Telekrysset kommer tillbaka

Många har ringt. Vi har lyssnat. Nu ändrar vi oss. I morgon är det populära Telekrysset tillbaka i Arbetarbladet. FOTO: DAVID HOLMQVIST

Fredag 27 juni klockan 14.35
Vanans makt är stor. Det gäller inte minst för tidningsläsare. Arbetarbladet ryckte bort det populära Telekrysset. Sedan dess har telefonen gått varm. Upprörda och besvikna läsare har ringt. Vi har lyssnat på er. Vi backar. Redan i morgon, lördag, är Telekrysset tillbaka på sin ursprungliga plats i Arbetarbladet.
Under de senaste månaderna har vi infört flera nya inslag i Arbetarbladet. Eftersom vi vet att korsord intresserar många av våra tidningsläsare har vi till exempel numera ett dagligt korsord på en helsida. I samband med att vi nyligen förnyade våra avtal med leverantörerna gjorde vi ytterligare förändringar.
Vi har infört fler korsord och har nu fler korsord och mer pyssel och knåp än tidigare. Att vi har förändrat serierna på så sätt att till exempel Hälge har ersatt Nemi har inte väckt många reaktioner hos våra läsare. Där har endast tre personer hört av sig till mig. En som gillar Hälge skarpt och två som tycker att de klarar sig lika bra utan serien.

En förändring har emellertid orsakat stor irritation och besvikelse hos våra läsare. Det faktum att Telekrysset inte längre är med har upprört och jag måste erkänna att jag inte hade räknat med den starka reaktionen. Jag trodde att det faktum att vi infört nya – och större korsord – skulle ses som en förbättring. Men, som sagt, vanans makt är stor och det respekterar jag fullt ut.
Under den senaste veckan har över 100 prenumeranter ringt eller mejlat och berättat hur mycket de saknar Telekrysset. De läsare som har hört av sig har mer eller mindre sagt samma sak. De har berättat att de alltid börjat dagen med Telekrysset, som har upplevts lagom i sin storlek och på precis rätt nivå i svårighetsgrad. När Telekrysset inte längre har funnits på sin ordinarie plats i tidningen har en viktig rutin på morgonen gått förlorad.

Vi gör inte Arbetarbladet för vår egen skull. Vi gör tidningen för er läsare som betalar för den. Jag har tidigare sagt att jag är tacksam över att Arbetarbladet har så många engagerade läsare. De är duktiga på att höra av sig med sitt beröm, sin kritik, sina synpunkter och sina frågor. Det är precis den relationen vi vill ha med läsarna. Läsarnas åsikter är viktiga för oss. Läsarnas åsikter är helt enkelt vägledande. Därför vill jag tacka för alla synpunkter. Vi har lyssnat. Vi backar. Vi ändrar nu vårt beslut. Redan i morgon, lördag, är Telekrysset tillbaka i Arbetarbladet, detta på sin gamla plats, det vill säga i botten av seriesidan.

Ett antal läsare har också hört av sig och påpekat att de saknar I dagsidan i Arbetarbladets pappersupplaga och framför allt evenemangsguiden. I dagsidan finns inte längre kvar i Arbetarbladet, det gör emellertid evenemangsguiden. Den har bara fått en annan form. Evenemangsguiden är numera annonser och finns därför på annonssidorna i del 2 av tidningen. Där kommer läsarna fortsatt att finna en guide om vad som händer och sker där de bor.
Till sist vill jag uppmana er som läser Arbetarbladet – oavsett om det är i pappersform eller digitalt – att fortsätta vara lika aktiva och engagerade. Era synpunkter är enormt viktiga i vår ständiga strävan att göra en så bra tidning och en så bra nyhetssajt som möjligt för er.

Jag tror att den amerikanske finansmannen Bernard M. Baruch (1870-1965) hade helt rätt:
”De flesta lyckade personer jag har känt är de som lyssnar mer än de talar”.

Publicerat av

Daniel Nordström

En kommentar till “Telekrysset kommer tillbaka”

  1. Ja men sätt tillbaka namnsdagskrysset och sudoku med. Telekrysset är ju rena barnkorsordet. Och idag hade ni barnkryss. Hur många barn är det som läser AB? Den yngre generationen har inte ens tidningen och vi äldre har inga barn i den åldern. Min morgonrutin är att lösa Telekrysset, namnsdagskrysset och om jag hinner extra krysset för att komma i gång. Min man löser sudoku av samma anledning. AB och även andra mittmedia tidningar liknar snart ingenting. Här betalar vi för vad? Vi kan snart nöja oss med Mitt Gävle som är gratis och ett sammandrag av AB och GD.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *