Välkommen till det pågående samtalet i VLT:s livechatt

Torsdag 3 oktober klockan 18.05
I måndags var det premiär för VLT:s nya livechatt.
Chatten är öppen måndagar-fredagar klockan 08.00-23.00 och är ytterligare en kanal för oss på VLT att kommunicera med våra läsare.
Stort tack för alla frågor och synpunkter som hittills har kommit in.
Ni är alltid lika välkomna med era tankar, er kritik och ert beröm.
Vi är redo att svara.

I samband med att livechatten lanserades i måndags skrev jag en krönika där jag närmare förklarar syftet med den. Sedan dess har också frågor, kommentarer och synpunkter kommit in via chatten.
Vi, det vill säga jag, redaktionschefen Pasi Hiirikoski och våra deskredaktörer vid VLT:s digitala desk svarar på frågorna och jag är mycket glad över att vi nu har lanserat ännu ett forum där vi kan diskutera med våra engagerade läsare. Läs gärna frågorna och svaren – och välkommen in i samtalet med dina synpunkter.

Vilka frågor har då ställts hittills?
Bland annat har VLT:s publicering om misstankarna mot KD-politikern Amanda Agestav, misstankar som snabbt avskrevs, diskuterats. Jag har för övrigt också skrivit en krönika om den publiceringen, om utgivarbeslut och om kommentarer som följt efter just det aktuella fallet.
En av frågeställarna, som uppenbarligen inte är nöjd med publiceringen, skriver så här:
”Är ni nöjda med uppslaget om Agestav. Kvällstidningar kunde inte gjort det större. Mördare och våldsverkare lämnar ni inte ut på det sättet.”
Personen som skrev inlägget har fått svar i livechatten.

I övrigt är det varierade ämnen som hittills har förts fram.
”Har ni tagit bort korrekturläsare av ekonomiska skäl?”, undrar någon.
En annan som har delgivit sin synpunkt skriver ”I VLT och SA hamnar insändare allt oftare ur fas mellan nät och papper och ibland kommer de bara på ett ställe. Är det avsiktligt?”. 
Ytterligare en läsare som syftar på livechatten säger: ”Kommer ni utveckla detta till att omfatta fler tidningar, t ex Sala Allehanda?” Även den läsaren får svar av både mig och av Sala Allehandas chefredaktör Mats Wikman.
Sportfiske? Det är ett stort intresse. Varför skriver VLT så lite om det? Det är ytterligare ett exempel på en synpunkt som får svar.

Det är exakt så här VLT:s livechatt ska fungera.
Frågor som rör publicistik, synpunkter på distributionen av tidningen, användarvänligheten i våra sajtar och appar, funderingar kring vad som händer i Västerås med omnejd och nyhetstips – som också har kommit in via chatten.
Det här är ett samtal som fortsatt ska vara levande – och det är ni som läsare som bestämmer vilka ämnen ni vill ta upp.
Välkommen att delta i det pågående samtalet med oss på VLT.

Apropå premiärer.
I morgon, fredag, är det dags för VLT:s fredagskrönikor där jag och redaktionschefen Pasi Hiirikoski skriver krönikor varannan fredag.
Jag är först ut med krönikan i detta nya fredagsformat. Min krönika publiceras i VLT i morgon och på vlt.se klockan 06.30 i morgon, fredag.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *