Nu ligger nummer 51 ute

#51 GullbergNordström

Tisdag 9 februari klockan 00.55
Redan innan Anna Gullberg tillträdde sin tjänst som chefredaktör för Gefle Dagblad hösten 2014 uppmanade hon mig att göra en podcast tillsammans med henne.
Jag jobbade då på den andra tidningen i Gävle, Arbetarbladet, och tackade ja direkt.
Nu ligger avsnitt 51 av vår podcast #GullbergNordström ute.
Det finns ett anta intressanta podcasts som behandlar ämnet journalistik.
MattssonHelin med Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Aftonbladets tidigare publisher Jan Helin är föregångaren. Det faktum att Helin nu lämnat Aftonbladet för SVT innebär att podden i den konstellationen går i graven. Just nu väntar poddens alla lyssnare på det utlovade finalnumret, som Mattsson och Helin lovat ska bli något alldeles extra. Duon är sedan länge känd för att göra långa avsnitt och därför är förväntningarna stora. Thomas Mattsson lär också garanterat fortsätta podda med en ny partner. En fortsättning med Aftonbladets tf chefredaktör Sofia Olsson Olsén känns logisk.

Medievärldens Lisa Bjurwald och Politisms Margret Atladottir har också en podcast, ABpodd,  liksom Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling, som driver Journalistpodden.
I Dalarna har tidningsutgivarna där, DT:s Carl-Johan Bergman och DD:s Bosse Andersson, gjort podcasten Lokalen, men det var länge sedan det kom ett avsnitt nu, mycket beroende på att ena halvan av duon, Bosse Andersson, fått nya uppdrag inom Mittmedia. Det återstår att se om Lokalen kommer att fortsätta eller inte.
I Umeå finns också en intressant podcast, PolitikDynamik, med Västerbottens-Kurirens politiske chefredaktör Ola Nordebo och Folkbladet Västerbottens politiska chefredaktör Linda Westerlind, som diskuterar aktuella politiska frågor.

Jag och Anna Gullberg har under alla numera drygt 50 avsnitt diskuterat så väl lokala som nationella branschfrågor och publicistiska funderingar.
Det faktum att jag nu har lämnat Gävle och Arbetarbladet för Västerås och VLT förändrar ingenting.
Vi fortsätter att diskutera branschfrågor, detta med periferin i centrum.
Här kan du lyssna på #GullbergNordström.Vi finns också på Twitter som @gullbergnordstr, på Facebook, Linkedin och Instagram.

Publicerat av

Daniel Nordström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *