Båtägare hade fått nog av sabotaget

⌉ SÖDERTÄLJE ¦  FÖR 29 ÅR SEDAN ⌊

0417_LTFEA_Batagare_Harald_Lindahl1984ARG. Harald Lindahl sitter vid en av de tre saboterade båtarna och var besviken på fritidsnämnden.
Arkivfoto: Thomas Brandt

Båtägarna som hyrde kajplats i stan terroriserades ideligen av inbrottstjuvar.
– Nu får det vara nog, sa Harald Lindahl.

Återblickar. Natten till den 22 maj 1984 hände det igen. Inbrottstjuvar och vandaler hade härjat i Järnvägshamn­en. Denna gång hade tre båtar blivit sänkta och låg under vatten.
Båtägarna hade under ­flera års tid försökt få fritidsnämnden att sätta upp grind­ar som man gjort vid Östra Mälarhamnen och visat sig ha positiv verkan. Men trots att 200 båtägare hyrde kajplats i Järnvägshamnen vägrade nämnden att lyssna. Bryggan var en allmän plats hävdade man.
Den 23 maj säger Harald Lindahl, som hyrt båtplats i Maren i 25 år, i LT:
– Den här gången drabb­ade det inte mig. Men det verkar som om kommunen tycker att vi ska acceptera sånt här bara för att vi hyr plats inne i stan.
Fritidsnämnden yttrade sig inte om saken men fritidsförvaltningen, som inte hade något ansvar, hade försökt få tag på båtägarna, dock utan framgång.

Artisten Stevie Wonder var bokad för konsert i Scania­rinken. Men alla var inte nöjda. Fritidsförvaltningen tyckte att de 30 000 kronor man fick av arrangören var en löjligt låg siffra.

Fem ungdomar hade gripits­ av polis och misstänktes ha saboterat 20 nya bilar på Matrecos och Scanias­ ägor.

Dessutom ville inte Hans Mattsson (S) ha någon fontän på Stora torget. ”Folk kan bli nedstänkta”, sa han.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *