Dubbla livesändningar i kväll

Måndag 1 september klockan 17.05
I kväll skrivs tv-historia. För första gången någonsin sänds en partiledardebatt i webb-tv. I kväll är det Aftonbladet som sänder, på onsdag är det Expressen. Båda kan ses på arbetarbladet.se via ett samarbete med de båda kvällstidningarna.
I kväll sänder även Arbetarbladet live från Arbetarbladets ledarsidas arrangemang ”Valbar” på Brända Bocken.
De webbsända partiledardebatterna är resultatet av ett unikt samarbete mellan Aftonbladet och Expressen. Så här skriver Aftonbladets chefredaktör och vd, Jan Helin, om satsningen och så här skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson om satsningen och den till synes oheliga alliansen.
Arbetarbladet presenterade nyligen nyheten. Kvällens debatt, via Aftonbladet och onsdagens, via Expressen,  kommer även att sändas på arbetarbladet.se och på MittMedias övrigas sajter. Här kan du se kvällens partiledardebatt.

Förutom att detta samarbete i sig är unikt är det också ett tydligt exempel på hur de gamla tidningsföretagen allt mer vinner ny mark inom tv-området, detta inte minst genom det faktum att mediehus som står för en oberoende journalistik arbetar tillsammans på ett helt nytt sätt.
Kvällens partiledardebatt, via aftonbladet.se,  inleds klockan 18.00 med uppsnack. Debatten inleds klockan 19.00 och pågår i två timmar. Kvällens debattämnen är bland andra flyktingar och invandring, miljö, jämställdhet, jobb och sysselsättning samt utbildning och skola.
I kvällens debatt, som sänds via Aftonbladet är Karin Magnusson debattledare. På onsdag, när Expressen är värd, är Niklas Svensson debattledare.

Parallellt med detta sänder arbetarbladet.se ytterligare en livesändning med start klockan 18.00 i kväll. Den sändningen handlar om Arbetarbladets ledarsidas arrangemang ”Valbar”, från Brända Bocken i Gävle. Här kan du se sändningen.
Kvällens tema är valaffischer. Varför ser de ut som de gör? Detta kommer att diskuteras mellan Arbetarbladets politiska redaktör Jenny Wennberg och Magnus Klahr, grafisk designer från Gävle.
Detta är den tredje omgången av Valbar som arrangeras.
Finalen är nästa måndag, 8/9, då Valbar gästas av Arbetarbladets krönikörer Anna Jörgensdotter och Stefan Sundström. Även detta arrangemang kommer att sändas live på arbetarbladet.se

Publicerat av

Daniel Nordström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *