Helikopter störtade i Finska viken

⌉ UTRIKES ¦ FÖR 10 ÅR SEDAN ⌊

En helikopter som var på väg över Finska viken kraschade strax efter att man lämnat Estland. Foto: TT

Återblick. En helikopter av märket Sikorsky S-76 som var på väg till Finland från Estland störtade i Finska viken den 10 augusti 2005. Samtliga 14 ombord, åtta finländare, fyra estländare och två amerikaner, omkom. Helikoptern ingick i det finska företaget Copterline helikopterflotta och gick i trafik mellan Tallin och Helsingsfors. Olyckan inträffade bara tre minuter efter att man lämnat Tallin och helikoptern påträffades sedan på botten. Enligt Wikipedia meddelandes det två år senare att orsaken till kraschen var ett fel i det hydrauliska styrsystem.

Publicerat av

Peter Karlsson

En kommentar till “Helikopter störtade i Finska viken”

  1. Hej Peter Karlsson.Det ända jag vill säga,Gud må förlåta oss och beskydda oss,dessa olycker hemskt,må Gud beskydda Sverige för evigt,jag tror det är farligt med denna sekularisering,bara en människa,mvh Peter Heselius

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *