Tack, kära och engagerade läsare

vlt-lanserar-ny-sajt-och-app-daniel-nordstromOnsdag 19 oktober klockan 15.55
Jag tänker på det exakt varje dag.
Jag har världens roligaste jobb.
I vilket annat yrke får man ständigt prata med så engagerade människor? Somliga är lyckliga, andra är ursinniga.
Oavsett sinnesstämning älskar jag dem.
Det är fantastiskt att höra att vi betyder så enormt mycket för så många.
Under denna vecka har VLT lanserat en ny sajt, nya appar för nyheter och för e-tidningen, samt en ny tidning.
Jag chattar just nu med läsare, en chatt som kommer att pågå hela veckan och som mycket väl kan bli ett stående inslag på vlt.se. Jag vet att läsare har saknat en bra kommunikationskanal på sajten sedan vi stängde möjligheten att kommentera artiklar.
Jag har också svarat på mängder av mejl och under denna dag, när vi lanserat vår nya tidning, har jag främst suttit klistrad vid telefonen. Tidningsprenumeranterna är i regel mer benägna att ringa än att chatta.
Jag har under dessa dagar haft möjlighet att kommunicera med ett 100-tal av våra läsare.

Vad säger då läsarna om nya VLT, som jag tidigare skrivit om?
En del av synpunkterna kan ni läsa i den chatt som nu pågår.
När det gäller den nya sajten och appen har de flesta som hört av sig varit positiva.
När det gäller omgörningen av tidningen har också många varit nöjda, med ett stort undantag. Många av våra trogna tidningsprenumeranter saknar det lilla dagliga korsord som VLT har haft under många år. Nu är det borta och då spelar det ingen roll för många att vi har ett stort korsord i dagens tidning och att vi under veckans utgivningsdagar breddat vårt utbud av korsord, pyssel och knåp.
Vanans makt är stor och när någonting viktigt saknas blir läsarna upprörda.
En man beskrev det så dramatiskt som att det faktum att det lilla korsordet saknades var som att slita hjärtat ur kroppen på honom.

En annan man som ringde hade jag en intressant diskussion med. Vi pratade om mediebranschens utveckling i allmänhet och om VLT i synnerhet. Han berättade att VLT betydde så mycket för honom att han till slut blev så rörd att han föll i tårar. Det var ett vackert samtal.

En kvinna ringde också tidigt en morgon och undrade om någon hade lämnat upp några tänder till receptionen. När jag var aningen frågande i telefonen berättade hon att hon hade tappat sina löständer under en cykeltur och undrade om någon vänlig själ lämnat upp dem på redaktionen.
Det är också en bild av vad en tidning kan betyda.
När man tappat sina tänder, vem tänker man då först på?
Jo, lokaltidningen.

Jag har sagt det flera gånger förut – och jag säger det igen.
Jag är så tacksam över att vi har så engagerade läsare i alla kanaler.
Tack för att ni gör mitt jobb till det bästa jobb en människa kan ha.

Nu har vi lanserat VLT:s nya sajt, appar och tidningar.
Nu väntar lanseringen av Sala Allehandas, Fagersta-Postens och Bärgslagsbladet/Arboga Tidnings tidningar, sajter och appar.
Jag ser fram emot många nya intressanta diskussioner med läsare.
Jag kommer också att chatta med läsarna på bblat.se, fagersta-posten.se och på salaallehanda.com.

Publicerat av

En kommentar till “Tack, kära och engagerade läsare”

  1. Hej, ytterligare ett brev från mångårig läsare (1968). Jag stämmer in i kören som saknar morgonkrysset. Frukosten startar alltid med det! Jag skulle kunna ha ordentliga utläggningar om saknaden. Avstår, eftersom så många andra formulerat sorgen. Min fråga är därför; när återkommer krysset? En bra och lyhörd chef kan alltid tänka om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *