Välkommen till kvällens allsång!

Liten jersenius nordströmFredag 26 augusti klockan 15.15
Just nu lyser solen i Västerås.
Jag hoppas att det fina vädret håller i sig.
I kväll bjuder nämligen VLT på allsång i Stadsparken.
Sångtexterna finns tryckta på mittuppslaget i dagens upplaga av VLT.
Extra roligt är att vi har övertalat Niklas Hjulström, chef för Västmanlands läns teater, att sjunga sin gamla hit ”Burnin´”.
Under kvällen kommer vi också att berätta mer om det stipendium som VLT instiftar till författaren Lars Gustafssons minne. Pressmeddelandet om detta gick ut i morse.
Lars Gustafsson inledde sin karriär på VLT som tonåring. Idén till ett stipendium till Gustafssons minne föddes i en diskussion tillsammans med Västeråsprofilen Lars Luttropp, idékreatör och tidigare politiker. Luttropp kommer också att medverka under kvällen.
Stipendiet kommer att delas ut årligen på Gustafssons födelsedag 17 maj. Det kommer att gå till unga skribenter som verkar i Gustafssons anda. Utformningen av stipendiet kommer att ske i nära samarbete med Lars Gustafssons hustru Agneta Blomqvist.

Under den senaste veckan har det pågått en viktig debatt och diskussion om mediernas situation och framtid, inte minst efter Dagens Nyheters artiklar om Mittmedia, som jag tidigare skrivit om.
I dag kom också beskedet om att de tidigare konkurrenterna NSD och Norrbottens-Kuriren i Luleå bildar en gemensam redaktion.
Det är en viktig diskussion.
Det är viktigt att diskutera mediernas betydelse och det är viktigt att diskutera demokratifrågor, pressetik och annat som rör mediernas agerande. Det är helt enkelt viktigt att även granska medierna.
Journalistiken i sig befinner sig inte i kris. Det är inte heller kris när det gäller läsarna. De finns. Krisen finns i tidningarnas gamla affärsmodell. Det är där alla tidningsföretag nu kämpar med lösningar och att finna en ny affärsmodell för att finansiera den framtida journalistiken.
Dessa ämnen diskuterar jag alltid gärna med våra kunder, med politiker och alla som är intresserade av medier och dess betydelse.

Men det känns också roligt att få bjuda Västerås på en kväll med inte lika allvarliga toner, utan istället med musikaliska toner.
Precis som jag sade till tidningen Journalisten i dag kommer jag inte att sjunga solo.
Däremot är jag övertygad om att vi tillsammans kommer att bilda en härlig mångfald i rösterna under ledning av Janke Jönsson och hans gäng.
Jag och VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius är värdar.
Vi inleder i Stadsparken klockan 18.00 och allt tv-sänds givetvis live via vlt.se.
Vädret kommer inte att stoppa oss heller.
Vid eventuellt dåligt väder flyttar vi in allsången till teatern, som ligger alldeles bredvid parken.
Välkomna!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *