Ny sajt och maratonchatt

Tisdag 10 juni klockan 22.10
Nu är det äntligen premiär.
Arbetarbladets nya sajt är lanserad.
Det firar vi med en maratonchatt i morgon, onsdag. Vad tycker du om vår nya sajt? Kom med dina åsikter.
Under de senaste månaderna har Mittmedia rullat ut nya sajter på alla orter. Först ut var Allehanda i Örnsköldsvik. Sist ut är tidningarna i Gävle, Arbetarbladet och Gefle Dagblad.
I morgon är stor premiärdag, men redan strax efter klockan 17.00 i dag hade sajten smygpremiär.
”Vår yår nya sajt är byggd av ett gäng duktiga medarbetare inom Mittmedia. Innan arbetet startade lades mycket tid på att analysera och förstå hur ni läsare egentligen vill ha det. Vi hoppas att vi har kunnat uppnå detta, men vi är inte klara. Vi kommer aldrig att bli klara utan fortsätter hela tiden att utveckla i intervaller på två veckor. Nya funktioner kommer garanterat att komma och vissa kommer säkert falla bort. Allt beror på vilken respons vi får från er”, skriver Arbetarbladets digitale chef David Holmqvist i denna krönika.
Det är bara att hålla med honom. Mittmedias utvecklare med utvecklingschefen Anders Härén, vars blogg du kan följa här, har gjort ett helt fantastiskt jobb som gör läsarna till vinnare.
Den nya sajten ger nämligen en helt annan läsupplevelse och fungerar inte minst alldeles utmärkt i mobilen.

Som du kommer att märka innehåller vår nya och egenbyggda sajt, en hel del nyheter. Sajten kommer också ständigt att uppdateras.
Bland annat förändrar vi nu den omdiskuterade kommentarsfunktionen. Från och med nu krävs en registrering med namn och e-postadress för att det ska vara möjligt att lämna kommentarer på vår sajt. Det hoppas och tror jag kommer att ge högre nivå på kommentarerna och en mer sund debatt.

Efter vår smygpremiär i afton bad jag, via Facebook på Twitter, om synpunkter på vår nya sajt.
Här är några av synpunkterna:
Jakob Mjöbring: Spännande. Känns som ”mobil först” när man sitter vid datorn. Kul med ”Delningar” så synligt. Däremot är själva delningsfunktionen väl gömd, kan lyftas bättre, tycker jag. Fattar inte vad ”+1” är? Är det en intern ranking? Bör kanske framgå? Jag +1 en artikeln, och det blev en ”delning”, tror jag. Eller? Well, i stort ser jag att ni strävar mot ”buzz feed”-känslan som så många andra. Helt rätt, tror jag. Det är bara att bita i och börja sätta bättre rubriker också Snyggt jobbat, även om skönhet inte är huvudmålet förstår jag, utan funktion och enkelhet. Bra! Kul att ni vill något!
@stafhan: Jag gillar den eftersom den funkar bättre i mobilen som jag oftast använder för att besöka sajten. #digitaltförst
@LinusLarsson: Fint med responsivt, funkar utmärkt i iphone.

Vad tycker du om vår nya sajt?
Kom med dina synpunkter här och tyck till i den maratonchatt mellan klockan 06.00 och 23.00 som vi har på arbetarbladet.se i morgon, onsdag.

 

Publicerat av

Daniel Nordström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *