Spektakulär rånkupp mot värdetransport

⌉ INRIKES ¦ FÖR 10 ÅR SEDAN ⌊

STOCKHOLM 20050829 - Den söndersprängda värdetransportbilen.  Ett ovanligt våldsamt rån genomfördes söder om Stockholm på måndagen. Flera beväpnade män sprängde och rånade en värdetransport från vaktbolaget Securitas. Under flykten tände rånarna eld på upp till tio bilar. Polisen satte in stora resurser i spaningarna efter rånarna och efter omkring en kvart kunde en av dem gripas i ett skogsparti vid Skyttbrinks industriområde i Botkyrka.  Foto: Pontus Lundahl kod 1053  COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN
Beväpnade män sprängde och rånade en värdetransport från vaktbolaget Securitas. Foto: Pontus Lundahl / TT

Återblick. Den 28 augusti 2010 strax efter tolv stoppades en värdetransport från Securitas vid en påfart till E4 i Hallunda. Fyra maskerade och beväpnade män sprängde sedan bakdelen av värdetransporten, roffade åt sig förvaringsboxar och försvann från platsen. Tio fordon sattes sedan i brand och fotanglar kastades på marken för att hindra polisen. Samtidigt placerades misstänkta bombväskor på Vårby- och Fittjabron.

Bytet uppgavs blivit 14,8 miljoner kronor. Rånet var det andra på en vecka mot Securitas och orsakade stor oro och frågeställning om man kunde fortsätta verksamheten när de anställdas säkerhet inte kunde garanteras. I början av 2006 inleddes rättegången mot fem personer i åldrarna 20 till 27 år.

Publicerat av

Peter Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *