Blombuketter som lyser upp

Måndag 19 januari klockan 07.55
En blomma betyder så mycket brukar det heta.
Därför brukar Arbetarbladet varje år den här tiden på året ge våra läsare tillfälle att dela ut tulpanbuketter till någon som är värd att uppmärksammas.
Bakom varje människa finns en historia. Dessa kan vi nu berätta tack vare våra läsare.
Januari är i regel en ganska kall och trist månad. Dessutom är ofta inte hushållsekonomin den allra bästa efter jul- och nyårsfirandet.
En blombukett piggar alltid upp, kanske allra mest i januari.
Arbetarbladet har under ett antal år arrangerat tulpanbuketten, ett alltid lika populärt inslag som jag skrev så här om förra året.
Nu är tulpanbuketten tillbaka i Arbetarbladet och precis som tidigare år har vi dragit igång detta i samband med tulpanens dag som firas 15 januari. Här berättar vår reporter Julia Östlund mer om detta i vår dagliga nyhetssändning Arbetarbladet IDAG.

Först ut att få en tulpanbukett i år var eldsjälen Ingemar Andersson, som överraskades av Arbetarbladets reporter Simon Ridell.
77-årige Ingemar Andersson har varit engagerad inom handikappidrotten i Sandviken sedan 1975.
– Det känns förstås jättebra, sade en överrumplad Ingemar Andersson när han mottog buketten.
I dag berättar Arbetarbladet om de båda barnen i Sandviken som hjälpte sin mamma när hon fick ryggproblem. Deras mamma tyckte att de var värda en bukett och uppmärksammades av Arbetarbladets reportageteam Johanna Hejdenberg och Jörgen Svendsen. Du kan läsa och se tv-inslaget om Maria Lönn och hennes barn Felicia och Filip och se tv-inslaget här.

Bakom varje person som uppmärksammas via Arbetarbladets läsare finns en rubrik och en historia. Detta är personer som är hjältar i vardagen och som kanske inte hade uppmärksammats för sina insatser om vi hade fått in tipsen från våra läsare.
Därför kan vi nu lysa upp januari med fina historier.
Dessutom uppmärksammas vardagshjältarna med välförtjänta blombuketter.
Även sådan journalistik är viktig.
Inte minst i en sådan trist månad som januari.

 

 

Publicerat av

Daniel Nordström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *