Att ha tummen mitt i handen

Tisdag 16 februari klockan 15.45
I dag är VLT:s papperstidning extra tjock.
Anledningen är vår näringslivsbilaga som kommer ut fyra gånger per år.
I dagens nummer är temat mäklare.
Via en av VLT:s nyhetschefer, Cecilia Rindbäck Vangbo, fick jag uppdraget att skriva ingångskrönikan till bilagan.
Bilden på mig, som är tagen av VLT:s Tony Persson, är fotad på Apotekarbron vid Svartån, en vacker plats och enligt vad jag har förstått en av Västerås mest fotograferade platser.
Här är min krönika som publiceras i tidningen i dag:

”Långt där inne när jag en dröm. Det skulle vara så fantastiskt att bygga ett hus precis som jag vill ha det, eller renovera ett gammalt vackert hus så att det behåller ålderns charm och samtidigt blir läckDaniel Nordström Näringsliv Mäklare 20160216.JPG litenert modernt. Det finns bara ett problem. Jag är så ohändig en människa kan bli. Jag har ett helt gäng tummar mitt i handen.

För 16 år sedan köpte jag och min familj en villa. Den var i princip nybyggd, det var bara att flytta in. Men som alla vet är njutningen bara för stunden. Med åren dyker det ena problemet efter det andra upp. När det gör det bör man åtminstone försöka, inte minst för att det tenderar att bli rätt dyrt annars. Jo. Jag har försökt snickra, men självförtroendet är noll och resultatet av mitt taffliga arbete har riskerat att göra allt värre. Jag har tvingats kapitulera, nyttjat en livlina och ringt hantverkare. Det är nog huset tacksamt för.

Mäklarannonser intresserar mig alltid, för drömmen lever vidare trots mina kraftiga begränsningar som snickare. Däremot blir jag alltid lika kall när jag läser formuleringar som ”något för den händige.” Det är ingenting för mig. Lika orolig blir jag när jag läser ”renoverat i personlig stil.” Det kan nämligen betyda alltifrån fantastiska till mycket märkliga lösningar i renoveringen.

Nåväl. Någon gång kanske jag köper mitt drömhus. Det får gärna ligga i Västerås och lika gärna i södra Frankrike. Fram till dess att drömmen blir verklighet njuter jag av att läsa om fina bostäder och inte minst mäklarannonserna, med de bilder och tjusiga formuleringar som tillhör dem. Annonserna som riktas till ”den händige” blundar jag för.”

Till sist, apropå näringsliv rekommenderar jag undersajten Pengar & Jobb på vlt.se.

Publicerat av

Daniel Nordström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *