Tyst minut på arbetarbladet.se

Med start i kväll och en vecka framåt kommer denna text att visas på arbetarbladet.se. Samma text, undertecknad av varje respektive utgivare, visas på MittMedias samtliga sajter.

Torsdag 8 januari klockan 17.55
Vi startar redan i kväll.
I en vecka framåt kommer arbetarbladet.se att hålla en tyst minut.
Vi gör detta till minne av de som miste livet i terrorattentatet mot det franska satirmagasinet Charlie Hebdo i Paris den 7 januari.
Jag har tidigare bloggat om attentatet mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo. I onsdags, efter attentatet skrev jag detta blogginlägg. I dag har jag följt upp med denna text, där jag bland annat hyllar Expressens förstasida i dag. I Resumé kan du läsa mer om de personer som knäckte idén till den tecknade förstasidan.
I dag har Arbetarbladet publicerat fler bilder från Charlie Hebdo. Vi kommer också att publicera bilder i tidningen i morgon. Till dessa har jag skrivit denna krönika.

Arbetarbladet står upp för yttrandefriheten och det fria ordet.
Med start i kväll och i en vecka framåt kommer Arbetarbladet och MittMedias övriga sajter att hålla en tyst minut. Bilden ovan visar hur det ser ut på arbetarbladet.se. På respektive sajt inom MittMedia har varje titels utgivare skrivit under texten.
I morgon fredag 9 januari klockan 11.57, samma tid som den första nyhetsflashen om attentatet kom i onsdags, kommer Arbetarbladet och alla andra mediehus inom MittMedia att hålla en tyst minut på redaktionen.

Texten som publiceras på vår nyhetssajt i kväll och en vecka framåt lyder så här:
Varje dag i en vecka håller vår nyhetssajt en tyst minut.
Den pågår nu.
Det är till minne av de som miste livet i terrorattentatet mot det franska satirmagasinet Charlie Hebdo i Paris den 7 januari.
Skotten riktades rakt mot demokratins hjärta: yttrandefriheten.
Det demokratiska samhället förutsätter en öppen diskussion och många, vitt skilda, röster. Demokrati bygger på friheten att kritisera, satirisera och skratta.
Det här är en del av en världsomspännande rörelse.
”Je suis Charlie”.
Jag är Charlie.
Daniel Nordström
Chefredaktör och ansvarig utgivare

Publicerat av

Daniel Nordström

2 reaktioner till “Tyst minut på arbetarbladet.se”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *