Tack för rådet läsare – vi lyssnar och gör om

Fredag 10 november klockan 00.05
För en dryg vecka sedan skrev jag ett blogginlägg. Jag skrev också en text som publicerades på bblat.se och i Bärgslagsbladet/Arboga Tidnings papperstidning. Vi skickade också ut en enkät till läsarna.
Jag vet att vi har mycket engagerade läsare – därför bad jag om råd.
389 av er svarade. 67,5 procent av de svarande stödjer vårt förslag.
Stort tack för er hjälp i att fatta vårt beslut.
I den krönika jag skrev lanserade jag ett förslag. Bakgrunden till förslaget är den förändring vi gjorde av Bärgslagsbladet/Arboga Tidning för knappt ett år sedan. När förändringen gjordes gick vi ner från fem till tre utgivningsdagar i papperstidningen. Samtidigt gick vi upp till sju dagar i e-tidningen, vilket är en tidning i pdf-format som finns tillgänglig via bblat.se
Under året som har passerat har jag pratat med väldigt många läsare. De som har varit missnöjda med innehållet i tidningen har sagt en och samma sak: Vi vill ha mer lokalt material.

Därför var mitt förslag att förändra frekvensen av utgivningen på Bärgslagsbladet/Arboga Tidnings e-tidning och istället erbjuda våra kunder tillgång VLT:s e-tidning sju dagar i veckan.
Kontentan i förslaget är att läsarna får detta:
Bärglagsbladet/Arboga Tidning i pappersformat tre dagar i veckan. Dessa tre dagar kommer tidningen även ut som e-tidning, en pdf-kopia av den befintliga tidningen. Det blir alltså ingen ändring kring utgivningen av tidningen.
Dessutom får kunderna VLT:s e-tidning sju dagar i veckan, en tidning som är betydligt mer innehållsrik och tjockare än vad Bärgslagsbladet/Arboga Tidnings e-tidning är i dag de fyra dagar inte tidningen kommer ut i pappersformat. VLT:s e-tidning kommer ut exakt alla dagar under året.
Detta innebär att vi kan lägga mer kraft på tidningarna som delas ut måndagar, onsdagar och fredagar. De kommer helt enkelt att innehålla mer lokalt material än tidigare, vilket är precis det läsarna efterfrågar.

I min krönika frågade jag om ni tyckte att ni ansåg att förslaget var bra.
67,5 procent av er som har svarat på enkäten säger att detta är ett bra förslag.
Jag tackar för ert engagemang i frågan och för svaren i enkäten och alla som har chansen att skriva synpunkter i de frisvar som fanns tillgängliga i enkäten. Jag tackar också för alla som skickat mejl och ringt för att föra fram sina synpunkter.
Allt detta har varit vägledande i vårt beslut.

Efter att ha frågat er har vi nu fattat beslutet.
Från och med 8 januari – ett år efter förra förändringen – går vi nu enligt förslaget.
Från och med då kommer tidningarna som kommer ut att bli mer lokala.
Tidningarna kommer att komma ut som vanligt i fortsättningen och finnas kvar som e-tidning tre dagar i veckan. Från och med 8 januari har också prenumeranterna tillgång till VLT:s e-tidning.

Välkommen att chatta med mig i dag fredag på bblat.se.
Om ni har frågor, synpunkter eller tips är ni som alltid välkomna att kontakta mig. Jag är enklast att nå via min mejladress, [email protected]

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *