Tack, engagerade läsare – ni är viktiga

Onsdag 3 maj klockan 09.55
Oavsett om läsare är nöjda eller missnöjda är jag alltid lika imponerad över det engagemang som finns hos våra läsare. Alla synpunkter som förs fram är så viktiga.
Häromkvällen hade vi ett läsarmöte i Fagersta. På nytt mötte vi detta underbara engagemang.
I dagens upplaga av Fagersta-Posten hyllar jag läsarna.
Här är min krönika som publiceras i Fagersta-Posten i dag;
I min roll som chefredaktör och ansvarig utgivare för Fagersta-Posten har jag förmånen att prata med läsare i princip dagligen. Oavsett om läsaren är nöjd eller missnöjd känner jag alltid samma tacksamhet över det stora engagemang som finns bland våra läsare.
Fagersta-Posten har verkligen läsare som bryr sig. Det är för läsarna vi gör tidningen. Därför arbetar vi hela tiden efter att göra tidningen så bra som bara möjligt.

Häromkvällen hade jag och mina kollegor, marknadskoordinatorn Anita Huzelius, chefen för företagsmarknad Per Ekh och säljledaren Peter Lindqvist, bjudit in till ett möte i Fagersta. Detta för att ytterligare höra vad våra läsare tycker och tänker om tidningen. Det var ett enormt viktigt möte där vi på nytt mötte engagerade läsare som gav oss viktiga inspel.

Under mötet berättade vi om den stora förändring som inträffade i människors medianvändande efter att de smarta telefonerna infördes. iPhone lanserades 2007, men framför allt från 2010 och framåt har det som brukar kallas för den mobila revolutionen inträffat. Det har inneburit att tidningsupplagorna mer eller mindre långsamt har fallit i hela västvärlden och det har också inneburit att vår säljavdelning i dag möter en helt annan typ av konkurrens, inte minst från globala aktörer som Facebook och Google.
När omvärlden förändras. När våra läsares och annonsörers beteende förändras är det nödvändigt att förändras även för oss som medieföretag. Därför har vi också gjort stora förändringar under det senaste åren.

Det vi känner – och som vi också fick bekräftat på mötet – är att vi har lyckats bra digitalt. Däremot är det ett faktum att många tidningsläsare inte är nöjda. Många läsare har fört fram att de tycker att såväl sporten som det övriga nyhetsmaterialet innehåller för lite lokalt. Alla åsikter som har kommit fram sedan vi förändrade tidningen har vi lyssnat noggrant på. Även om våra läsare tycker olika, somliga uppskattar till exempel att tidningen numera har ett bredare innehåll än enbart superlokalt och andra gör det inte, är bilden tydlig.
Våra läsare efterlyser mer lokalt material – och när materialet inte är superlokalt måste vi ha bättre fingertoppskänsla. Många sportläsare vill till exempel inte läsa om Västeråslag, utan uppskattar då istället bättre annan nationell eller internationell sport.

Under den senaste tiden har vi tillsatt ett par projekt med fokus på tidningen, dels för att förbättra sporten, dels för att förbättra innehållet i övrigt. Det som var glädjande på mötet i onsdags var att flera läsare, som tyckt att förändringen inledningsvis var riktigt dålig, på sistone har sett en förbättring av tidningen.

Det visar att våra ansträngningar att göra tidningen bättre har gett resultat.
Vi nöjer oss emellertid inte med detta.
Vi kommer att fortsätta att arbeta hårt med att förbättra tidningen och där är alla inspel från läsarna så viktiga för oss.
Därför vill jag rikta ett stort tack till er som kom på vårt läsarmöte i onsdags
Jag vill rikta ett lika stort tack till alla andra engagerade läsare.
En tidning som Fagersta-Posten har en enormt viktig plats i ett lokalsamhälle, oavsett om läsarna och annonsörerna uppskattar oss i pappersform eller i våra digitala utgåvor.
Ni är fortsatt alltid lika välkomna att höra av er med era synpunkter och tankar. Ni når mig enklast via [email protected]

Publicerat av

Daniel Nordström

4 reaktioner till “Tack, engagerade läsare – ni är viktiga”

 1. Innan P-O Lundh skriver en kommentar på runt 8000 tecken för att han, (som jag tror) inbillar sig att mångordighet är någon sorts uttryck för egen intelligens och/eller förträfflighet så vill jag tacka dig Daniel för ett alldeles utmärkt chefredaktörsskap. Ett tack även för rekryteringen av Sakine som närmast är att likna vid att VSK skulle ha värvat den icke helt okände bolltrollaren Ibrahimovic!

  1. Michael Gerdarv, jag hade inte för avsikt att skriva någon kommentar här men efter ditt vänliga nämnande av mitt namn vill jag tipsa om denna ledare av Sakine Madon:
   ”Medier har visst vinklat, Virtanen”
   http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/medier-har-visst-vinklat-virtanen-1/

   Citat: ”[…] Men besvärande många journalister vittnar om fall där journalistiken glidit över i aktivism. […]”

   Jag vill också tipsa om Anna Dahlbergs lysande ledare i Expressen 2016-02-20:
   ”Vänsterns vrålande sabbar debatten”
   http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vansterns-vralande-sabbar-debatten/

   Citat: ”Samhällsdebatten lider av en tilltagande antiintellektualism. Stora delar av vänstern har gjort såväl forskningen som verkligheten till sina fiender i avgörande frågor. När resultaten inte passar den egna ideologiska övertygelsen skruvas tonläget upp i falsett och argument ersätts med personangrepp och stickspår. […] Problemet uppstår när vänsterns debattörer fnyser åt forskning, låtsas som att inga målkonflikter existerar och som att pengar växer på träd. […] På det sättet förvandlas det ena sakområdet efter det andra till en fråga om gott eller ont. […] Då tystnar debatten och Sverige kan på nytt hamna i en akut kris utan att någon i efterhand riktigt förstod vad som hände.”

   Se även min kommentar här:
   http://blogg.mittmedia.se/nordstrom/2016/12/31/ett-nytt-ar-med-tidningsutgivning-varje-dag/#comment-3826

 2. Jag sa ju det P-O. Inklusive länkar minst 8000 tecken. Sällan har så få (du) sagt så lite med så många ord……..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *