De falska utskicken är allvarliga

De falska utskicken som cirkulerar i Sandviken. FOTO: LINDA LUNDIN

Tisdag 18 februari klockan 12.45
A4-blad som delats ut i brevlådor i Sandviken bär Arbetarbladets logotyp.
I utskicket krävs en persons avgång eftersom denne uppges jaga barn.
Arbetarbladet står inte bakom utskicken. Det är allvarligt att det nu kan uppfattas så.
En person som hade fått A4-arket i sin brevlåda kontaktade Arbetarbladet i morse och berättade att utskicken var i omlopp. Vi har nu också lagt ut en artikel om de falska utskicken på arbetarbladet.se.
Bakgrunden till de utskick som sprids är att två olika parter anmält varandra efter en påstådd äggkastning mot ett hus. Att äggkastningen inträffat har därefter dementerats av båda parterna.
Någon har nu kopierat en artikel ur Arbetarbladet om denna händelse – och andra liknande händelser i området – och därefter bifogat ett tillägg där det krävs att en person med ett förtroendeuppdrag bör bytas ut eftersom denna uppges ”jaga barn”. Utskicket som delats ut i brevlådor i stadsdelen Vallhov i Sandviken har Arbetarbladets logotyp högst upp.

Det är allvarligt att Arbetarbladets logotyp, utan tillstånd, används i detta syfte.
Det är lika allvarligt att Arbetarbladet kan uppfattas som avsändare till att en person pekas ut på det sätt som görs i utskicket.
Det finns en anledning till varför Arbetarbladet i dessa inledande artiklar inte skrivit detaljer som avslöjar de inblandade personernas identiteter. Den självklara anledningen är att Arbetarbladet tar ett pressetiskt ansvar. I detta fall är bedömningen att det hittills inte finns ett allmänintresse som är så stort att det motiverar att berätta vilka personer som anmälts.
Den person som kopierat och delat ut dessa A4-papper tar uppenbarligen inte samma ansvar och har dessutom använt Arbetarbladets logotyp utan tillstånd.
Det är ytterst beklagligt.

Uppdatering klockan 17.10
Han anklagades för att jaga barn i stadsdelen Vallhov i Sandviken.
Nu träder Stefan Hedlund, som pekas ut i det falska utskicket, fram i Arbetarbladet.
– Det är förtal, säger han i intervjun.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *