exempel större än SVT Play numera.
För den traditionella dagspressen blir tv allt mer prioriterat.
I veckan hade Dalarnas Tidningar premiär för sin dagliga nyhetssändning DT Puls.
I veckan hade också Arbetarbladets och Gefle Dagblads gemensamma sportredaktion premiär för sitt dagliga tv-program Sporten just nu.
Sedan tidigare har Arbetarbladet och MittMedia även populära tv-program som Hockeysurr och Travsurr.
Inom kort kommer vi också att presentera vår OS-satsning med många intressanta nyheter. Redan nu kan du se tv-inslag med Charlotte Kalla och Per Elofsson på arbetarbladet.se.

Nu tar Arbetarbladet nästa steg inom tv-området.
Måndag 27 januari har vi premiär för vårt dagliga tv-program. Nyhetsprogrammets namn är ännu inte fullt fastställt, men arbetsnamnet är ”Arbetarbladet just nu”.
Programmet kommer att spelas in på nyhetsredaktionen i Gävle och det kommer att sändas varje dag, måndag-fredag, klockan 11.45, på arbetarbladet.se.
Programmet kommer att presentera dagens nyheter och så kallade snackisar. Det kommer också att ge en inblick i vad som händer under det kommande nyhetsdygnet. Kortare intervjuer och inslag kommer också att finnas med.
Nyhetssändningarna kommer att ledas av Arbetarbladets digitala grupp. Evelina Davidsson, Madelene Linderstam, Julia Östlund, Linda Lundin, David Holmqvist och Mikael Silberstein kommer alla att vara programledare. De kommer att diskutera aktuella ämnen med andra medarbetare på redaktionen och eventuellt också andra gäster.
27 januari är det premiär.
De rörliga bilderna är fortsatt i fokus för vår lokala journalistik.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *