Nyheter ännu närmare dig

Tisdag 24 november klockan 10.20
Vi har testat den en tid. Nu ligger den ute för både iPhone och Android.
Arbetarbladets nya app innebär att du får nyheterna ännu närmare dig.
Genom våra geostyrda nyhetsnotiser behöver du aldrig missa någonting.
Arbetarbladet har sedan tidigare en app för e-tidningen.
Vi hade också tidigare en nyhetsapp, men frångick den när vi byggde vår nya responsiva och mobilanpassade sajt.
Efterfrågan efter en nyhetsapp har emellertid varit stor, det har inte minst varit uppenbart när jag pratat med många av Arbetarbladets läsare.

Nu lanserar Arbetarbladet och även övriga tidningar inom Mittmedia en ny nyhetsapp, som har en ny unik funktion som innebär att våra läsare snabbt får uppdateringar efter varje användares intresseområden, bostadsområde eller där läsaren har sitt hjärta.
I appen kan läsaren märka ut en eller flera positioner som de är intresserade av att få nyheter ifrån, det kan till exempel handla om hemmet, jobbet, stugan eller barnens skola.
Läsaren kan också prenumerera på nyhetsnotiser från sitt favoritlag.

Traditionellt har alltid medieföretag förpackat nyheter i en tidning eller på en sajt, vilket många uppskattar. Det är viktigt med ett gott redaktörskap när det handlar om att få de viktigaste nyheterna presenterade på ett bra sätt.
Samtidigt är det också alltid svårt att göra alla läsare nöjda. Somliga vill ha mer sport, andra vill ha mindre. Somliga vill ha mer kultur, somliga vill ha mer nyheter från sitt område.
Genom vår nya app kan läsarna själva på ett bättre sätt välja sina intresseområden. Det är nämligen läsarna själva som bestämmer vilka nyhetsnotiser de vill ha.

För att bli ännu snabbare med nyheter, för att komma närmare läsarna och för att bli bättre på agenda ställer Arbetarbladet nu också om sin organisation. Den innebär att vi bland annat bygger ut vår liveredaktion, med syfte att både vara snabbare med uppdateringar och att vara mer synliga med reportrar ute i vårt bevakningsområde.
Vi kommer också lägga stor kraft på vår agendajournalistik med fokus på att våra reportrar kan gå djupare i viktiga nyheter.

Den nyhetsapp för Arbetarbladet som nu ligger ute är den första versionen.
Ett flertal förbättringar och uppdateringar kommer att ske inom kort.
Vi är mycket intresserade av våra läsares förslag till förbättringar.
Gå in på vår öppna Facebook-sajt för Mittmedias appar eller hör av dig till med mig med dina synpunkter på [email protected] eller ring mig på 026-15 93 98.
Som alltid är vi också intresserade av nyhetstips eller övriga synpunkter kring vår journalistik.

Här laddar du ner Arbetarbladets nyhetsapp för iPhone.
Här laddar du ner Arbetarbladets nyhetsapp för Android.

 

Publicerat av

En kommentar till “Nyheter ännu närmare dig”

  1. 2015-11-24 – Dagen då Socialdemokraterna och Miljöpartiet blev främlingsfientliga fascister. Kom igen nu Nordström, jag vill se den rubriken imorron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *