Åkesson – en ulv i Dressmannkläder

Fredag 5 september klockan 15.25
Hej, Jimmie Åkesson. Detta är ett öppet brev till dig. Förmodligen kommer du aldrig att läsa det, men jag känner ändå behov att skriva det. På måndag kommer ditt rasistiska parti att publicera en ny annons i Arbetarbladet. Jag avskyr verkligen den annonsen, eftersom den är exakt så falsk som ditt parti är. Trots det kommer den att publiceras.
I annonsen försöker du se ut som en mysig kille. Du poserar i vita byxor, vit skjorta och mörk kavaj. På din ena sida står en man, på den andra en kvinna. Båda ser ut att vara födda i ett annat land än Sverige.
I annonsen säger du att ”värna om sitt land har inget med rasism att göra. Rasism får aldrig accepteras.” Det är inte mycket jag håller med dig om. Just detta är vi dock fullt eniga om. Problemet är bara att dina ord klingar så falskt.
Jag vet att det inom ditt parti finns någonting som kallas nolltolerans mot rasism. Det låter bra, men fungerar inte i praktiken. Jag kollade förresten igenom din partikollega Kent Ekeroths tweets alldeles nyligen, du vet den där arge mannen som filmade järnrörsskandalen. Jasså? Du minns inte vad järnrörsskandalen är? Nej, just det. Jag glömde att du är vit som snö, sållar fakta och glömmer strategiskt så att du ska framstå i bästa ljus.
Nåvål. Kent Ekeroth, alltså. Varför är han kvar i ditt parti? Varför tillåts han sprida sitt hat i SD:s namn? Dessutom är han, som du vet, inte ensam. Varje dag ser vi SD-anhängare göra grova rasistiska uttalanden. Varför är det så i ditt parti om rasism aldrig får accepteras? Och hur är det med ert partiprogram? Du och ditt parti pratar om en human flyktingpolitik. Samtidigt gör ni skillnad på människor utifrån religion, ursprung och kultur. Det är rasism, Jimmie. Du talar emot dig själv. Det måste vara jobbigt att ständigt göra det.

I annonsen säger du vidare: ”Att motsätta sig människohandel, könsstympning eller att vilja föra en ansvarsfull politik är inte rasism. Det är omtanke.” Jag håller faktiskt med dig även om detta.
Däremot håller jag definitivt inte med dig om att ditt parti för en ansvarsfull politik. Omtanke är inte heller direkt ett ord som ligger ditt parti nära.
Du känner förmodligen omtanke om dina flåshurtiga manliga partikollegor som springer runt och ropar ”Heja, Jimmie” och skrålar ”Jimmie Åkesson, tjalalala”, men hur är omtanken i ett vidare perspektiv? Du säger att du vill hjälpa flyktingar i deras hemland. Du säger att du kraftigt vill begränsa massinvandringen. Du drar alla muslimer över en kam och pekar ut islam som vårt största utländska hot. Du har en ytterst märklig syn på omtanke.

Till sist säger du detta i annonsen: ”Låt er inte tystas av fega makthavare och åsiktspoliser som missbrukar ordet rasism.” Jag antar att personer som jag tillhör den skara du tänker på. Varför du lägger in ordet ”feg” vet jag inte. Förmodligen är det för att du vill ge en fånig gliring. Skit samma. Jag bryr mig egentligen inte.
Jag avskyr som sagt denna annons. Trots det kommer den att publiceras i Arbetarbladet. Vi kallar konsekvent ditt parti rasistiskt. Du bör ha rätt att bemöta det i vår tidning. Jag tror på demokratin. Jag kommer dock aldrig att tro på dig, Jimmie. Du är falsk. Du är en ulv i Dressmannkläder.
Du kan ropa hur högt du vill att ditt parti inte är rasistiskt. Allt det du står för slår ihjäl dina ord.
Det är djupt sorgligt att du har lyckats lura så många.
Jag hoppas att dina väljare vaknar och inser hur vidrigt rutten din politik är.

Publicerat av

Daniel Nordström

117 reaktioner till “Åkesson – en ulv i Dressmannkläder”

  1. Ove P: Ifrågasätt istället din personliga kärlek till SD. Ingen normalbegåvad människa som tänkt efter ett varv till kan rösta på järnrörspacket.

   1. Vidrigt att du är igång igen med ditt förbannade skitsnack, ”du sopa i trasor”. Nu orkar jag inte läsa den skit du skriver. Du SKITER FULLSTÄNDIGT i Sverige och Sveriges välfärd. Men ta in hela jävla världen hit då!! Men kom för fan inte sen och gnäll på att de gamla i Sverige har det så dåligt och blir dåligt omhändertagna på äldreboendena. Alltså fy fan vilken VIDRIG tidning ni är Arbetarbladet. Är du helt jävla blind, Daniel?? Ser du inte vad målet med ISIS framfart är i mellanöstern? Är du så jävla blind?? Det är att ta över allt och göra en Islamisk Stat och införa stränga Sharialagar. Ser du avrättningarna av oskyldiga civila som inte tycker som dem? Är du så jävla blind?? När fan skall du vakna då? Läser du andra tidningar? 80 ”svenskar” strider för ISIS. Nä, de slaktar i deras namn, din sopa. Ge upp för fan med ditt smutskastande av ett parti som vill begränsa invandringen och ge hjälpen på plats i stället. Och ge upp med erat förbannade tönteri att konsekvent kalla SD för rasistiska SD. Det var den här lördagskvällen det. Tack skall du ha…!! Vidrig jävla tidning.

     1. Sanning? Din sanning eller? Du är helt ute och cyklar. Vi i SD är inte lättkränkta, men det är klart att vi reagerar när någon som du, far med sådan osanning!! Håller helt med Micke här!

    1. Att påstå eller bara antagande? Jag är själv stolt muslim. Och stolt infödd medborgare. Jag tycker Daniel skriver korrekt och förstår honom till hundra procent. Bra skrivet! Sen när det gäller isis så är du ute och helt cyklar! Vi muslimer tar djupt avstånd från isis. Helt oacceptabel det dom gör. Men det är inte muslimer tyvärr!! Det är torpeder åt USA, Storbritannien och Israel. Man har sekter som vill att ett religion ska bli svart fläckad, splittra folket och vinns folket. Jag ska strax lägga fram bevis på det jag vill mena! Ovannämnda länder stödjer isis eller andra grupper som tex. Al Qaida. Vem byggde upp al-Qaida Bush administration ”pappan” i kriget mot Sovjet vill man förse med massiv vapen för att fälla Sovjet. Jag tror på ”karma” varsågod här är bevisen som om sanningen om isis om de är muslimer eller kristna
     http://m.youtube.com/watch?v=X2CE0fyz4ys

     Bra skrivet Daniel, en som kommer att läsa en tidning med korrekt upplagor och utsagor.

 1. Citerar dig Daniel. ”Båda såg ut att vara födda i ett annat land än Sverige” Snacka om fördomar! Båda kanske ÄR födda i Sverige. Föräldrar av utländsk härkomst, föder faktiskt barn i Sverige, Svenska barn! ”Tänkte inte på det” Eller hur Daniel? Där ligger Åkesson i lä!

  1. @Leffe: Och vad vill du säga med det? Menar du att du lyckats avslöja mig genom mina ord om att ”båda ser ut att vara födda i ett annat land än Sverige”? Extremt fånigt i så fall,

   1. Självklart säger det en hel del om dig, Daniel. Man kan inte döma/bedöma folk utifrån deras hudfärg. Att en mörk person per automatik är född utomlands, är fördomsfullt. Sen kanske du skulle kunna besvara en kommentar utan att vara ironisk.

    1. @Leffe: Nej, utifrån utseendet går det naturligtvis inte att bedöma var en person är född, men i denna annons är det uppenbart vad Åkesson vill säga. Du påstår att det säger en hel del om mig. Jag ber om ursäkt för ironin, men det är svårt att inte vara ironisk mot fånerier.

     1. Personerna kan antingen vara adopterade från andra länder, eller födda i Sverige och har en eller två föräldrar som är födda i ett annat land, eller, eller, eller…

      Spelar det någon roll? För jag är 100% säker på att varken Daniel Nordström eller andra ickerasister skiljer mellan dessa och andra personer eller värderar några personer i bättre/sämre/smartare/dummare baserat på deras utseende, religiösa trosuppfattning eller vid vilka GPS-koordinater de är födda vid?

      I Daniels text så varken dömer eller fördömer han personerna, när han beskriver hur annonsen ser ut.

      Kan vi försöka tala om en viktigare fråga:
      Inser inte de personer som ställer upp för SD att de blir skamlöst utnyttjade som ’alibi’ av SD? Det är en konstant ström av ”Vi är inte rasister, för vi har några % medlemmar som är utlandsfödda, men…” <= följt av olika Apartheidförslag som riktar sig mot alla personer som har Islam som sin personliga religiösa trosuppfattning.

     2. Exakt, vad vill Åkesson ha sagt i denna film? Allas lika värde borde väl även du kunna ställa upp på.

     3. Johan Lövström säger:…” Spelar det någon roll? För jag är 100% säker på att varken Daniel Nordström eller andra ickerasister skiljer mellan dessa och andra personer eller värderar några personer i bättre/sämre/smartare/dummare baserat på deras utseende, religiösa trosuppfattning eller vid vilka GPS-koordinater de är födda vid?”…

      Detta är egentligen en mycket märklig kommentar som tyder på en mer eller mindre strutslik insiktslöshet, eller ren ovilja, att verkligen förstå sig på varelsen människa och hur varelsen människa just fungerar i praktiken överallt runt hela jordklotet.

      Alla människor fungerar alltid och överallt på så sätt att de lägger märke till människors utseenden, kultur, ideologi eller åsikter, stil, social rang, traditioner, språk, etniska profiler, uppförande och beteenden och en mängd övriga kriterier med vilka människor kan bedöma andra som någon som – liknar en själv – , eller som någon som – inte liknar en själv – . Detta är någonting som absolut alla människor ständigt gör.

      Vänner söker sig till vänner, likheter söker sig till likheter. Detta för att där, hos likheter, just kunna känna både medhåll och också själva kunna identifiera någon, förstå sig på någon och själv tilltro sig om att kunna bli förstådd. Kanske också för att kunna bedöma någon som någon man kan bekräfta och känna tillit till och själv tilltro om att själv kunna bekräftas av som en – vän – , eller eventuellt som – en fiende – .
      Sådant socialt beteende förekommer ständigt över hela jordklotets alla olika befolkningar, ständigt.

      Detta för att det är så människan som just kulturell, etnisk, social och också religiös varelse, helt enkelt fungerar.

      Vill man förneka människan dessa fundamentala beteendemönster och mena att människan kan identifieras som – ond och elak – enbart för dessa beteendeinklinationer som absolut alla människor påverkas av och har mycket svårt att kunna motstå, så är inte det något människovänligt förhållningssätt mot människan själv.

      Kommunister trivs troligtvis med kommunister, socialdemokrater trivs troligtvis med socialdemokrater liksom moderater troligtvis trivs med moderater, liksom svenskdemokrater förmodligen själva också har lättare att kunna trivas med andra svenskdemokrater.

      Detta gäller även andra områden på alldeles likartade sätt att människor har lättare att trivas med och kunna känna sig – hemma med – , dem som liknar dem själva, på just både kulturella, etniska, språkliga, sociala och livsstilsinriktade områden.

      Sådant är människovänligt att tillerkänna alla olika människor eftersom det är någonting så fundamentalt för absolut alla människor.

      Det är att vilja vara människovänlig, hänsynsfull, omtänksam och det är också att vilja erkänna den enorma mångfaldighet som finns inom människosläktet med just alla olika språk, etniska profiler, traditioner och religioner som alltså präglar absolut alla människor från deras barndom och som medför att de med just dem som uppvisar sådana faktorer och variabler, både språkliga, etniska och kulturella, kanske även religiösa men även sociala, som påminner en människa om dennes barndom och uppväxt, innebär för absolut alla människor just känslor av – hemmahörighet – . Helt enkelt känslor av – hemma – .

      Sådana behov av känslor av – hemma -, skall man inte förneka några människor eftersom det är ett fundamentalt behov som berör absolut alla olika människor runt hela jordklotets alla olika folkstammar, ideologier, språk, traditioner, etniska profiler samt även religioner av olika slag som helt enkelt påverkar människor från deras barndom och som gör att de kan känna igen det som just någonting hemtamt, som just – hemma – , vilket oftast medför känslor av tillit, förtroende och tillhörighetskänslor och förmågor till bekräftelse och förmågor till att själv kunna bekräfta det – välkända – och det – hemtama – .

 2. Daniel, varför tar ni in annonsen? Om du är antirasist är det ju dumt att sprida rasistisk propaganda. Eller?

   1. Okej, ni bedömer varje annons för sig och inte avsändaren. Du tog upp exemplet med Svenskarnas parti, där du skulle välja att bedöma avsändaren, inte annonsen, eftersom de är nazister. Men Sd:s historia är också sprungen ur nazismen. Man har, som du också påpekar, klätt ut sig i Dressmän-kläder, men rasisten finns kvar. I förrgår fick vi se en Sd-politiker med nazikors runt armen på nyheterna och i sociala medier. Om man tittar närmre på Sd som parti vet vi att det inte var helt ovanligt att man gjorde Hitler-hälsning på möten under 90- och 2000-talet, att man går ut på stan med jörnrör och skriker hora och blatte, att man inte ska ”ta hit” muslimer, att tiggare ska kriminaliseras osv osv, du vet ju allt det där. Så var går gränsen mellan Sd och Svp? Hur mycket får man hata andra nationalieter och kulturer för att bli nekad att annonsera i Arbetarbladet? Var exakt går gränsen för att du ska bry dig om annonsören? Om 10 år kanske Svp också har kläder från Dressman. Om 10 år kanske Svp:s nazism bara är ”historia” precis som det tydligen är för Sd nu.

    1. @Anneli Hellstrand: Du för fram mycket kloka och viktiga synpunkter.
     Gränsdragningar och bedömningar är till stor del vad utgivarskapet handlar om. Den utgivare som vill göra det enkelt säger nej till allt. Jag tror på att göra enskilda bedömningar från fall till fall.
     När det gäller SD och annonser har jag i nuläget landat i bedömningar som jag känner mig trygg med. Jag anser att det finns tydliga skillnader mellan SD och SvP.
     Det finns alltid risk för normalisering och det tycker jag tyvärr att vi ser i medierna när det handlar om SD. Arbetarbladet kallar SD för ett rasistiskt parti. Få andra gör det. Vårt ställningstagande är en markering mot rasism, mot SD som ett rasistiskt parti och mot andra mediers normalisering av SD:s politik.

     1. Jag tycker att det är bra att ni kallar dem ett rasistiskt parti, eftersom de är det. Men när ni nu har kommit dit, till skillnad från viss annan media, blir det ännu konstigare att ni tar in deras annonser. Genom att ni gör det sprider ni rasistisk propaganda till i stort sett varje köksbord i vårt område. Ni skickar en signal om att det är rumsrent med rasism. Jag önskar att du skulle tänka om!

     2. Nu blev det två svar på samma inlägg, men jag måste lägga till detta: Om ni tar in vissa Sd-annonser som inte har ett rasistiskt budskap i sig, så ser det ut i tidningen som att Sd inte är rasistiska. Som om Sd egentligen inte är rasister. Det är väl de annonserna som bidrar till att Sd nornaliseras. Ett parti som bryr sig om skolan, vården, småföretag etc. Det är ju de rumsrena annonserna som bidrar till bilden att Sd är som vilket annat parti som helst. Detta hjälper AB nu till med att sprida.

 3. Hade media och övriga partier gjort sitt jobb hade SD aldrig fått så stort stöd. Om det är som du påstår måste många länder vara rasistiska eftersom SD vill bara att Sverige har samma asylpolitik som t ex i våra nordiska grannländer.

  Varför nekades denna SD-annons över det nordiska asylmottagandet 2014 i Arbetarbladet? https://twitter.com/fogelklou/status/507497668109955072/photo/1

  Allt fler personer lägger ihop ett och ett. Allt fler ser den berömda elefanten-i-rummet, den som ni så kallade journalister försöker dölja.

  1. @Jane: Det är ingen demokratisk rättighet att annonsera i en tidning. Denna annons bedömer jag har en kraftig underton av främlingsfientlighet. Därför vill jag inte publicera den.

   1. Så en annons som visar att Sverige tar emot enormt mycket fler än andra länder har en rasistisk underton? Om ni och DN, SvD mfl var så säkra som ni säger på att alla i landet står bakom denna politik, varför tar de då inte in annonsen som visar hur humana vi är?

    Så jäkla genomskinligt. Det är mediernas och de andra partiernas fel att SD blivit så stora, som sagt, och det är synd och skam.

  2. Det är väl ingen som gör så grova generaliseringar och försöker påstå att hela nationer skulle vara rasistiska pga av antalet flyktingar/asylansökningar/invandrare i den nationen?

   En SD-riksdagsledamot har år efter år lämnat in exakt samma riksdagsmotion om att han vill inrätta Apartheid på svenska fängelser, vissa avdelningar ska vara som idag, andra nybyggda ”spartanska” fängelser ska byggas ”utan fängelselyx” för personer som inte är svenska medborgare…

   Är detta ”elefanten i rummet” som du verkar försöka trolla bort?

   Är ni SD-väljare för eller mot apartheid?

 4. Är du så rädd för SD att du måste kasta så mycket skit över dom i tidningen?
  Du har all anledning till det, för det är många invånare i vårt land som ser vart lilla Sverige är på väg. Om du ser dig om kan du säkert skriva lika mycket skit om övriga partier. Har varit premunant länge på AB men har tröttnat på alla gråtrepotage om invandrare och smutskastning om SD som det varit sista tiden. Du måste ju fatta att du kastar lika mycket skit på många av dina premunanter som på Åkesson. Tänk om lilla vän.

  1. @Sten Pettersson: Det du för fram är en klassiker bland SD-anhängare: ”Det finns lika mycket skit i övriga partier”. Det finns skit över allt i samhället, bland journalister och i politiska partier. Däremot finns det enbart ett rasistiskt parti i riksdagen, Sverigedemokraterna.

   1. Gäsp…tänk om du/ni på AB la all denna energi på nått vettigt istället. Som att faktiskt komma med några konkreta förslag på hur vi ska lösa invandrarfrågan med de följder den får i ökad segregation med negativa konsekvenser i skola, sjukvård och vård och omsorg. Näe…sitt kvar med arslet på kontorsstolen o fortsätt kasta rasistpajer rätt ut i luften så kanske dom till slut träffar nån som bryr sig

  2. Att granska och rapportera om vad SD gör – det är väl att skriva om vad som går att observera?

   Hur är det ”smutskastning” eller att ”kasta skit” på SD?
   Hur är det tecken på att vara ”rädd” för SD?

   Om du tröttnat på ”gråtreportage” om olika människor, och du tycker det mestadels pga människorna i reportagen skulle vara invandrare – ja, du kanske kommer behöva tåla att bli kritiserad för din åsikt, för olika personer kommer kanske tro att du har rasistiska åsikter?

   Du som prenumerant får ju själv välja vilka tidningar som du prenumererar på och som du läser? Tänk om själv du!

 5. Läste att AB och en mängd andra tidningar stoppat en annan av SDs annonser som består av jämförande statistik kring de nordiska ländernas asylansökningar, alltså ren fakta. Varför är ni så rädda att folk ska få insyn i verkligheten ? Gällande din artikel så hör den inte hemma i tidningen här i vår hemstad Gävle. Vill du skriva av dig ditt personliga hat så hitta en egen plattform nån annanstans, kanske i Umeå där du bor. Dock inte hos nåt av våra riksdagspartier, de skulle inte acceptera sådan vulgär hatpropaganda. Jag föreslår att ni journalister grundar ett eget parti, det vore hederligare än att ni som nu använder era tidningar och tv-kanaler till en samordnad attack mot SD strax innan valet.

  1. @Ove P: Jag bedömer varje SD-annons enskilt. Det innebär att jag stoppat ett antal SD-annonser under året. Dessa har stoppats på grund av sitt budskap. De har, enligt min bedömning varit främlingsfientliga eller innehållit en underton av främlingsfientlighet.

   1. Om ett stapeldiagram med fakta om antal asylansökningar i de nordiska länderna kan stämplas som främlingsfientlig propaganda av dig Nordström, då förstår vi alla också hur befängd din rasistfixering är.

   1. Du får gärna förklara vad som gör stapeldiagrammet i annonsen till ”lögnaktig skrämselpropaganda”. Det du länkar till i din kommentar har ingenting med den annonsen att göra.

    1. @Ove P: När jag läser annonsen, främst i kontexten av den rasistiska politik som SD för, ger den en känsla och en antydan om en främlingsfientlighet som jag inte vill publicera i Arbetarbladet.

     1. Uppgifterna i annonsen är alltså sanna och riktiga men pga att du har en ”känsla” av att det ligger nåt skumt bakom så ska läsarna hindras från att ta del av ren fakta. Hur mycket annan fakta censurerar Arbetarbladet blir ju den självklara frågan.

 6. SD-väljare skriver direkt den typ av kommentar man förväntar sig! Löjligt skrattretande!
  Tittar jag runt mig och min ”vänkrets” (läs facebookvänner) så är urtypen av SD-väljare låginkomstagare utan utbildning eller utan någon form av personlig utveckling, dessa personer har en mentalitet som en nioklassare…

  1. ”Vet ni hur otroligt liten del av alla flyktingar det är som kommer hit?” Detta är något som SD snackar om, att väldigt få – kanske de som har det bäst ställt, är de som kan komma hit. De andra blir kvar i närområdet. Dock så lägger vi nästan alla resurser på de som kommer hit och nästintill struntar i det som är kvar. Hur ser du på det? Säg inte att ”man kan väl hjälpa båda” för det är som att säga ”vi kan väl sänka skatterna och höja välfärden”, vi har trots allt en begränsad mängd resurser…

   Sedan när det gäller invandring till Europa (och västvärlden) så sticker Sverige ut, både i antal och i synnerhet i procent till befolkningen.

   1. Alliansens skattesänkningar är långt dyrare än vad det är att låta det antal flyktkingar vi har i Sverige få vara här. Vänd dig emot Alliansen istället. Det är Alliansen som suger ut vår gemensamma välfärd, inte människor som flyr för sina liv.

    1. Ingen har vänt sig mot Invandrarna i sig. Inte SD i alla fall. Det som SD vänder sig mot är ju som du påpekar Alliansen och all de övriga partierna som för en ansvarslös Invandringspolitik!

     1. Jag sa inte att Alliansen har fört en ansvarslös invandringspolitik, utan att skattesänkningarna har kostat samhället mycket. Stor skillnad!

   2. I tider av arbetslöshet ställs utsatta grupper mot varandra. Man skyller på varandra istället för på dem som tjänar på arbetslösheten – de som redan har, de som kan välja och vraka mellan arbetssökande och bara anställa på timmar osv. Man ställer unga mot äldre, infödda svenskar mot invandrare. Det är så synd.

   3. Hur många miljarder kronor ger staten i utlandsbistånd varje år?
    38,4 miljarder år 2014
    Är det nästan ingenting alls?
    EU-länder skänkte totalt sett ungefär 50 miljarder euro år 2008, och målet är att fler och fler ska höja procentsatsen som de skänker i utlandsbistånd.

    Sverige har ett av europas mest stabila finanser, vi har hög BNP, en stabil BNP-tillväxt, vi har enorma naturresurser och reserver i järnmalmsgruvorna och i skog och i jordbruken och i fiskevattnen.

    Fler antal invånare skapar omedelbart en ökad omsättning i livsmedelsbranschen, en ökad moms-intäkt till staten, fler sysselsättningsmöjligheter i livsmedelsproduktion och i lantbruken… ökad inkomstskatt som betalas in till kommunerna osv…

    Har Sverige verkligen ”begränsad mängd resurser”?

 7. Helt oförsvarbart att ni väljer att publicera fascistisk propaganda! Det gör er till medlöpare av den växande fascismen. Fy f… alltså!

 8. Nordström gör naturligtvis som hans idol Karl Marxx (kommunistisk massmördare) säger i sin bok Das Kapital. ”Där ideologin möter kapitalet segrar alltid kapitalet”. Kommunisterna är det falskaste släkte som finns. Se på den blodbesudlade historien hos de som likt Nordström, med alla medel försöker få vanligt folk att ansluta sig till den falska läran. Men du underskattar ”den vanlige Svensken”, den som du som höginkomsttagande Kommunist (analogt med ovanstående) hånfullt beskriver som att gå klädd i ”Dressmankläder”. Du kommer att bli förvånad över SDs väljarsympatier i valet. Vanliga människor har, trots att du med en dåres envishet försöker lura oss, börjat fatta att SD INTE är ett ”RASISTISKT” parti. Tiden kommer ikapp alla!

  1. Vad pratar du om? Han påpekar faktafel som vissa skribenter här har gått på från sådana som du.

 9. Är personligen ingen Sd-väljare men oavsett undrar jag hur ni definierar ordet rasist? Är man rasist per automatik då man ifrågasätter flyktingpolitiken eller hur går tankarna? Tror att ordet börjar förlora sin slagkraft och mening.

  1. Ordet förlorar inte sin mening bara för att ett riksdagsparti är rasistiskt. Det är inte mindre rasistiskt att göra skillnad på folk och folk bara för att det blivit allt vanligare. Läs länken till artikeln om Sd som jag länkade till lite högre upp. Den handlar om ett gäng rasister och nazister som bildade ett parti.

   1. Det står var och en fritt att tycka vad man vill om ett folkvalt parti. Kommer ihåg ”valstugeskandalen” för ett antal år sedan. Då var det moderater som uttryckte sig rasistiskt framför dold kamera. Ingen nämner det längre, vilket kan vara svårt att förstå.

   2. Jag försvarar inte rasism på något sätt eller i någon form. Menar att gränsen suddas ut alltmer och personer med åsikter om asylpolitik blir till rasister. Det kan väl inte vara rimligt.

     1. Jag läste artikeln Anna och det är skrämmande, det är vi överens om! Jag har kanske gått lite utanför ramarna med mina kommentarer då jag syftat på folk i allmänhet och inte Sverigedemokrater i synnerhet. Min tanke är att det rimligtvis finns personer som röstar på andra partier än Sd som tycker att Sverige för en ansvarslös flykting politik. Är man rasist även då? Jag är en av dem. Bara för att jag anser att Sverige misslyckats med flyktingpolitiken och integrationen är det ok att kalla mig rasist? Jag klandrar inte flyktingarna eftersom det inte är deras fel på något sätt och jag vill inte att vi stänger några dörrar. Tycker att Sverige bör ta mer ansvar för nyanlända och befintliga invånare.

   3. I rättvisans namn ska man väl då också angripa Vänstern i och med allt samröre de hade med Sovjet före murens fall.

  2. @Martina Kristensson: Att vara kritisk mot mot invandringspolitiken är inte rasistiskt.
   Sverigedemokraterna gör skillnad på människor när det gäller ursprung, kultur och religion. Det definierar jag som rasism.

 10. Inte en enda gång belägger du dina påståenden om rasism med fakta. Inte en enda. Såklart visar det bara på din enfald och rädsla för demokrati och yttrandefrihet. Kanske läge att flytta tillbaka till Nordkorea?

 11. Mer saklig argumentation & mindre känslor vinner du på. Hela ingressen handlar bara om känslor & personangrepp vilket får dig att se liten, arg & missförstådd ut.

 12. Kanske får man förstå Daniels reaktion. Att det är SD mot alla ”invandrare”
  Så dyker en film upp med folk ”födda i ett annat land än Sverige” förespråkande samma uppfattning som Daniel har. Det hade han naturligtvis inte räknat med. Han känner sig sparkad på det allra heligaste.
  Sen Dressman. Tror ingen politiker klär ner sig hos Dressman. Möjligtvis kan vissa chefredaktörer klä upp sig där, men det är en annan historia.

  1. Ska vara lite övertydlig här, för Daniels skull. Jag skrev ”förespråkande samma uppfattning som Daniel har” Detta från mörkhyade Sverigedemokrater, ville jag säga. Vilket måste svida som f..n. hos Daniel.

 13. Vad har Daniel mot Dressman ?

  Är inte detta att kränka ett varumärke ?

  Vad har Dressman med partier eller åsikter till rasism något att göra …Grattis Daniel för detta…….

  Eller menar du att alla brukar Dressman nästan alla har ätit på Mcdonalds med…………………

  1. @Fredrik: Jag har absolut ingenting emot Dressmann. Intressant att du anser att jag kränkte klädmärket med min krönika. Dressmann har naturligtvis ingenting med partier eller rasism att göra.
   Det jag skrev var en liknelse. Hur den tolkas är upp till läsaren.

 14. Alltså jag håller med helt och fullt i det C-red skriver.
  Men varför i h-vete publicera deras annonser? Okej för att sno deras pengar, dock har inte ett smak med demokrati å göra, stå upp för vad du skriver även i ditt jobb som c-red.

 15. Mycket bra skrivet Daniel! Oj vad det svider i deras småaktiga rasistiska lilla värld. I stället för att sakligt försöka förklara deras ståndpunkt inser de att SD målat in sig i ett hörn och skriker: Vi? Rasister? Vi tycker ju bara illa om muslimer för att de är potentiella självmordsbombare hela högen, ut me packet innan domkyrkan i Göteborg blir en moské.

  1. Andreas. ”bra skrivet” säger du om Daniels inlägg. Då ska du veta att han gör skillnad på människor. ”Båda ser ut att vara födda i ett annat land än Sverige” En äkta antirasist uttrycker sig inte så. Utifrån hudfärg kan man inte bedöma var en människa är född. Såvida man inte är chefredaktör på Arbetarbadet, då kan man, bakom en antirasiststämpel, haspla ur sig vad som helst.
   Så Andreas, ”bra skrivet” Skulle inte tro det.

    1. Förmodligen för att Åkesson insett att det är så Sverige ser ut nu. Varför har andra partier inga mörkhyade i sina filmer? Andreas, du ska veta att detta i grund och botten är en kamp mellan höger och vänster. Att folk gömmer sig bakom ”antirasism” för att legitimera sitt hat. Daniel är en av dem.

 16. Det är en märklig position vår journalistkår tagit på sig, som domare vad som är gångbart och riktigt i invandringsdebatten. Det har lyckats styra åsiktsklimatet till den grad att ingen politiker utanför SD tar ordet ”volymer” i sin mun. Goda intentioner gör inte åsiktskontroll mer positivt, Det lustiga är bara hur främmande den retorik, och den abstraktionsnivå, som journalisterna befinner sig i numera, jämfört med vad som diskuteras hemma och på arbetsplatser. Där är det snarast journalisters märkliga hållning och Sveriges liberala extremism som diskuteras. Det verkar som journalisterna gör sitt bästa att göra sig själva irrelevanta. Agendan är viktigare än att spegla en uppriktig och berättigad oro.

 17. Nordström, du har tillsammans med ca 50 andra tidningar, i vad som av allt att döma är en samordnad aktion, vägrat att publicera en annons från SD. Texten i annonsen lyder: ”Detta är resultatet av Fredrik Reinfeldts och Stefan Löfvens migrationspolitik. Våra grannländer visar att det inte är nödvändigt att bedriva en extrem asylpolitik. SD vill föra en invandringspolitik som liknar våra grannländers. Genom att föra en ansvarsfull invandringspolitik kan vi satsa mer på välfärden, ta bort straffbeskattningen av pensionärerna och öka stödet till världens flyktingar.” Nedanför texten finns ett stapeldiagram som visar antal asylsökande 2014 per månad till Sverige, Danmark, Norge och Finland.
  Kan du Nordström, förklara vad som är främlingsfientligt med denna annons som du stoppat ?

  1. Kanske inte finns nåt bra svar eftersom inget kommer. Det förstärker intrycket att ni journalister vill hindra folket att fatta ett välgrundat beslut på valdagen.

 18. Satt precis och läste kommentarer från en som är, eller ser sig som lierad med Daniel. Han har alias ”Trucker” Kan bara säga att med såna ”vänner” behöver du inga fiender. På vilka grunder tas hans ”djupa tankar” in? Man får ju ha ”skämskudden” framför sig när man läser hans kommentarer.

  1. Det kan man verkligen undra, Leffe. Chefred Nordström gjorde om kommentarsfunktionen för att nivån på kommentarerna behövde höjas, sa han. Läser man ”Truckers” inlägg så får man konstatera att försöket misslyckades.

   1. Ove. Med ”truckers” kommentarer står vi och stampar på samma ställe. Lägre än så kan man inte komma. Personen ifråga tycks vara avskärmad från den värld vi lever i.

 19. Till Daniel kan jag föreslå. Läs din kollegas, Anders Enströms krönika i Barometern OT. Samma ”problem” men mer sansad än du.

 20. Tack, chefredaktören. Du står upp mot rasismen & nazismen. Liknar dig gärna vid Torgny Segerstedt. Fortsätt kampen!

 21. Från det ena till det andra, du får ursäkta mig men jag måste ändå ställa frågan.
  Utförsäkrade svårt sjuka personer och FAS 3 sysselsättningar vad anser du om det?
  T.ex i valet mellan moderaterna eller sverigedemokraterna så anser du att vilket parti är humanast? Är det pest eller kolera eller same shit but different name?
  Allvarligt talat så är min förhoppning att valet denna gång handlar om vilken framtid våra barn får.

 22. Fånigt att som Arbetarbladet skriva rasistiska partiet SD. Varför skriver Arbetarbladet inte kommunistiska Vänsterpartiet eller högerpartiet Moderaterna?

  1. @Per I: Till skillnad mot dig tycker jag inte att det är fånigt att ta tydlig ställning mot rasism och den rasistiska politik SD för. Arbetarbladet har ingen benämning på övriga partier. Vår benämning är en markering mot rasism och det finns enbart ett rasistiskt parti i riksdagen, Sverigedemokraterna.

 23. Mycket bra skrivet. Och jag berömmer er för att ni benämner SD för det de är – ett rasistiskt parti! Fortsätt i samma goda stil!

 24. Tycker det verkar vara rena lekstugan och en stor hetsjakt mot SD hela tiden. Har vi yttrandefrihet eller inte? Om nu SD är så populära så är det vi, Svenska folket som röstar !! Det måste väl finnas en anledning till deras popularitet inom politiken? Tycker alla beter sej som svin mot SD, rena mobbingen !! Tycker alla partier borde acceptera vad folket tycker och sluta bete sej som barnungar. Ni verkar tycka att utfrysning och mobbing är okej, vad ger det för signaler? Skärp er !!!!!!!

 25. Det är väl tur att Sverige är ett ”demokratiskt” land, så att man har rätt att tycka vad man vill..även om flera partier gör sitt bästa för att sätta demokratin ur spel,genom att helt enkelt försöka tysta SD…undras gör jag VILKA ÄR EGENTLIGEN VÄRST??? VILKA SKA VI VARA RÄDDA FÖR???

 26. Hatet mot Sverige Demokraterna, är det acceptabelt? Jag tror att partiets framgångar snarare är en effekt av det mediala hatet – för att visa att det inte är acceptabelt. Jag får en känsla av att detta hat yttrar sig på liknande sätt som rasism, vad har man då visat? Det är viktigt att man sakligt diskuterar alla frågeställningar inom politiken.

 27. ”På en punkt kan Peter Wolodarski (DN chefred) och hans meningsfränder inom media känna sig nöjda, nämligen med sin tvivelaktiga kampanjverksamhet. Deras agerande har säkerligen lett till att partiet (SD) är mindre än det eljest skulle ha varit. Men denna framgång borde inte vara något att vara stolt över då den inte nåtts med hederliga metoder. Sanningen har blivit journalisternas största fiende och förtigandet av fakta deras främsta arbetsmetod. Statistiska uppgifter som inte gagnar den egna opinionsbildningen förtigs och tillåts oftast inte ens i annonsform med den bisarra motiveringen att det kan främja rasism. Intresset för andra åsikter än de egna är obefintligt. Artiklar med invandringskritiskt innehåll refuseras med vändande post. Resultatet blir till slut att skribenter börjar ägna sig åt självcensur och avstår från att erbjuda sina alster. Då kan man likt PW tala om att det repetitiva leder till normalisering.” Rolf Hillegren

  1. Tror inte Daniel har nåt svar på detta. Speciellt inte om han förstår texten. Varför? Jo detta gick utanför hans textmall för mantrasvar.

   1. Den här tidningen börjar kännas oseriös. Ch.red. Nordström bryr sig inte ens om att besvara läsarnas frågor om hur han tänker när han anser officiell statistik vara rasistisk.

 28. Att påstå eller bara antagande? Jag är själv stolt muslim. Och stolt infödd medborgare. Jag tycker Daniel skriver korrekt och förstår honom till hundra procent. Bra skrivet! Sen när det gäller isis så är du ute och helt cyklar! Vi muslimer tar djupt avstånd från isis. Helt oacceptabel det dom gör. Men det är inte muslimer tyvärr!! Det är torpeder åt USA, Storbritannien och Israel. Man har sekter som vill att ett religion ska bli svart fläckad, splittra folket och vinns folket. Jag ska strax lägga fram bevis på det jag vill mena! Ovannämnda länder stödjer isis eller andra grupper som tex. Al Qaida. Vem byggde upp al-Qaida Bush administration ”pappan” i kriget mot Sovjet vill man förse med massiv vapen för att fälla Sovjet. Jag tror på ”karma” varsågod här är bevisen som om sanningen om isis om de är muslimer eller kristna
  http://m.youtube.com/watch?v=X2CE0fyz4ys
  Bra skrivet Daniel, en som kommer att läsa en tidning med korrekt upplagor och utsagor.

 29. vill bara fråga chefredaktören om han tycker det är bra med yttrandefrihet och i så fall varför han anser sig så upplyst att han ger sig själv rättigheten att censurera den

 30. På Daniels egen blogg, är Daniel den tystaste. Nu är valet över. Daniel har med ”rasistiska” Sverigedemokraterna som mantra, hjälpt SD till ett jordskredsresultat. Bara icke-demokrater beklagar sig över valresultatet. Svenska folket har i ett demokratiskt val, sagt vad de tycker. Utveckla gärna dina tankar kring valresultatet, Daniel. Självklart ska du få tid att gråta ut innan. Men vi väntar så gärna!

  1. Citat Daniel Nordström innan valet: ”Jag hoppas att dina väljare vaknar och inser hur vidrigt rutten din politik är.” Denna hatkampanj gick inte riktigt som Danne hade hoppats. Väljarna gav ett tydligt svar om hur de vill att svensk politik ska förändras. Nu är det etablissemangets ansvar att genomföra detta.

 31. SD vill ha en invandring i nivå med övriga Nordiska länder…..kallas Norrmän, Danskar o Finnar för rasister??

 32. Vad tycker ch.red. Nordström idag om den annons han stoppade pga att den visade officiell statistik över flyktingmottagande i nordiska länder mot bakgrund av att Stefan Löfven (s) nu säger att Sverige under lång tid tagit emot långt fler än andra EU-länder och nu vill skicka tillbaks 50 000 nyanlända till andra EU-länder ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *