21 människor dog vid technofestival

⌉ UTRIKES ¦ FÖR 5 ÅR SEDAN ⌊

In this Sunday, July 25, 2010 photo, a mourner kneels next to candles near the entrance tunnel of the Love Parade, in Duisburg, Germany. More than a dozen people were killed and hundreds were injured in a panicked crush of partygoers in an overcrowded tunnel that served as the sole entrance to a German festival billed as the world's largest techno music party. (AP Photo, dapd, Mario Vedder)
Tragedi i Duisburg, Tyskland. Arkivfoto: TT / Mario Vedder.

Återblick. På en musikfestival i tyska Duisburg klämdes 21 människor ihjäl och mer än 500 skadades den 24 juli 2010. Tragedin inträffade efter att panik utbröt i en gångtunnel till festivalområdet. Gångtunneln, som var 200 meter lång 30 meter bred, var den enda entrén till festivalen ”Love parade”. Efter olyckan fick arrangörerna hård kritik då det framkommit att långt fler än man hade kapacitet för släppts in på området.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *