Tragedi i bastu-VM

⌉ UTRIKES ¦ FÖR 5 ÅR SEDAN ⌊

Vladimir Ladyzhenskiy, till vänster, från Ryssland och Finlands Timo Kaukonen under bastu-VM. Finalen fick avbrytas efter sex minuter när arrangörerna märkte att det inte stod rätt till. Foto: Sari Gustafsson / TT

Återblick. Bastu-VM i finska Heinola den 7 augusti 2010 slutade i tragedi efter att finalisten Vladimir Ladyzhenskiy från Ryssland avled på platsen. Även för hans motstånare, Finlands Timo Kaukonen, var påfrestningen för stor och han fördes till sjukhus med allvarliga brännskador han fått i den 110 grader varma bastun.

I media gav experter arrangemanget kritik för att vara vansinnig då människokroppen inte är anpassad för den höga värmen. Tävlingsledaren för mästerskapet uppgav att man aldrig mer skulle anordna en sådan tävling.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *