GullbergNordström och andra poddar

Anna Gullberg och Daniel Nordström GullbergNordström Back in BlackFredag 20 maj klockan 11.11
Efter ett planerat uppehåll på tio veckor är den podcast jag har tillsammans med Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg tillbaka.
I går kväll publicerade vi avsnitt 54 av #GullbergNordström.
Men det finns också andra intressanta mediepoddar, som jag tipsar om här nedan.
I avsnitt 54 pratar jag och och Anna Gullberg bland annat om luriga Google och de pengar som Mittmedia fått från just Google till ett nytt spännande projekt. Mejlet om att Mittmedia fått dessa pengar hittade jag för övrigt i skräpkorgen i min mejlbox.
Vi pratar också om mycket om Facebook, inte minst efter Schibsteds sociala medier chef Ehsan Fadakars intressanta inlägg i Breakit. Är Facebook en vän eller fiende för svenska medier? Facebook är en trafikdrivare för många medier, men är det rimligt att vi producerar journalistik som Facebook utnyttjar samtidigt som Facebook tar pengar från de lokala annonsmarknaderna?

Eftersom både Gefle Dagblad och de tidningar jag är utgivare för, VLT, Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, Fagersta-Posten, Sala Allehanda och Avesta Tidning ingår i landets största lokaltidningskoncern, Mittmedia,  pratar vi en hel del om koncernen, inte minst efter detta blogginlägg från medierådgivaren Robert Rosén och detta från Medievärldens Mikael Marklund.
Vi pratar också om mycket annat i vårt långa comebackavsnitt, bland annat har vi en diskussion kring om Sveriges Radio P3 är för lik kommersiella kanaler eller inte.
Ni kan lyssna på alla avsnitt via Podcaster, eller denna sajt.

När det gäller mediepoddar i Sverige är Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Aftonbladets tidigare publisher Jan Helin föregångare med sina ofta långa och alltid väl lyssnade avsnitt av #MattssonHelin.
När Jan Helin lämnade Aftonbladet för ett nytt jobb på SVT avslutades podden. Mattsson och Helin har emellertid lovat ett långt avslutningsavsnitt, som ännu inte har publicerats.
I det nya avsnittet av #GullbergNordström har Anna Gullberg en intressant teori om när avslutningsavsnittet av MattssonHelin verkligen blir av.
Det återstår att se om det blir så eller inte.

Den just nu ännu aktiva mediepodd som har varit aktiv längst är Journalistpodden med Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling.
Jag rekommenderar er också att lyssna på #AB-podden med Margret Atladottir och Lisa Bjurwald och på Mediepodden med Emanuel Karlsten och Olle Lidbom.
Tidigare fanns även Lokalen med DT:s chefredaktör Carl-Johan Bergman och Dala-Demokratens dåvarande utgivare Bosse Andersson. När Andersson gick vidare till nya uppdrag inom koncernen föll podden i träda.

När det gäller #GullbergNordström är vi dessutom tillbaka med ett nytt intro och outro. Vi har bytt ut Motörheads ”Ace of spades” till musiken ni kan höra här nedan.
Jag och Anna Gullberg är Back in Black.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *