Sverige mästare i amerikansk fotboll

⌉ SPORT ¦ FÖR 10 ÅR SEDAN ⌊

MALMÖ 20050730 Johan Perlström hissas glada lagkamrater efter Sveriges första tuchdown i EM finalen i amerikansk fotboll mellan Sverige och Tyskland på Malmö IP den 30:e juli 2005. Photo: Drago Prvulovic / SCANPIX Code 70040
Johan Perlström hissas av glada lagkamrater efter Sveriges första touchdown i EM-finalen. Arkivfoto: TT / Drago Prvulovic

Återblick. Den 30 juli 2005 avgjordes EM i amerikansk fotboll på Malmö IP. Sverige ställdes mot regerande mästarna Tyskland som var favoriter. Men Sverige bjöd upp till kamp.

Tyskland dominerade till en början matchen men Sverige kom igen och lyckades vända 0-7 underläge till 16-7. Matchhjälte blev Roger Biro som lyckades med två bollstölder i slutet av matchen. Det bäddade för att Kim Taalbi kunde sätta punkt med en touchdown med en halv minut kvar. Titeln var Sveriges första på internationell nivå.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *