Hos oss får du vakna med Wassberg

Onsdag 22 januari klockan 19.45
29 januari presenteras Arbetarbladets och hela MittMedias stora satsning på vinter-OS i Sotji.
Redan nu kan jag dock avslöja en av de stora höjdpunkterna.
Varje morgon kommer Arbetarbladets läsare att få vakna till ett tv-program med skidlegendaren Thomas Wassberg.
Arbetarbladet och MittMedia gör en stor satsning på vinter-OS i ryska Sotji, som avgörs 7-23 februari. Stisse Åberg, sportchef för Arbetarbladets och Gefle Dagblads gemensamma sportredaktion, kommer att vara på plats precis som MittMedia-kollegorna Patrick Sjöö, sportchef på Östersunds-Posten, Pelle Hägglund, sportchef på Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland samt Roland Engström, sportchef på Sundsvalls Tidning.
De kommer att bjuda Arbetarbladets läsare på initierade inblickar under hela OS.
Det blir också andra intressanta krönikörer, samt flera fasta tv-program på arbetarbladet.se och MittMedias övriga sajter under OS.
Men mer om det presenteras alltså 29 januari.

Det jag kan avslöja redan nu är det tv-program som kommer att rulla på arbetarbladet.se och övriga MittMedia-tidningars sajter under hela OS. 06.00 varje morgon läggs tv-programmet ”Vakna med Wassberg ut”. I det kommer skidlegendaren Thomas Wassberg att i exklusiva intervjuer ge sin syn på OS.
29 januari, när hela OS-satsningen presenteras, kommer vi också att publicera ett förprogram med Wassberg. Jag har sett delar av det. I programmet säger Wassberg att han är ”intresserad av OS, men inte våldsamt intresserad”, på det sätt som endast Wassberg kan uttrycka sig.

Thomas Wassberg, född 27 mars 1956 i Lennartsfors, behöver knappast någon närmare presentation.
Förutom sina sportsliga prestationer är han känd – och på nytt högaktuell – på grund av Svenska Dagbladets bragdmedalj. 1980 tilldelades han bragdguldet, men vägrade ta emot det. Anledningen var att skidkollegan Sven-Åke Lundbäck inte fick medaljen 1978. Först i slutet av förra året, i december 2013, valde han till slut att ta emot priset från 1980.
Wassberg har gett oss otaliga och evigt klassiska idrottsminnen genom åren.
Just 1980 minns jag och många andra nog allra mest. Då avgjordes vinter-OS i Lake Placid. På 15 kilometer vann Wassberg guldmedaljen efter att han besegrat finländaren Juha Mieto med absolut minsta möjliga marginal, det vill säga en hundradels sekund.
Wassberg med is i skägget, vinnarskalle och tjurig uppsyn är en svensk idrottsklassiker. Det känns oerhört roligt att han nu kan presenteras som en viktig del av MittMedias ambitiösa OS-satsning.

Hela OS-satsningen i övrigt är mycket spännande och bjuder på många fler nyheter. MittMedias övergripande sportchef Mattias Eriksson och hans gäng har gjort ett fantastiskt arbete i förberedelserna.
Exakt hur satsningen ser ut får ni veta 29 januari.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *