Det är en spännande tid för VLT och vlt.se

vlt.se 20160306Söndag 6 mars klockan 21.20
VLT har funnits i hela 185 år.
vlt.se firar bara 20 år.
20 år är emellertid inte så bara. Dessa år har nämligen varit enormt viktiga.
Under de senaste 20 åren har hela mediesamhället förändrats.
När jag började i mediebranschen för många år sedan fanns endast en deadline, det var på kvällen när tidningen skulle tryckas. Vi tyckte att vi hade en stressig tillvaro redan då.
För 20 år sedan, när VLT liksom många andra tidningar runt om i landet, även började publicera sig digitalt kunde vi inte ana hur utvecklingen skulle se ut.
Plötsligt smällde det till. Det som har kallats för den digitala revolutionen förändrade många tidningsprenumeranters medievanor. Inte ens när den kom kunde vi ana att det även skulle komma en mobil revolution. Då smällde det till på allvar. Den riktigt stora förändringen kom när människor började skaffa sig smarta mobiltelefoner och började konsumera nyheter via den.

År 2016 har klassiska tidningsföretag förändrats. De få tidningar som inte arbetar med digital omställning kommer inte att överleva på sikt. Så krasst är det. I dag är tidningsföretag förändrade till mediehus med publicering och ständig deadline dygnet runt.
På VLT har vi sett en fantastisk utveckling de senaste åren. De senaste två åren har antalet läsare på vlt.se ökat med 30 procent. Under det senaste året har vi dessutom mer än fördubblat antalet som ser webb-tv på vlt.se. VLT:s app har dessutom hela 60 000 nedladdningar.

Vi nöjer oss inte med dessa fina siffror.
VLT ska fortsätta att ge ut en bra tidning för alla läsare som föredrar oss i papper.
Samtidigt kommer vi att fortsätta att förändras, helt enkelt för att klassiska tidningshus måste förändras i takt med medieutvecklingen och i takt med publikens krav och förväntningar.
Det innebär fortsatt digital satsning för VLT.

Under 2016 kommer vi att omorganisera redaktionen för att få ett mer digitalt fokus.
Vi kommer också att satsa ännu mer på webb-tv, på snabba uppdateringar och på genomarbetad trovärdig lokal journalistik, som är grunden till allt det vi gör.
Dessutom har vi redan berättat att vi inom kort tillsätter en kulturredaktör och att vi förstärker vår ledarredaktion med ytterligare en person.
Det är en spännande tid för mediebranschen.
Det är en spännande tid för VLT.
Följ med oss på resan via vlt.se.

Publicerat av

2 reaktioner till “Det är en spännande tid för VLT och vlt.se”

  1. DESSA 20 ÅR ÄR emellertid inte så bara. Dessa år har nämligen varit enormt viktiga.
    Alltså underförstått till det bättre. Vet Daniel Nordström. Och nyheter handlar ju inte bara om att läsa. –Men han vet inte ett skvatt!
    ..för han var ju inte ens född i tiden då VLT hette Vestmanlands Läns Tidning och med farbror Anders Yngve (Pers) som skötte spakarna. –Och inte minst med att, tillsammans med Torgny Segerstedt på Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, bekämpa nazismen. ..i denna tiden får ju nazism frodas. Ni vet Makten vet bäst och att skilja på folk.

  2. Här en komplettering.
    Fredagen den 26 februari 2010 var det premiär för Bloggerian på vlt.se.
    Det var en spännande tid även för oss, 18 personer, som tänkte början skriva på bloggen vid den tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *