Milda domar för brutal dödsmisshandel

⌉ INRIKES ¦ FÖR 10 ÅR SEDAN ⌊

För tio år sedan misshandlade tre män Marcus Gabrielsen så grovt att han avled.
Arkivfoto: TT / Dan Hansson

Återblick. En majnatt 2005 var Marcus Gabrielsen och hans kamrat på väg hem efter en trevlig kväll på stan. Men friden bröts när de reagerar mot två killar som står och urinerar i en port. Under bråket blir Marcus Gabrilsen sparkad flera gånger och så brutalt att han blev hjärndöd. Tre män greps och åtalades för mord men Stockholms tingsrätt skulle komma att ogilla åtalspunkten.

Den 27 juli 2005 fick fick de tre männen sina domar vid Stockholms tingsrätt. En 18-åring dömdes till ett års fängelse, en 19-åring till fängelse villkorligt och den tredje mannen, 19 år, friades helt. De låga straffen berodde på att åklagaren inte hade någon teknisk bevisning utan bara vittnesmål men dessa ändrade eller drog tillbaka sina berättelser.

Domen överklagades till hovrätten som var hårdare och dömde de tre männen till fyra års fängelse vardera för grov misshandel och vållande för annans död.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *