Blev hängande på toppen av Mälarbron

⌉ SÖDERTÄLJE ¦  FÖR 23 ÅR SEDAN ⌊

0523_LTFEA_Hangde-pa-malarbron-1992

Skräck­fylld upp­le­vel­se. Genowefa Sör­berg blev häng­ande på top­pen av Mä­lar­bron när den öpp­na­des.
Ar­kiv­fo­to: An­ni­ka Jons­son

Hon struntade i den nedfällda bommen och försökte hinna över Mälarbron. Det hävdade bromaskinisten men ord stod mot ord.

Återblickar. I LT den 15 juni 1992 går det att läsa om att en 45-årig kvinna blivit hängande på en av broklaff­arna efter att hon försökt hinna över Mälarbron. ­Detta gjorde kvinnan och hennes sällskap trots att ­bommen var nedfälld, hävdade bro­maskinisten, som styrde bron från slussen.
Dagen efter trädde kvinn­an, som hette ­Genowefa Sörberg, fram i LT och berätt­ade sin version. Hon låg kvar på sjukhuset och var fortfar­ande chockad. Det var ­första gången hon var med om en broöppning i Södertälje men hävdade bestämt att hon inte kröp under bommen. Hennes version ­styrktes av vittnen och hennes kamrat­er.
– När jag var på bron började den plötsligt öppnas. Jag visste inte åt vilket håll jag skulle ta vägen, sa hon.
Åke Strömberg, chef för Mälarens ­sjötrafikområde, tyckte att polisen borde utreda vad som hänt för att få en opartisk utredning.

I samma utgåva säger Tommy Hansson, nämnde­man i Ny demokrati, att han tyckte Sverige skulle ­införa dödsstraff för riktigt ­grova brott. Ämnet blev hett debatterat under veckan.

I en utredning av posten föreslog man att var tredje postkontor i Södertälje kommun skulle slå igen portarna. I stället skulle butiker ta över paketutdelningen.

Den stora sporthändelsen denna vecka var fotbolls-EM med Sverige som värd.

Publicerat av

Peter Karlsson

2 reaktioner till “Blev hängande på toppen av Mälarbron”

  1. Samma sak hände mig en natt i februari-86. Jag meddelade aldrig vare sig LT eller polis. Däremot hade jag ett långt samtal med Sjöfartsverket.

  2. Detsamma hände mig efter en afton i vinets och sångens tecken 1977. Tog sats och försökte hinna över men hamnade I en plantering. Typiskt att Sjöfartsverket skyller ifrån sig. Tack för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *