100 sidor e-bok om sommarstugemorden

Måndag 6 november klockan 09.45
Johanna Möller dömdes till livstids fängelse i tingsrätten.
I morgon inleds förhandlingarna i hovrätten.
VLT har hittills skrivit över 1 500 artiklar om det unika rättsfall som går under benämningen sommarstugemorden.
I dag släpper vi en e-bok om fallet. Den är på 100 sidor.
E-boken finns tillgänglig för alla våra prenumeranter. E-boken om sommarstugemorden är den andra e-boken som Mittmedia gör. Mittmedia har tidigare gjort en e-bok om fotbollslaget Östersund FK:s framgångssaga – och fler e-böcker är på gång, bland annat en bok om läsarnas egna noveller.
Syftet med e-böckerna är att ge våra kunder ett mervärde och berätta intressanta historier i en ny förpackning.

E-boken om sommarstugemorden finns tillgänglig för alla kunder i Mittmedia, det vill säga kunder från Örnsköldsvik i norr till Nynäshamn i söder.
Redaktör för e-boken om sommarstugemorden är Jan Svensson. Torkel Bohjort står för layouten. VLT:s nyhetschef Helena Grahn har också varit mycket delaktig i arbetet. Jag skriver den inledande krönikan i boken.

I min krönika konstaterar jag att detta är ett unikt rättsfall.
Jag tar också upp det faktum att allt i den starka indiciekedjan pekar på att Johanna Möller är hjärnan bakom de båda morden – men att det också finns en svaghet i åklagarnas bevisning. Det finns nämligen ännu inga tekniska bevis som binder Johanna Möller till gärningarna.
Johanna Möller har hela tiden förnekat brott.
Hon hävdar att hon är oskyldigt dömd. Den medåtalade, Mohammad Rajabi som dömdes till 14 års fängelse och utvisning, har erkänt att det var han som knivdödade Johanna Möllers pappa och allvarligt skadade Johanna Möllers mamma.

Den e-bok som publiceras i dag är en sammanfattning av rättsfallet så här långt. Materialet bygger på tidigare publicerade artiklar i VLT.
I morgon inleds förhandlingarna i hovrätten.
Om hovrätten gör samma bedömning som tingsrätten återstår att se.

Publicerat av

Daniel Nordström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *