Nu sätter vi Mittmedias största desk

Fredag 7 april klockan 13.55
24 april drar den nya desken i Mittmedias områden i Västmanland och Stockholmsregionen i gång. Förhandlingarna slutfördes i dag.
Det blir den största nyhetsdesken i Mittmedia.
Den nya desken innebär att alla titlar i områdena nu fullt ut får bemanning 24 timmar om dygnet. Den innebär också att det på flera orter frigörs reportrar som kan jobba mer på djupet.
Den nya desken kommer att bemannas med en deskchef, sju deskredaktörer och nio liveredaktörer. Dessa kommer att arbeta för Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, Fagersta-Posten, Sala Allehanda, VLT, Nynäshamns-Posten, Länstidningen i Södertälje och Norrtelje Tidning.
Nergiz Nora Westerbergh (bilden), som även är stf ansvarig utgivare för VLT blir deskchef.
– Jag är glad och hedrad över det utökade ansvaret, det ska bli otroligt spännande att jobba med en sådan stor nyhetsdesk som ansvarar för så många lokala titlar. Jag är övertygad om att det kommer bli bra eftersom vi har ett team med duktiga och taggade desk- och liveredaktörer, säger Nergiz Nora Westerbergh, som i dag är stf ansvarig utgivare för VLT och deskchef för Mittmedias titlar i Västmanland.

Den nya desken kommer att ha sin bas i Västerås, men det kommer också att finnas medarbetare i Södertälje och Norrtälje. Även om medarbetarna sitter på olika orter arbetar alla gemensamt för samtliga titlar.
Desken i Västmanlands- och Stockholmsregionen är bemannad från tidig morgon till sen kväll alla dagar i veckan. Under natten sköter den utmärkta nattwebben i Sundsvall uppdateringen av sajterna.
Sedan tidigare har flera sajter i Västmanlands- och Stockholmsregionen bemanning dygnet runt, men den nya desken innebär att nu även Norrtälje och Nynäshamn fullt ut blir 24-timmarsorganisationer med uppdateringar på sajterna och i apparna dygnet runt.

Den nya desken innebär ingen nedbemanning av personal. Istället överförs medarbetare till reportergrupperna, två stycken i Södertälje, en i Nynäshamn och en i Norrtälje.
Syftet med den nya desken är att säkra att vi blir ännu snabbare och mindre sårbara när det gäller det viktiga deskarbetet, samtidigt som vi på några orter får fler reportrar som kan gå på djupet i viktiga ämnen.

I den nya desken kommer en deskchef, fem deskredaktörer och sex liveredaktörer att ha sin placering i Västerås.
I Norrtälje placeras en deskredaktör och en liveredaktör.
I Södertälje kommer en deskredaktör och två liveredaktörer att arbeta.
I Norrtälje och Södertälje kommer deskredaktörerna att fungera som digitala lotsar i sina respektive geografiska områden. Även i Västerås kommer en deskredaktör att fungera som digital lots främst för medarbetarna i Västmanland.

 

Den nya desken kommer att arbeta för samtliga titlar som jag är chefredaktör och ansvarig utgivare för. I höstas satte vi en gemenskam desk för Västmanland. Erfarenheterna från den organisationen har varit mycket värdefulla nu när vi sätter den hittills största desken i Mittmedia.

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Nu sätter vi Mittmedias största desk”

  1. Verkligen spännande och utmanande i en tid där medierna mer än någonsin behöver befästa sin roll som tredje statsmakten. Vilka konkreta förbättringar i informationsflödet kan läsarna hoppas på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *