Vi har lyssnat – Idag-sidan kommer tillbaka

Fredag 14 november klockan 19.05
Vi gjorde förändringen runt midsommar.
Sedan dess har Arbetarbladets läsare ringt, mejlat, skrivit brev, skällt, vädjat och varit uppriktigt besvikna.
Vi har lyssnat. Nu gör vi förändringen. Den populära Idag-sidan kommer tillbaka i tidningen.
Idag-sidan med evenemangstips har under lång tid varit ett populärt inslag i Arbetarbladet. Jag visste att den var populär, men kunde inte ana hur populär den är.
I början av sommaren gjorde vi en annan förändring. Vi utökade vårt utbud av pyssel och korsord i tidningen. Samtidigt tog vi bort Telekrysset. Det blev en stark läsarreaktion. Vi backade och återinförde Telekrysset.
Reaktionen när det gäller Telekrysset var ändå liten jämfört med förändringen av Idag-sidan.

Det vi gjorde var att det material, som tidigare varit gratis för arrangörer utan kommersiellt intresse, förändrades till annonser. Resultatet blev att volymen när det gäller arrangemang minskade kraftigt, vilket slog mot våra läsare av tidningen.
Efter att den tidigare Idag-sidan togs bort har jag fått ett 100-tal reaktioner via mejl, brev och telefonsamtal. Många läsare har varit uppriktigt ledsna och besvikna över att det material, som de såg var bland det viktigaste i tidningen försvunnit.
Vi har lyssnat på alla kloka synpunkter.
Jag har diskuterat detta tillsammans med Gefle Dagblads tidigare chefredaktör Maria Brander, den tillfällige chefredaktören Daniel Bertils och den nuvarande Anna Gullberg.
Genom ett samarbete med Gefle Dagblad, vilket Anna Gullberg skriver om här, kan vi nu återinföra Idag-sidan med start i slutet av november.

Jag är tacksam över den dialog som jag haft med GD:s tre utgivare under den här perioden. Diskussionerna har nu lett fram till ett fruktbart samarbete som gynnar våra läsare.
Jag har vid ett flertal tillfällen tidigare sagt att jag är enormt glad över det starka engagemang som finns hos Arbetarbladets läsare.
Nu ändrar vi oss på nytt efter de kloka synpunkter vi har fått in.
Läsarnas åsikter är vägledande i vårt arbete.
Det är för våra läsare vi gör tidningen.

Publicerat av

6 reaktioner till “Vi har lyssnat – Idag-sidan kommer tillbaka”

 1. Jättebra att Idag-sidan återinförs. 🙂
  Och naturligtvis ska den väl publiceras i nättidningen också, om den ska kunna nå alla! Eller hur!?

 2. @Gunsan: Kul att höra att du tycker att det är bra.
  Det kan mycket väl bli en digital variant på detta även i framtiden. Det viktiga är emellertid att återinföra detta i tidningen. Det är främst där denna tjänst är efterfrågad av tidingsprenumeranterna.

 3. Så bra då att ni inför idag-sidan igen enbart i papperstidningen. Ert löfte om att E-tidningen är identisk med papperstidningen höll inte länge.

 4. @Lennart Boström: Förklara gärna mer så att jag förstår vad du menar. E-tidningen är tidningen i pdf-format, alltså är de identiska. Det är alltså ingen skillnad. Ingenting har förändrats. Vad menar du är skillnaden och vad menar du har förändrats?

  1. Om jag förstått det rätt så skulle idag-sidan bara införas i papperstidningen. Hoppas jag missförstått det hela och man kan läsa den i E-tidningen också.

   1. @Lennart Boström: I så fall har du missförstått det hela. E-tidningen är en identisk pdf-kopia av papperstidningen. Det innebär att Idag-materialet kommer att finnas både i papperstidningen och i e-tidningen i exakt samma form.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *