Imponerande avslutning resulterade i guld

⌉ SPORT ¦ FÖR 5 ÅR SEDAN ⌊

Sverige reste hem från VM i Tyskland med bowlingguld. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Återblick. När VM i bowling avgjordes i München i Tyskland i augusti 2010 hade det svenska tvåmannalaget Martin Paulsson/Mathias Årup stor framgång. Paret slog inte bara ut regerande mästarna, amerikanerna Patrick Allen/Rhino Page, i semifinalen man avslutade mästerskapet i stor stil med att även besegra det malaysiska paret Alex Kien Liang Liew/Muhamad Nur Aiman i finalen.

Svenskarna var båda VM-debutanter och bjöd på strålande avslutning i finalen. Inför sista rutan låg svenskarna under med 16 poäng men det hela vände till svenskarnas fördel när Paulsson avslutade med två strikar och Årup en. Finalen slutade 398–379.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *