1 435 lägenheter söker inneboende och en stooorgädda fastnar på kroken

⌉ SÖDERTÄLJE ¦  FÖR 40 ÅR SEDAN ⌊

1

Återblickar. Första maj-demonstrationerna år 1975 blev en markant hyllning till folket i Vietnam, men på Länstidningens förstasida fredagen den 2 maj ses också en motdemonstrant på bild – en man som är utrustad med skylten: Stöd skogsarbetarnas krav på månadslön i skogen– köp skogs-tian!

Därtill meddelar kriminalinspektör Erland Pehrsson att polisen tänker slå till med en intensiv bevakning av trafiken i och utanför Södertälje under hela maj månad – och främst är det rödljuskontroller som gäller.

Den 5 maj refereras en helt unik debatt på kriminalvårdsanstalten Hall:

”Intagna av s k tattarsläkt diskuterade tattarnas situation. Men i diskussion var den särskilt inbjudne docenten Adam Heymowski – Sveriges mest expert i tattarfrågor som skrivit tvåbetygsuppsats, gjort en licentiatavhandling och en doktorsavhandling över ämnet tattare. Man kom fram till den ruskiga slutsatsen att de nästan enda som alltjämt omhuldar och för tattarepitetet vidare är de kriminalvårdande myndigheterna.”

2

Vidare denna första majvecka rapporterades att antalet tomma lägenheter i Södertälje fortsätter att öka; siffrorna för den senaste månaden visar på 1 435 outhyrda lägenheter i kommunen.

Och återigen har så kallade ”raggare” slagit till i Södertälje. Nu var det restaurang Bristol som blev utsatt, då flera personer trängde in i den fullsatta lokalen där personalen misshandlades och inventarier krossades.

Sportsidorna berättar om den just avverkade Tiomilaorienteringen. Bästa Södertäljeklubb blev SIF på 22:a plats – men eftersom Länstidningen på 1970-talet bevakade även Botkyrka, så görs det stor sak av att Tullinge SK gått in på en förnämlig sjundeplats.

3

Tisdagen den 6 maj avslöjar LT att bara en pappa av 50 har utnyttjat den nya föräldraförsäkringen – en reform som ger även mannen rätt att stanna hemma för vårda sitt nyfödda barn. En av de få är Sten Valentin i Södertälje, som tillsammans med dottern Elin presenteras i ett reportage av reportern Stefan Andersson och fotografen Thomas Brandt. Mamma Karin får inte alls vara med på bild.

…På bild ses dock en liten Nykvarnskille vid namn Daniel Stoor, 14 år, som i Turingesjön just fångat självaste storgäddan – en meter lång och 5,5 kilo. Tyvärr fastnade fiskedraget även i Daniels ena hand, varför han tvingades åka till lasarettet.

…På ”lätta sidan” konstaterar Kringel-gumman att ”Kärlek är …… att vilja ta hand om varandra”.

Onsdag den 7 maj– dan före den röda Kristi Himmelsfärdsdagen – lockar Tempo med massor av raffiga bikinis i alla färger: ”Prova och välj!”


robbanred2
Text: Robban Hammarlöf
Publicerad i LT: 2005-05-07

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *